34 °C

Водата на Димитровград не е от река Марица, загубите по мрежата са 54%

Димитровград не се захранва с питейна вода от река Марица, това разснение даде управителят на ВиК-Димитровград, Петко Ангелов, на работна среща, която се проведе вчера в сградата на Община Димитровград.

Управителят на ВиК-Димитровград Петко Ангелов поясни, че димитровградчани не пият вода директно от река Марица, а от подземни кладенци с дълбочина на някои от тях до 150м. Другата информация, която предостави на обществеността на провелия се "ден на кмета" е, че местното водоснабдително дружество е понижило значително загубите по водопреносната мрежа на града. Нивата на загуби са били сведени до 53,9%,като това е постигнато след подмяната на част от водопроводната мрежа по т.нар. Воден цикъл и извършващите се поетапни ремонти на отделни улици и булеварди в града.

В Димитровград се следи редовно качеството на питейната вода с ново оборудване от лятото на 2019 година, което е инсталирано на пет точки в общината. Станциите са инсталирани на магистралните водопроводи в кв. "Габера", кв. "Славянски", кв. "Мариино", кв. "Черноконево" и на обект на ВиК до моста на р. Марица.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Ол
  Олег
  16 -2
  15:07, 31 яну 2020
  Абе, Димитровградската вода е най-гадната вода, на която съм попадал в България!
  По-скоро течащ разтвор на котлен камък, топъл и с гаден вкус.
 • 2
  Гр
  Гражданин 11
  17 0
  20:36, 31 яну 2020
  Заблудите от управителя Петко продължават.Нека първо каже как е назначен с купено Удостовере-ние за монтажник на В и К мрежи. Според това Удостоверение е обучен за 342 часа. Като гледаме треперещите му ръце, не вярваме да може да монтира тръбопроводи. Та този монтажник, излюпен за 342 часа и назначен от кмета Димов, уволни инж. Божидар Желязков , учил 5 години в Строителния институт в София.Уволни инж. П. Петров. Сега разправя на ляво и на дясно неистини. Между другото,беше назначен за да приеме водопровода Черногорово-Меричлери и доставя смесена вода с арсен за гр Меричлери, вместо да се използват двата сондажа западно от кв. Черноконево с 40 л./сек. Сега за водоснабдяването на Димитровград. Градъг се водоснабдява от ПС " Крумска тераса", на десния бряг на р. Марица. За тази ПС няма проект за вододайна зона и работи без Разрешително за водоползване. Използва се старо Разрешително с изтекъл срок. Нека този монтажник покаже Проекта за вододайна зона и въз основа на този проект се издава от Басейнова дирекция Разрешение за водоползване. Няма такъв проект и Разрешително. След като няма Проект за вододайната зона, следователно не се знае от него ареала на вододайната зона.Кладенците в тази ПС не се чистят от години. Та този монтажник е съгласувал сроителната площадка на Каолин и над водопроводите 2 х ф 400 за града тежат тонове инертен материал. В другия край на този водопровод е съгласуван имот № 5 в " Габера", в който е построена жилищна сграда. В идейният проект за В и К за " Габера" този основен водопровод е изместен за сметка на Нас данъкоплатците, вместо парите да се вземат от неукия водомайстор. Градът се водоснабдява и от ПС " Черногорово". През тази вододайната зона преминава международна ж.п. линия Сърбия - Турция. Та този Петко е направил куп простотии с купеното си Удостоверение за монтажник. Хората учат с години за да станат добри специалисти, а този, за да угоди на кмета ползва неговите похвати но върху гърба на жителите на Димитровград. Ако се опишат и останалите ПС ще се хванете за главата. Но нали е удобен на кмета, никой няма да го пипне.
 • 3
  53
  53,9%
  13 0
  08:35, 1 фев 2020
  Вместо да се скрие и да не се показва, той се хвали, че повече от половината вода отива в канализацията!!!
  Срам!!!
 • 4
  54
  54 %
  14 -1
  09:31, 1 фев 2020
  Този монтажник кръстен от кмета за управител на Ви К не знае и процентите на загубите от вода. Сам казва, че има монтирани в градската мрежа съоръжения за контрол. А загубите в напорната мрежа , в хранителните водопроводи? За да се измерят загубите трябва да се монтират водомери на изляза на ПС и пред входа на водоема, от водоема преди влизане в градската мрежа. Това го няма и този разказвач на приказки за кмета, е пълна 0. На времето, Герджиков умишлено завишаваше проценти-те защото заплатата му беше обвързана със загубите на вода. Колкото повече загуби има, толкова повече е заплатата му. Този монтажник играеше ролята на гл. инжинер при Герджиков. Сега той по не проверени данни изнася обратното. Единият казваше, че са близо 80 %, този близо 54 %. Кой лъжи и не казват облагите които имат от това. Но лошото в случая е, че има Ощински съвет, като израз на демокрацията и търпи игрите на кмета и този монтажник които си приличат, че използваха купени документи за правоспособност от типа на най-ниската квалифи-кация,а се ползват с високи облаги. Това ли ви е управлението. Всичко е налазено от калинки и кадърния човек е просто отритнат. Простащина, но отвратителното е, че това е на показ.
 • 5
  На
  Наско от Харманли
  9 -1
  13:51, 1 фев 2020
  От кога Ви пея , че трябва да назначат бившия управител на ВИК а Хасково - дебелия и безскрупулен Петко Стойчев, управител на ВИК Димитровград за да се оправят нещата. Може и много да краде но е пък добър специалист.
  А ти Петко настоящий си подай оставката.
 • 6
  Со
  Сондьор
  4 0
  07:46, 2 фев 2020
  Водата в Димитровград не е от река Марица, а от къде е , да не би част от нея не се просмуква и до кладенците от които се черпи вода.
 • 7
  54
  54 %
  5 0
  08:51, 2 фев 2020
  Да не би този Петко- монтажника да не краде. Та крадливата му свита се ръководи от изпечен тар-тор по финансовите въпроси, счетоводителя-пенсионер Моливкин /Карадимов/. Този се води като привлечен специалист, без да знае да работи на компютър, без да ползва счетоводен софтуер. Всичко с молива. Та този Моливкин не пробута ли сина си, адвоката и съдят бедните за просрочени плащания, а в същото време се свързват от В и К неправомерно от водопроводната мрежа с двойно захранване по богати, но тяхни хора. Та Вомата се използва и работи само и само за Петко и съдружие, иначе как се изплащат 2 апартамента във Варна, как ще се изплати купеното Удостоверение за монтажник. В момента за гл. счетоводил се води В. Василев, нагласен от кмета по искане на жената на В. Василев, Диана - общински служител. Тази ръководи отдел в Ощината, прочут с некадърните си проекти, ощетяващи жителите на Димитровград, но облагодетелстващи кмета. Всичко е така добре навързано.
 • 8
  Ур
  Уррт
  3 0
  21:00, 2 фев 2020
  Ако са верни сведенията за лицето П.Ангелов, нека бъде уволнен. Каква е тази гавра с хората? Водата в Димитровград е една от най- лошите в страната. Не става дори за къпане. Моля, Кмета да обърне внимание!
 • 9
  Тоя Герджиков е смях в залата
 • 10
  Г.
  Г . Ангелов
  3 0
  21:08, 2 фев 2020
  Кмета да обърне внимание първо към себе си от където идват всички проблеми.

