При какви условия общинските съветници от 2-рата по големина група биха се отказали от заплатите си?

На свикана пресконференция вчера, втората по големина съветническа група от местния Общински парламент „Движение ЗАЕДНО за промяна”, обявиха при какви условия биха се отказали от съветническите си заплати в полза на общинския бюджет.

Съветниците бяха провокирани на последната сесия на ОбС Димитровград, че ако се откажат от заплатите си, Общината ще може да осигури с тези средства безплатни детски градини за димитровградските деца.

Провокацията на кмета бе след предложението на коалицията за освобождаване на семейства с доход по-нисък от 2000 лева от такси за детските градини в Общината.

Общинските съветници от „Движение ЗАЕДНО за промяна” в местния парламент заявиха, че са готови да се откажат от възнагражденията си в полза на издръжката на детските градини, при положение че бъдат поставени при равни условия на финансиране с колегите си от парламентарно представените партии, защото те получават държавна издръжка от 8 лева на глас, а движението финансира своите инициативи от заплатите си, получавани от местната хазна като общински съветници.

Калинка Минева посочи, че за последния месец след всички удръжки, е получила заплата като общински съветник в размер на 487 лв. На фона на милиардите, които в края на всяка година правителството разпределя, според съветниците явно пари има, и по-разумно ще е издръжката на градините да се поеме от държавата, като премиера се откаже от покупката на нов самолет, например, коментират от движението.

Съветниците от коалицията не възнамеряват да внесат предложение в местния парламент за отпадане на заплатите на съветниците и прехвърлят топката, че е редно това да бъде сторено от най-голямата група, която е на ГЕРБ.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ра
    Рали
    3 -7
    13:22, 5 фев 2020
    Брех, таз Калинка.Въртя,сука и пак опря до самолет... Виж коментара
  • 2
    На
    Наблюдател
    9 0
    15:09, 5 фев 2020
    Ако не им се плаща, ще се разпаднат групите. Повечето са затова там! Пък и кой е длъжен да работи без пари! Сегашните управници не са нито Ботев, нито Левски, нито Бенковски...
  • 3
    Йо
    йокин
    7 -2
    15:54, 5 фев 2020
    А на последните двама,на снимката,от ляво на дясно,трябва,да им събираме помощи.
  • 4
    Di
    Dinka
    9 -2
    16:19, 5 фев 2020
    А пък ако меринджейте в Химкомбината се откажат от комисионните и далаверите , могат да се построят няколко детски градини.......
  • 5
    Гл
    Гледам
    6 -1
    23:43, 5 фев 2020
    Като чета статията , Кмета предлага , като единствено решение за безплатни градини - отказ на всички съветници от месечната заплата , ами нека ГЕРБ внесат докладна и да видим тогаз...
  • 6
    Dd
    dd
    2 -2
    10:44, 7 фев 2020
    Ако ГЕРБ не беше внесло печалбата от тока на източените язовири в бюджета.....
    Ако ГЕРБ не бе платило 2 000 000 000 долара за нищо на Тръмп....
    Ако ГЕРБ не крадеше всяка държавна поръчка....
    Ако ГЕРБ не внасяше европейски и африкански боклуци...
    Ако гражданите махнат ГЕРБ и изберат някой читав?
  • 7
    Ма
    Мария Благоева
    1 0
    11:33, 7 фев 2020
    Видя се кой за какво е влезнал в местния парламент. На Калинка заплатата и малка, а Стоянка Йовова вземете да я назначете в пенсионерските клубове - не само да се играят карти, ами да им гледа на тях.
    А пък държавниците да си купят каруци, че да сме по представителни в света.
  • 8
    Ф
    ф
    0 0
    12:17, 9 фев 2020
    А на БКП/БСП,''акото''кога,ши публикувате,може би не щото е рядко.
Последни новини