15 °C

Прокуратурата показа записи от камера по делото Гебрев

Прокуратурата предостави записи от охранителна камера на подземен паркинг заради сериозния обществен интерес към водено от Софийската градска прокуратура разследване за опит за убийство чрез отравяне на Емилиян Гебрев, главен директор и собственик на фирма ЕМКО ООД, на неговия син Христо Гебрев и на В.Т., директор „Производствена дейност“ в ЕМКО ООД.

На записите се вижда, че маскиран мъж с висока тъмна шапка, яке и светла риза се движи между автомобилите на дружеството. От видеото изглежда, че човекът се върти безцелно из паркинга.

Записите са изпратени за видео-техническа експертиза в лаборатория на ФБР, която да установи самоличността на мъжа, евентуално съпричастен към извършеното престъпление.

Те се предоставят след разрешение на наблюдаващите прокурори и са в отговор на публикации, че прокуратурата бездейства по разследването на опит за отравяне на Емилиян Гебрев, включително и на негови публични изявления от 10 декември 2019 г.

На 11 октомври 2018 г. Емилиян Гебрев изпраща писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, в което заявява: „Имам основания да считам, че отровата, използвана в нашия, българския случай, и която не бе напълно идентифицирата през 2015 г., е от семейството на „Новичок“. Намекът е, че има съвпадения със случая „Скрипал“ във Великобритания.

Историята започва на 28 април 2015 г. след вечеря на Гебрев-старши с бизнес партньори в ресторант на хотел в София, когато на Емилиян Гебрев му прилошава и е приет по спешност във ВМА. Животът му е спасен само благодарение на предприетите спешни действия от лекарските екипи.

Ден по-късно със същите симптоми в болнично заведение е приет В. Т. А на 04 май 2015 г. във ВМА е приет по спешност и синът на Емилиян Гебрев. И за тримата първоначалните съмнения са за инсулт, но след изследвания и токсикологични анализи на кръвта се провежда лечение на остро отравяне в резултат на фосфороорганични съединения.

На 1 май 2015 г. е образувано досъдебно производство от Софийската градска прокуратура за опит за убийство. Разследването е възложено на СДВР. Извършени са претърсвания, разпитани са множество свидетели, назначени са съдебно–медицински и токсикологични експертизи. Основната версия, по която се работи към този момент, е опит за отравяне чрез храна.

Самият Гебрев обяви, че има планирана операция за физическото и икономическото му унищожение. "Изказванията на прокуратурата, че съм отровен чрез рукола или кафе са несериозни", бе категоричен той.

Източник: offnews

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
27 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
27 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
27 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
27 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
27 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
27 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
27 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
27 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
27 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
27 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
27 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
27 фев 2020
Последни новини