Хороскоп за 05.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Приятни ще са моментите ви с любимите хора, а и близките ви ще са толерантни към вас. В добро настроение сте и всичко, с което се захванете ще ви спори и ще оставате доволни от себе си. Не допускайте човек от миналото ви да повлияе на бъдещите ви планове. За предпочитане е да не пътувате.
05 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
И да имате своите основания не избързвайте и не пристъпвайте към вземане на крайни решения. Анализирайте по-задълбочено информацията, която получавате. Възможни са здравословни проблеми, но можете да ги избегнете, ако навреме вземете мерки. Направете нещо повече за себе си.
05 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дилемите пред вас са не една и две, но изискват да съберете мислите си и да вземете най-доброто решение за себе си. Други ще ги занимават неотложни промени, оставайки на втори план личните си такива. Въпреки това се отнесете с повече внимание към здравословните си неразположения.
05 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Все по-често мислите за промяна в живота си и това ви подтиква да търсите нови възможности. Споделете за тях с близките си и не се затваряйте в себе си. Чувството ви за свобода ще бъде изострено и е възможно да реагирате необичайно на някои прояви на околните. Погрижете се за почивката си, нуждаете се от нея.
05 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Опитайте се днес да не поемате излишни ангажименти, дори към близки приятели. Най-добре ще е ако си останете у дома и се опитате да се разтоварите сред спокойна обстановка. Заемете се с нещо полезно и приятно едновременно. Изкушавате се от предложението на свой близък, което ще ви зарадва към края на деня. Добре ще да помислите за физическата си форма.
05 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Може би е добре днес да отделите повече време на семейството си и личните дела. Приемете съветите на близък човек и си починете добре. Не се заемайте с прекалено много дейности наведнъж, въпреки че дори и да го сторите най-вероятно ще се справите. Ще получите интересно предложение в професионален план.
05 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви кратко пътуване, което ще ви подейства обновяващо. Имате нужда от разнообразие и презареждане с енергия, така че не го пропускайте. Не се тревожете за работата си или за каквото и да било, забавлявайте се.
05 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е много от вас днес да преосмислят досегашната си работа и да предприемат сериозни стъпки към промяна. Осъзнавате начините, по които бихте могли да промените онези неща от ежедневието си, които са ви в тежест. Близките ви ще приемат с охота идеите ви, но ще са ви необходими доста усилия. Започнете постепенно и се радвайте на всеки малък успех.
05 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Приятна изненада ще ви направи активни в посока на личните ви предпочитания. Довежданата до вас промяна ще ускори започнати вече процеси и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да изложи тезата си.
05 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се посветят на дома и семейството. Отдайте им се и ще останат доволни всички. Отпадат колебанията ви по въпрос, който отдавна ви занимава. Желанията си ще видите осъществими и ще положите усилия да ускорите момента.
05 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се организирате и ще свършите всичко, което планирате за днес, без това да се отрази на връзките ви с околните. При постигане на договорености не изхождайте единствено от личните си интереси, защото няма да се стигне до сделка. Използвайте деня си и за подготовка на предстоящо пътуване.
05 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
05 юли 2020
Последни новини