34 °C

При какви условия общинските съветници от 2-рата по големина група биха се отказали от заплатите си?

На свикана пресконференция вчера, втората по големина съветническа група от местния Общински парламент „Движение ЗАЕДНО за промяна”, обявиха при какви условия биха се отказали от съветническите си заплати в полза на общинския бюджет.

Съветниците бяха провокирани на последната сесия на ОбС Димитровград, че ако се откажат от заплатите си, Общината ще може да осигури с тези средства безплатни детски градини за димитровградските деца.

Провокацията на кмета бе след предложението на коалицията за освобождаване на семейства с доход по-нисък от 2000 лева от такси за детските градини в Общината.

Общинските съветници от „Движение ЗАЕДНО за промяна” в местния парламент заявиха, че са готови да се откажат от възнагражденията си в полза на издръжката на детските градини, при положение че бъдат поставени при равни условия на финансиране с колегите си от парламентарно представените партии, защото те получават държавна издръжка от 8 лева на глас, а движението финансира своите инициативи от заплатите си, получавани от местната хазна като общински съветници.

Калинка Минева посочи, че за последния месец след всички удръжки, е получила заплата като общински съветник в размер на 487 лв. На фона на милиардите, които в края на всяка година правителството разпределя, според съветниците явно пари има, и по-разумно ще е издръжката на градините да се поеме от държавата, като премиера се откаже от покупката на нов самолет, например, коментират от движението.

Съветниците от коалицията не възнамеряват да внесат предложение в местния парламент за отпадане на заплатите на съветниците и прехвърлят топката, че е редно това да бъде сторено от най-голямата група, която е на ГЕРБ.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ра
  Рали
  3 -7
  13:22, 5 фев 2020
  Брех, таз Калинка.Въртя,сука и пак опря до самолет... Виж коментара
 • 2
  На
  Наблюдател
  9 0
  15:09, 5 фев 2020
  Ако не им се плаща, ще се разпаднат групите. Повечето са затова там! Пък и кой е длъжен да работи без пари! Сегашните управници не са нито Ботев, нито Левски, нито Бенковски...
 • 3
  Йо
  йокин
  7 -2
  15:54, 5 фев 2020
  А на последните двама,на снимката,от ляво на дясно,трябва,да им събираме помощи.
 • 4
  Di
  Dinka
  9 -2
  16:19, 5 фев 2020
  А пък ако меринджейте в Химкомбината се откажат от комисионните и далаверите , могат да се построят няколко детски градини.......
 • 5
  Гл
  Гледам
  6 -1
  23:43, 5 фев 2020
  Като чета статията , Кмета предлага , като единствено решение за безплатни градини - отказ на всички съветници от месечната заплата , ами нека ГЕРБ внесат докладна и да видим тогаз...
 • 6
  Dd
  dd
  2 -2
  10:44, 7 фев 2020
  Ако ГЕРБ не беше внесло печалбата от тока на източените язовири в бюджета.....
  Ако ГЕРБ не бе платило 2 000 000 000 долара за нищо на Тръмп....
  Ако ГЕРБ не крадеше всяка държавна поръчка....
  Ако ГЕРБ не внасяше европейски и африкански боклуци...
  Ако гражданите махнат ГЕРБ и изберат някой читав?
 • 7
  Ма
  Мария Благоева
  1 0
  11:33, 7 фев 2020
  Видя се кой за какво е влезнал в местния парламент. На Калинка заплатата и малка, а Стоянка Йовова вземете да я назначете в пенсионерските клубове - не само да се играят карти, ами да им гледа на тях.
  А пък държавниците да си купят каруци, че да сме по представителни в света.
 • 8
  Ф
  ф
  0 0
  12:17, 9 фев 2020
  А на БКП/БСП,''акото''кога,ши публикувате,може би не щото е рядко.

Хороскоп за 06.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
06 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
06 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
06 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
06 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
06 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
06 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
06 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
06 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
06 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
06 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
06 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
06 юли 2020
Последни новини