Връчиха наградите "Читател на годината'2019" в ГБ "Пеньо Пенев"

    На специална церемония днес в Градска библиотека "Пеньо Пенев" бяха връчени наградите "Читател на годината-2019" и отличени "Посланици на библиотеката".

    При читателите под 14 години първенството води Николета Николаева Коцева, петокласничка от ОУ "Алеко Константинов" с прочетени над 120 книги, а при възрастните - Йорданка Николова Иванова със заети над 320 книги.

    а съпричастност с дейността на Библиотеката, като нейни посланици бяха отличени преподавателите Катя Атанасова и Румяна Лозева, Сара Хузар и Демир Демирев.

    Градска библиотека „Пеньо Пенев“ отчита още една изключително силна година в летописа си, отново изпълнена с много работа и успехи. През 2019 година там се проведоха над 100 прояви – представяне на книги и автори, изложби, работилници, инициативи за насърчаване на четенето, прожекции на филми и много други.

    Като знакови събития се откроиха „Клубът по ръкоделие“, „Училище за родители“, Поетичният форум „Добро утро, град“, закачливите витрини „Среща на сляпо с книга“ и „Не си спомням заглавието, но корицата беше червена“, обособяване на Православен кът, курсове по английски език за начинаещи и напреднали, „Езиково кафене“.

    През летните месеци бе реализирана силна ваканционна програма за деца, както и целогодишни обучения по програмиране с роботите Finch и Bee Bot.

    В рамките на годината бибилиотеката спечели седем проекта: „Библиотека за тийнейджъри-2“, финансиран от Общината по Програма „Димитровград на младите“ за надграждане на постигнатото по първия такъв проект; два проекта, финансирани от Министерство на културата, за закупуване на нови книги на стойност над 20 000 лева; проект, финансиран от Фондация „Глобални библиотеки-България“ чрез който се сдобиха с нов мултимедиен проектор; проект, финансиран по програма Еразъм+ за обмяна на опит в работата с възрастни хора, съвместно с библиотеката в гр. Морени, Румъния и др.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ха
      Хасковлия
      3 0
      16:40, 28 яну 2020
      Да вземат пример и Хасковските Библиотеки, че с този намусен персонал направо те е страх да влезеш там..

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини