10 °C

Водата на Димитровград не е от река Марица, загубите по мрежата са 54%

Димитровград не се захранва с питейна вода от река Марица, това разснение даде управителят на ВиК-Димитровград, Петко Ангелов, на работна среща, която се проведе вчера в сградата на Община Димитровград.

Управителят на ВиК-Димитровград Петко Ангелов поясни, че димитровградчани не пият вода директно от река Марица, а от подземни кладенци с дълбочина на някои от тях до 150м. Другата информация, която предостави на обществеността на провелия се "ден на кмета" е, че местното водоснабдително дружество е понижило значително загубите по водопреносната мрежа на града. Нивата на загуби са били сведени до 53,9%,като това е постигнато след подмяната на част от водопроводната мрежа по т.нар. Воден цикъл и извършващите се поетапни ремонти на отделни улици и булеварди в града.

В Димитровград се следи редовно качеството на питейната вода с ново оборудване от лятото на 2019 година, което е инсталирано на пет точки в общината. Станциите са инсталирани на магистралните водопроводи в кв. "Габера", кв. "Славянски", кв. "Мариино", кв. "Черноконево" и на обект на ВиК до моста на р. Марица.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Ол
  Олег
  17 -2
  15:07, 31 яну 2020
  Абе, Димитровградската вода е най-гадната вода, на която съм попадал в България!
  По-скоро течащ разтвор на котлен камък, топъл и с гаден вкус.
 • 2
  Гр
  Гражданин 11
  17 0
  20:36, 31 яну 2020
  Заблудите от управителя Петко продължават.Нека първо каже как е назначен с купено Удостовере-ние за монтажник на В и К мрежи. Според това Удостоверение е обучен за 342 часа. Като гледаме треперещите му ръце, не вярваме да може да монтира тръбопроводи. Та този монтажник, излюпен за 342 часа и назначен от кмета Димов, уволни инж. Божидар Желязков , учил 5 години в Строителния институт в София.Уволни инж. П. Петров. Сега разправя на ляво и на дясно неистини. Между другото,беше назначен за да приеме водопровода Черногорово-Меричлери и доставя смесена вода с арсен за гр Меричлери, вместо да се използват двата сондажа западно от кв. Черноконево с 40 л./сек. Сега за водоснабдяването на Димитровград. Градъг се водоснабдява от ПС " Крумска тераса", на десния бряг на р. Марица. За тази ПС няма проект за вододайна зона и работи без Разрешително за водоползване. Използва се старо Разрешително с изтекъл срок. Нека този монтажник покаже Проекта за вододайна зона и въз основа на този проект се издава от Басейнова дирекция Разрешение за водоползване. Няма такъв проект и Разрешително. След като няма Проект за вододайната зона, следователно не се знае от него ареала на вододайната зона.Кладенците в тази ПС не се чистят от години. Та този монтажник е съгласувал сроителната площадка на Каолин и над водопроводите 2 х ф 400 за града тежат тонове инертен материал. В другия край на този водопровод е съгласуван имот № 5 в " Габера", в който е построена жилищна сграда. В идейният проект за В и К за " Габера" този основен водопровод е изместен за сметка на Нас данъкоплатците, вместо парите да се вземат от неукия водомайстор. Градът се водоснабдява и от ПС " Черногорово". През тази вододайната зона преминава международна ж.п. линия Сърбия - Турция. Та този Петко е направил куп простотии с купеното си Удостоверение за монтажник. Хората учат с години за да станат добри специалисти, а този, за да угоди на кмета ползва неговите похвати но върху гърба на жителите на Димитровград. Ако се опишат и останалите ПС ще се хванете за главата. Но нали е удобен на кмета, никой няма да го пипне.
 • 3
  53
  53,9%
  13 0
  08:35, 1 фев 2020
  Вместо да се скрие и да не се показва, той се хвали, че повече от половината вода отива в канализацията!!!
  Срам!!!
 • 4
  54
  54 %
  14 -1
  09:31, 1 фев 2020
  Този монтажник кръстен от кмета за управител на Ви К не знае и процентите на загубите от вода. Сам казва, че има монтирани в градската мрежа съоръжения за контрол. А загубите в напорната мрежа , в хранителните водопроводи? За да се измерят загубите трябва да се монтират водомери на изляза на ПС и пред входа на водоема, от водоема преди влизане в градската мрежа. Това го няма и този разказвач на приказки за кмета, е пълна 0. На времето, Герджиков умишлено завишаваше проценти-те защото заплатата му беше обвързана със загубите на вода. Колкото повече загуби има, толкова повече е заплатата му. Този монтажник играеше ролята на гл. инжинер при Герджиков. Сега той по не проверени данни изнася обратното. Единият казваше, че са близо 80 %, този близо 54 %. Кой лъжи и не казват облагите които имат от това. Но лошото в случая е, че има Ощински съвет, като израз на демокрацията и търпи игрите на кмета и този монтажник които си приличат, че използваха купени документи за правоспособност от типа на най-ниската квалифи-кация,а се ползват с високи облаги. Това ли ви е управлението. Всичко е налазено от калинки и кадърния човек е просто отритнат. Простащина, но отвратителното е, че това е на показ.
 • 5
  На
  Наско от Харманли
  9 -1
  13:51, 1 фев 2020
  От кога Ви пея , че трябва да назначат бившия управител на ВИК а Хасково - дебелия и безскрупулен Петко Стойчев, управител на ВИК Димитровград за да се оправят нещата. Може и много да краде но е пък добър специалист.
  А ти Петко настоящий си подай оставката.
 • 6
  Со
  Сондьор
  4 0
  07:46, 2 фев 2020
  Водата в Димитровград не е от река Марица, а от къде е , да не би част от нея не се просмуква и до кладенците от които се черпи вода.
 • 7
  54
  54 %
  5 0
  08:51, 2 фев 2020
  Да не би този Петко- монтажника да не краде. Та крадливата му свита се ръководи от изпечен тар-тор по финансовите въпроси, счетоводителя-пенсионер Моливкин /Карадимов/. Този се води като привлечен специалист, без да знае да работи на компютър, без да ползва счетоводен софтуер. Всичко с молива. Та този Моливкин не пробута ли сина си, адвоката и съдят бедните за просрочени плащания, а в същото време се свързват от В и К неправомерно от водопроводната мрежа с двойно захранване по богати, но тяхни хора. Та Вомата се използва и работи само и само за Петко и съдружие, иначе как се изплащат 2 апартамента във Варна, как ще се изплати купеното Удостоверение за монтажник. В момента за гл. счетоводил се води В. Василев, нагласен от кмета по искане на жената на В. Василев, Диана - общински служител. Тази ръководи отдел в Ощината, прочут с некадърните си проекти, ощетяващи жителите на Димитровград, но облагодетелстващи кмета. Всичко е така добре навързано.
 • 8
  Ур
  Уррт
  3 0
  21:00, 2 фев 2020
  Ако са верни сведенията за лицето П.Ангелов, нека бъде уволнен. Каква е тази гавра с хората? Водата в Димитровград е една от най- лошите в страната. Не става дори за къпане. Моля, Кмета да обърне внимание!
 • 9
  Тоя Герджиков е смях в залата
 • 10
  Г.
  Г . Ангелов
  3 0
  21:08, 2 фев 2020
  Кмета да обърне внимание първо към себе си от където идват всички проблеми.

Хороскоп за 21.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
21 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
21 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
21 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
21 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
21 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
21 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
21 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
21 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
21 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
21 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
21 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
21 окт 2020
Последни новини