9 °C

При какви условия общинските съветници от 2-рата по големина група биха се отказали от заплатите си?

На свикана пресконференция вчера, втората по големина съветническа група от местния Общински парламент „Движение ЗАЕДНО за промяна”, обявиха при какви условия биха се отказали от съветническите си заплати в полза на общинския бюджет.

Съветниците бяха провокирани на последната сесия на ОбС Димитровград, че ако се откажат от заплатите си, Общината ще може да осигури с тези средства безплатни детски градини за димитровградските деца.

Провокацията на кмета бе след предложението на коалицията за освобождаване на семейства с доход по-нисък от 2000 лева от такси за детските градини в Общината.

Общинските съветници от „Движение ЗАЕДНО за промяна” в местния парламент заявиха, че са готови да се откажат от възнагражденията си в полза на издръжката на детските градини, при положение че бъдат поставени при равни условия на финансиране с колегите си от парламентарно представените партии, защото те получават държавна издръжка от 8 лева на глас, а движението финансира своите инициативи от заплатите си, получавани от местната хазна като общински съветници.

Калинка Минева посочи, че за последния месец след всички удръжки, е получила заплата като общински съветник в размер на 487 лв. На фона на милиардите, които в края на всяка година правителството разпределя, според съветниците явно пари има, и по-разумно ще е издръжката на градините да се поеме от държавата, като премиера се откаже от покупката на нов самолет, например, коментират от движението.

Съветниците от коалицията не възнамеряват да внесат предложение в местния парламент за отпадане на заплатите на съветниците и прехвърлят топката, че е редно това да бъде сторено от най-голямата група, която е на ГЕРБ.

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ра
  Рали
  3 -7
  13:22, 5 фев 2020
  Брех, таз Калинка.Въртя,сука и пак опря до самолет... Виж коментара
 • 2
  На
  Наблюдател
  9 0
  15:09, 5 фев 2020
  Ако не им се плаща, ще се разпаднат групите. Повечето са затова там! Пък и кой е длъжен да работи без пари! Сегашните управници не са нито Ботев, нито Левски, нито Бенковски...
 • 3
  Йо
  йокин
  7 -2
  15:54, 5 фев 2020
  А на последните двама,на снимката,от ляво на дясно,трябва,да им събираме помощи.
 • 4
  Di
  Dinka
  9 -2
  16:19, 5 фев 2020
  А пък ако меринджейте в Химкомбината се откажат от комисионните и далаверите , могат да се построят няколко детски градини.......
 • 5
  Гл
  Гледам
  6 -1
  23:43, 5 фев 2020
  Като чета статията , Кмета предлага , като единствено решение за безплатни градини - отказ на всички съветници от месечната заплата , ами нека ГЕРБ внесат докладна и да видим тогаз...
 • 6
  Dd
  dd
  2 -2
  10:44, 7 фев 2020
  Ако ГЕРБ не беше внесло печалбата от тока на източените язовири в бюджета.....
  Ако ГЕРБ не бе платило 2 000 000 000 долара за нищо на Тръмп....
  Ако ГЕРБ не крадеше всяка държавна поръчка....
  Ако ГЕРБ не внасяше европейски и африкански боклуци...
  Ако гражданите махнат ГЕРБ и изберат някой читав?
 • 7
  Ма
  Мария Благоева
  1 0
  11:33, 7 фев 2020
  Видя се кой за какво е влезнал в местния парламент. На Калинка заплатата и малка, а Стоянка Йовова вземете да я назначете в пенсионерските клубове - не само да се играят карти, ами да им гледа на тях.
  А пък държавниците да си купят каруци, че да сме по представителни в света.
 • 8
  Ф
  ф
  0 0
  12:17, 9 фев 2020
  А на БКП/БСП,''акото''кога,ши публикувате,може би не щото е рядко.

Хороскоп за 20.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
20 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
20 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
20 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
20 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
20 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
20 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
20 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
20 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
20 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
20 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
20 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
20 фев 2020
Последни новини