0 °C

Водата на Димитровград не е от река Марица, загубите по мрежата са 54%

Димитровград не се захранва с питейна вода от река Марица, това разснение даде управителят на ВиК-Димитровград, Петко Ангелов, на работна среща, която се проведе вчера в сградата на Община Димитровград.

Управителят на ВиК-Димитровград Петко Ангелов поясни, че димитровградчани не пият вода директно от река Марица, а от подземни кладенци с дълбочина на някои от тях до 150м. Другата информация, която предостави на обществеността на провелия се "ден на кмета" е, че местното водоснабдително дружество е понижило значително загубите по водопреносната мрежа на града. Нивата на загуби са били сведени до 53,9%,като това е постигнато след подмяната на част от водопроводната мрежа по т.нар. Воден цикъл и извършващите се поетапни ремонти на отделни улици и булеварди в града.

В Димитровград се следи редовно качеството на питейната вода с ново оборудване от лятото на 2019 година, което е инсталирано на пет точки в общината. Станциите са инсталирани на магистралните водопроводи в кв. "Габера", кв. "Славянски", кв. "Мариино", кв. "Черноконево" и на обект на ВиК до моста на р. Марица.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Ол
  Олег
  17 -2
  15:07, 31 яну 2020
  Абе, Димитровградската вода е най-гадната вода, на която съм попадал в България!
  По-скоро течащ разтвор на котлен камък, топъл и с гаден вкус.
 • 2
  Гр
  Гражданин 11
  17 0
  20:36, 31 яну 2020
  Заблудите от управителя Петко продължават.Нека първо каже как е назначен с купено Удостовере-ние за монтажник на В и К мрежи. Според това Удостоверение е обучен за 342 часа. Като гледаме треперещите му ръце, не вярваме да може да монтира тръбопроводи. Та този монтажник, излюпен за 342 часа и назначен от кмета Димов, уволни инж. Божидар Желязков , учил 5 години в Строителния институт в София.Уволни инж. П. Петров. Сега разправя на ляво и на дясно неистини. Между другото,беше назначен за да приеме водопровода Черногорово-Меричлери и доставя смесена вода с арсен за гр Меричлери, вместо да се използват двата сондажа западно от кв. Черноконево с 40 л./сек. Сега за водоснабдяването на Димитровград. Градъг се водоснабдява от ПС " Крумска тераса", на десния бряг на р. Марица. За тази ПС няма проект за вододайна зона и работи без Разрешително за водоползване. Използва се старо Разрешително с изтекъл срок. Нека този монтажник покаже Проекта за вододайна зона и въз основа на този проект се издава от Басейнова дирекция Разрешение за водоползване. Няма такъв проект и Разрешително. След като няма Проект за вододайната зона, следователно не се знае от него ареала на вододайната зона.Кладенците в тази ПС не се чистят от години. Та този монтажник е съгласувал сроителната площадка на Каолин и над водопроводите 2 х ф 400 за града тежат тонове инертен материал. В другия край на този водопровод е съгласуван имот № 5 в " Габера", в който е построена жилищна сграда. В идейният проект за В и К за " Габера" този основен водопровод е изместен за сметка на Нас данъкоплатците, вместо парите да се вземат от неукия водомайстор. Градът се водоснабдява и от ПС " Черногорово". През тази вододайната зона преминава международна ж.п. линия Сърбия - Турция. Та този Петко е направил куп простотии с купеното си Удостоверение за монтажник. Хората учат с години за да станат добри специалисти, а този, за да угоди на кмета ползва неговите похвати но върху гърба на жителите на Димитровград. Ако се опишат и останалите ПС ще се хванете за главата. Но нали е удобен на кмета, никой няма да го пипне.
 • 3
  53
  53,9%
  13 0
  08:35, 1 фев 2020
  Вместо да се скрие и да не се показва, той се хвали, че повече от половината вода отива в канализацията!!!
  Срам!!!
 • 4
  54
  54 %
  14 -1
  09:31, 1 фев 2020
  Този монтажник кръстен от кмета за управител на Ви К не знае и процентите на загубите от вода. Сам казва, че има монтирани в градската мрежа съоръжения за контрол. А загубите в напорната мрежа , в хранителните водопроводи? За да се измерят загубите трябва да се монтират водомери на изляза на ПС и пред входа на водоема, от водоема преди влизане в градската мрежа. Това го няма и този разказвач на приказки за кмета, е пълна 0. На времето, Герджиков умишлено завишаваше проценти-те защото заплатата му беше обвързана със загубите на вода. Колкото повече загуби има, толкова повече е заплатата му. Този монтажник играеше ролята на гл. инжинер при Герджиков. Сега той по не проверени данни изнася обратното. Единият казваше, че са близо 80 %, този близо 54 %. Кой лъжи и не казват облагите които имат от това. Но лошото в случая е, че има Ощински съвет, като израз на демокрацията и търпи игрите на кмета и този монтажник които си приличат, че използваха купени документи за правоспособност от типа на най-ниската квалифи-кация,а се ползват с високи облаги. Това ли ви е управлението. Всичко е налазено от калинки и кадърния човек е просто отритнат. Простащина, но отвратителното е, че това е на показ.
 • 5
  На
  Наско от Харманли
  9 -1
  13:51, 1 фев 2020
  От кога Ви пея , че трябва да назначат бившия управител на ВИК а Хасково - дебелия и безскрупулен Петко Стойчев, управител на ВИК Димитровград за да се оправят нещата. Може и много да краде но е пък добър специалист.
  А ти Петко настоящий си подай оставката.
 • 6
  Со
  Сондьор
  4 0
  07:46, 2 фев 2020
  Водата в Димитровград не е от река Марица, а от къде е , да не би част от нея не се просмуква и до кладенците от които се черпи вода.
 • 7
  54
  54 %
  5 0
  08:51, 2 фев 2020
  Да не би този Петко- монтажника да не краде. Та крадливата му свита се ръководи от изпечен тар-тор по финансовите въпроси, счетоводителя-пенсионер Моливкин /Карадимов/. Този се води като привлечен специалист, без да знае да работи на компютър, без да ползва счетоводен софтуер. Всичко с молива. Та този Моливкин не пробута ли сина си, адвоката и съдят бедните за просрочени плащания, а в същото време се свързват от В и К неправомерно от водопроводната мрежа с двойно захранване по богати, но тяхни хора. Та Вомата се използва и работи само и само за Петко и съдружие, иначе как се изплащат 2 апартамента във Варна, как ще се изплати купеното Удостоверение за монтажник. В момента за гл. счетоводил се води В. Василев, нагласен от кмета по искане на жената на В. Василев, Диана - общински служител. Тази ръководи отдел в Ощината, прочут с некадърните си проекти, ощетяващи жителите на Димитровград, но облагодетелстващи кмета. Всичко е така добре навързано.
 • 8
  Ур
  Уррт
  3 0
  21:00, 2 фев 2020
  Ако са верни сведенията за лицето П.Ангелов, нека бъде уволнен. Каква е тази гавра с хората? Водата в Димитровград е една от най- лошите в страната. Не става дори за къпане. Моля, Кмета да обърне внимание!
 • 9
  Тоя Герджиков е смях в залата
 • 10
  Г.
  Г . Ангелов
  3 0
  21:08, 2 фев 2020
  Кмета да обърне внимание първо към себе си от където идват всички проблеми.

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини