Водата на Димитровград не е от река Марица, загубите по мрежата са 54%

Димитровград не се захранва с питейна вода от река Марица, това разснение даде управителят на ВиК-Димитровград, Петко Ангелов, на работна среща, която се проведе вчера в сградата на Община Димитровград.

Управителят на ВиК-Димитровград Петко Ангелов поясни, че димитровградчани не пият вода директно от река Марица, а от подземни кладенци с дълбочина на някои от тях до 150м. Другата информация, която предостави на обществеността на провелия се "ден на кмета" е, че местното водоснабдително дружество е понижило значително загубите по водопреносната мрежа на града. Нивата на загуби са били сведени до 53,9%,като това е постигнато след подмяната на част от водопроводната мрежа по т.нар. Воден цикъл и извършващите се поетапни ремонти на отделни улици и булеварди в града.

В Димитровград се следи редовно качеството на питейната вода с ново оборудване от лятото на 2019 година, което е инсталирано на пет точки в общината. Станциите са инсталирани на магистралните водопроводи в кв. "Габера", кв. "Славянски", кв. "Мариино", кв. "Черноконево" и на обект на ВиК до моста на р. Марица.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ол
    Олег
    17 -2
    15:07, 31 яну 2020
    Абе, Димитровградската вода е най-гадната вода, на която съм попадал в България!
    По-скоро течащ разтвор на котлен камък, топъл и с гаден вкус.
  • 2
    Гр
    Гражданин 11
    17 0
    20:36, 31 яну 2020
    Заблудите от управителя Петко продължават.Нека първо каже как е назначен с купено Удостовере-ние за монтажник на В и К мрежи. Според това Удостоверение е обучен за 342 часа. Като гледаме треперещите му ръце, не вярваме да може да монтира тръбопроводи. Та този монтажник, излюпен за 342 часа и назначен от кмета Димов, уволни инж. Божидар Желязков , учил 5 години в Строителния институт в София.Уволни инж. П. Петров. Сега разправя на ляво и на дясно неистини. Между другото,беше назначен за да приеме водопровода Черногорово-Меричлери и доставя смесена вода с арсен за гр Меричлери, вместо да се използват двата сондажа западно от кв. Черноконево с 40 л./сек. Сега за водоснабдяването на Димитровград. Градъг се водоснабдява от ПС " Крумска тераса", на десния бряг на р. Марица. За тази ПС няма проект за вододайна зона и работи без Разрешително за водоползване. Използва се старо Разрешително с изтекъл срок. Нека този монтажник покаже Проекта за вододайна зона и въз основа на този проект се издава от Басейнова дирекция Разрешение за водоползване. Няма такъв проект и Разрешително. След като няма Проект за вододайната зона, следователно не се знае от него ареала на вододайната зона.Кладенците в тази ПС не се чистят от години. Та този монтажник е съгласувал сроителната площадка на Каолин и над водопроводите 2 х ф 400 за града тежат тонове инертен материал. В другия край на този водопровод е съгласуван имот № 5 в " Габера", в който е построена жилищна сграда. В идейният проект за В и К за " Габера" този основен водопровод е изместен за сметка на Нас данъкоплатците, вместо парите да се вземат от неукия водомайстор. Градът се водоснабдява и от ПС " Черногорово". През тази вододайната зона преминава международна ж.п. линия Сърбия - Турция. Та този Петко е направил куп простотии с купеното си Удостоверение за монтажник. Хората учат с години за да станат добри специалисти, а този, за да угоди на кмета ползва неговите похвати но върху гърба на жителите на Димитровград. Ако се опишат и останалите ПС ще се хванете за главата. Но нали е удобен на кмета, никой няма да го пипне.
  • 3
    53
    53,9%
    13 0
    08:35, 1 фев 2020
    Вместо да се скрие и да не се показва, той се хвали, че повече от половината вода отива в канализацията!!!
    Срам!!!
  • 4
    54
    54 %
    14 -1
    09:31, 1 фев 2020
    Този монтажник кръстен от кмета за управител на Ви К не знае и процентите на загубите от вода. Сам казва, че има монтирани в градската мрежа съоръжения за контрол. А загубите в напорната мрежа , в хранителните водопроводи? За да се измерят загубите трябва да се монтират водомери на изляза на ПС и пред входа на водоема, от водоема преди влизане в градската мрежа. Това го няма и този разказвач на приказки за кмета, е пълна 0. На времето, Герджиков умишлено завишаваше проценти-те защото заплатата му беше обвързана със загубите на вода. Колкото повече загуби има, толкова повече е заплатата му. Този монтажник играеше ролята на гл. инжинер при Герджиков. Сега той по не проверени данни изнася обратното. Единият казваше, че са близо 80 %, този близо 54 %. Кой лъжи и не казват облагите които имат от това. Но лошото в случая е, че има Ощински съвет, като израз на демокрацията и търпи игрите на кмета и този монтажник които си приличат, че използваха купени документи за правоспособност от типа на най-ниската квалифи-кация,а се ползват с високи облаги. Това ли ви е управлението. Всичко е налазено от калинки и кадърния човек е просто отритнат. Простащина, но отвратителното е, че това е на показ.
  • 5
    На
    Наско от Харманли
    9 -1
    13:51, 1 фев 2020
    От кога Ви пея , че трябва да назначат бившия управител на ВИК а Хасково - дебелия и безскрупулен Петко Стойчев, управител на ВИК Димитровград за да се оправят нещата. Може и много да краде но е пък добър специалист.
    А ти Петко настоящий си подай оставката.
  • 6
    Со
    Сондьор
    4 0
    07:46, 2 фев 2020
    Водата в Димитровград не е от река Марица, а от къде е , да не би част от нея не се просмуква и до кладенците от които се черпи вода.
  • 7
    54
    54 %
    5 0
    08:51, 2 фев 2020
    Да не би този Петко- монтажника да не краде. Та крадливата му свита се ръководи от изпечен тар-тор по финансовите въпроси, счетоводителя-пенсионер Моливкин /Карадимов/. Този се води като привлечен специалист, без да знае да работи на компютър, без да ползва счетоводен софтуер. Всичко с молива. Та този Моливкин не пробута ли сина си, адвоката и съдят бедните за просрочени плащания, а в същото време се свързват от В и К неправомерно от водопроводната мрежа с двойно захранване по богати, но тяхни хора. Та Вомата се използва и работи само и само за Петко и съдружие, иначе как се изплащат 2 апартамента във Варна, как ще се изплати купеното Удостоверение за монтажник. В момента за гл. счетоводил се води В. Василев, нагласен от кмета по искане на жената на В. Василев, Диана - общински служител. Тази ръководи отдел в Ощината, прочут с некадърните си проекти, ощетяващи жителите на Димитровград, но облагодетелстващи кмета. Всичко е така добре навързано.
  • 8
    Ур
    Уррт
    3 0
    21:00, 2 фев 2020
    Ако са верни сведенията за лицето П.Ангелов, нека бъде уволнен. Каква е тази гавра с хората? Водата в Димитровград е една от най- лошите в страната. Не става дори за къпане. Моля, Кмета да обърне внимание!
  • 9
    Тоя Герджиков е смях в залата
  • 10
    Г.
    Г . Ангелов
    3 0
    21:08, 2 фев 2020
    Кмета да обърне внимание първо към себе си от където идват всички проблеми.

Още новини

Последни новини