Нова улица изграждат в Димитровград

Изображение 1 от 5

    Нова улица се изгражда в Димитровград - това е ул. "Петър Парапанов". Строителните дейности започнаха в края на миналата година с полагането на тръбопровод, свързън към ул. "Ромен Ролан".

    Вече са готови тротоарите и строителната фирма започна полагането на първото асфалтово покритие на новия пътен участък. Новия участък на ул. Петър Парапанов се намира между ул. "Ромен Ролан" и бул. "Стефан Стамболов". Финансирането на проекта бе осигурено от общинския бюджет през изминалата 2019 година.

    Тази отсечка е продължение на реконструираната през 2018 година отсечка на улица "Петър Парапанов", която бе ремонтирана и се изгради изцяло нов асфалтов път и паркинг. Улицата се намира до сградата на бившите виетнамски общежития, в района на старата консервна фабрика. Продължението на улицата преминава през чакълирания паркинг на неделния пазар, зад блоковете на бул. Д. Благоев №1 и №3, и след като бъде готова ще се свърже с ул. Ромен Ролан зад блок №1.

    През последните години районът на бившия комбинат за консерви се разви изключително много, построиха се множество магазини, хипермаркети, складове и цехове. Изграждането на отсечката ще доразвие оставащите пустеещи терени (чакълестия паркинг за неделен пазар) и вероятно в последствие ще се изградят търговски обекти покрай новата отсечка.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Dd
      dd
      7 -1
      02:48, 1 фев 2020
      Типичното българско некадърно строитекство.За нашите строители няма стандарти,няма чужд опит има само усвояване на едни пари.
    • 2
      Гр
      Гражданин
      7 0
      08:04, 1 фев 2020
      Път за обслужване на един доктор, доскоро обслужван от Общинския съвет.
    • 3
      Ди
      Димов
      0 0
      15:46, 2 фев 2020
      Какво ще изграждат на свободният парцел покрай новата улица някой знае ли?
    • 4
      Йо
      йокин
      0 0
      16:04, 5 фев 2020
      Басейн!

    Случаен виц

    Последни новини