9 °C

Водата на Димитровград не е от река Марица, загубите по мрежата са 54%

Димитровград не се захранва с питейна вода от река Марица, това разснение даде управителят на ВиК-Димитровград, Петко Ангелов, на работна среща, която се проведе вчера в сградата на Община Димитровград.

Управителят на ВиК-Димитровград Петко Ангелов поясни, че димитровградчани не пият вода директно от река Марица, а от подземни кладенци с дълбочина на някои от тях до 150м. Другата информация, която предостави на обществеността на провелия се "ден на кмета" е, че местното водоснабдително дружество е понижило значително загубите по водопреносната мрежа на града. Нивата на загуби са били сведени до 53,9%,като това е постигнато след подмяната на част от водопроводната мрежа по т.нар. Воден цикъл и извършващите се поетапни ремонти на отделни улици и булеварди в града.

В Димитровград се следи редовно качеството на питейната вода с ново оборудване от лятото на 2019 година, което е инсталирано на пет точки в общината. Станциите са инсталирани на магистралните водопроводи в кв. "Габера", кв. "Славянски", кв. "Мариино", кв. "Черноконево" и на обект на ВиК до моста на р. Марица.

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Ол
  Олег
  16 -2
  15:07, 31 яну 2020
  Абе, Димитровградската вода е най-гадната вода, на която съм попадал в България!
  По-скоро течащ разтвор на котлен камък, топъл и с гаден вкус.
 • 2
  Гр
  Гражданин 11
  17 0
  20:36, 31 яну 2020
  Заблудите от управителя Петко продължават.Нека първо каже как е назначен с купено Удостовере-ние за монтажник на В и К мрежи. Според това Удостоверение е обучен за 342 часа. Като гледаме треперещите му ръце, не вярваме да може да монтира тръбопроводи. Та този монтажник, излюпен за 342 часа и назначен от кмета Димов, уволни инж. Божидар Желязков , учил 5 години в Строителния институт в София.Уволни инж. П. Петров. Сега разправя на ляво и на дясно неистини. Между другото,беше назначен за да приеме водопровода Черногорово-Меричлери и доставя смесена вода с арсен за гр Меричлери, вместо да се използват двата сондажа западно от кв. Черноконево с 40 л./сек. Сега за водоснабдяването на Димитровград. Градъг се водоснабдява от ПС " Крумска тераса", на десния бряг на р. Марица. За тази ПС няма проект за вододайна зона и работи без Разрешително за водоползване. Използва се старо Разрешително с изтекъл срок. Нека този монтажник покаже Проекта за вододайна зона и въз основа на този проект се издава от Басейнова дирекция Разрешение за водоползване. Няма такъв проект и Разрешително. След като няма Проект за вододайната зона, следователно не се знае от него ареала на вододайната зона.Кладенците в тази ПС не се чистят от години. Та този монтажник е съгласувал сроителната площадка на Каолин и над водопроводите 2 х ф 400 за града тежат тонове инертен материал. В другия край на този водопровод е съгласуван имот № 5 в " Габера", в който е построена жилищна сграда. В идейният проект за В и К за " Габера" този основен водопровод е изместен за сметка на Нас данъкоплатците, вместо парите да се вземат от неукия водомайстор. Градът се водоснабдява и от ПС " Черногорово". През тази вододайната зона преминава международна ж.п. линия Сърбия - Турция. Та този Петко е направил куп простотии с купеното си Удостоверение за монтажник. Хората учат с години за да станат добри специалисти, а този, за да угоди на кмета ползва неговите похвати но върху гърба на жителите на Димитровград. Ако се опишат и останалите ПС ще се хванете за главата. Но нали е удобен на кмета, никой няма да го пипне.
 • 3
  53
  53,9%
  13 0
  08:35, 1 фев 2020
  Вместо да се скрие и да не се показва, той се хвали, че повече от половината вода отива в канализацията!!!
  Срам!!!
 • 4
  54
  54 %
  14 -1
  09:31, 1 фев 2020
  Този монтажник кръстен от кмета за управител на Ви К не знае и процентите на загубите от вода. Сам казва, че има монтирани в градската мрежа съоръжения за контрол. А загубите в напорната мрежа , в хранителните водопроводи? За да се измерят загубите трябва да се монтират водомери на изляза на ПС и пред входа на водоема, от водоема преди влизане в градската мрежа. Това го няма и този разказвач на приказки за кмета, е пълна 0. На времето, Герджиков умишлено завишаваше проценти-те защото заплатата му беше обвързана със загубите на вода. Колкото повече загуби има, толкова повече е заплатата му. Този монтажник играеше ролята на гл. инжинер при Герджиков. Сега той по не проверени данни изнася обратното. Единият казваше, че са близо 80 %, този близо 54 %. Кой лъжи и не казват облагите които имат от това. Но лошото в случая е, че има Ощински съвет, като израз на демокрацията и търпи игрите на кмета и този монтажник които си приличат, че използваха купени документи за правоспособност от типа на най-ниската квалифи-кация,а се ползват с високи облаги. Това ли ви е управлението. Всичко е налазено от калинки и кадърния човек е просто отритнат. Простащина, но отвратителното е, че това е на показ.
 • 5
  На
  Наско от Харманли
  9 -1
  13:51, 1 фев 2020
  От кога Ви пея , че трябва да назначат бившия управител на ВИК а Хасково - дебелия и безскрупулен Петко Стойчев, управител на ВИК Димитровград за да се оправят нещата. Може и много да краде но е пък добър специалист.
  А ти Петко настоящий си подай оставката.
 • 6
  Со
  Сондьор
  4 0
  07:46, 2 фев 2020
  Водата в Димитровград не е от река Марица, а от къде е , да не би част от нея не се просмуква и до кладенците от които се черпи вода.
 • 7
  54
  54 %
  5 0
  08:51, 2 фев 2020
  Да не би този Петко- монтажника да не краде. Та крадливата му свита се ръководи от изпечен тар-тор по финансовите въпроси, счетоводителя-пенсионер Моливкин /Карадимов/. Този се води като привлечен специалист, без да знае да работи на компютър, без да ползва счетоводен софтуер. Всичко с молива. Та този Моливкин не пробута ли сина си, адвоката и съдят бедните за просрочени плащания, а в същото време се свързват от В и К неправомерно от водопроводната мрежа с двойно захранване по богати, но тяхни хора. Та Вомата се използва и работи само и само за Петко и съдружие, иначе как се изплащат 2 апартамента във Варна, как ще се изплати купеното Удостоверение за монтажник. В момента за гл. счетоводил се води В. Василев, нагласен от кмета по искане на жената на В. Василев, Диана - общински служител. Тази ръководи отдел в Ощината, прочут с некадърните си проекти, ощетяващи жителите на Димитровград, но облагодетелстващи кмета. Всичко е така добре навързано.
 • 8
  Ур
  Уррт
  3 0
  21:00, 2 фев 2020
  Ако са верни сведенията за лицето П.Ангелов, нека бъде уволнен. Каква е тази гавра с хората? Водата в Димитровград е една от най- лошите в страната. Не става дори за къпане. Моля, Кмета да обърне внимание!
 • 9
  Тоя Герджиков е смях в залата
 • 10
  Г.
  Г . Ангелов
  3 0
  21:08, 2 фев 2020
  Кмета да обърне внимание първо към себе си от където идват всички проблеми.

Хороскоп за 20.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
20 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
20 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
20 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
20 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
20 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
20 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
20 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
20 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
20 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
20 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
20 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
20 фев 2020
Последни новини