15 °C

При какви условия общинските съветници от 2-рата по големина група биха се отказали от заплатите си?

На свикана пресконференция вчера, втората по големина съветническа група от местния Общински парламент „Движение ЗАЕДНО за промяна”, обявиха при какви условия биха се отказали от съветническите си заплати в полза на общинския бюджет.

Съветниците бяха провокирани на последната сесия на ОбС Димитровград, че ако се откажат от заплатите си, Общината ще може да осигури с тези средства безплатни детски градини за димитровградските деца.

Провокацията на кмета бе след предложението на коалицията за освобождаване на семейства с доход по-нисък от 2000 лева от такси за детските градини в Общината.

Общинските съветници от „Движение ЗАЕДНО за промяна” в местния парламент заявиха, че са готови да се откажат от възнагражденията си в полза на издръжката на детските градини, при положение че бъдат поставени при равни условия на финансиране с колегите си от парламентарно представените партии, защото те получават държавна издръжка от 8 лева на глас, а движението финансира своите инициативи от заплатите си, получавани от местната хазна като общински съветници.

Калинка Минева посочи, че за последния месец след всички удръжки, е получила заплата като общински съветник в размер на 487 лв. На фона на милиардите, които в края на всяка година правителството разпределя, според съветниците явно пари има, и по-разумно ще е издръжката на градините да се поеме от държавата, като премиера се откаже от покупката на нов самолет, например, коментират от движението.

Съветниците от коалицията не възнамеряват да внесат предложение в местния парламент за отпадане на заплатите на съветниците и прехвърлят топката, че е редно това да бъде сторено от най-голямата група, която е на ГЕРБ.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ра
  Рали
  3 -7
  13:22, 5 фев 2020
  Брех, таз Калинка.Въртя,сука и пак опря до самолет... Виж коментара
 • 2
  На
  Наблюдател
  9 0
  15:09, 5 фев 2020
  Ако не им се плаща, ще се разпаднат групите. Повечето са затова там! Пък и кой е длъжен да работи без пари! Сегашните управници не са нито Ботев, нито Левски, нито Бенковски...
 • 3
  Йо
  йокин
  7 -2
  15:54, 5 фев 2020
  А на последните двама,на снимката,от ляво на дясно,трябва,да им събираме помощи.
 • 4
  Di
  Dinka
  9 -2
  16:19, 5 фев 2020
  А пък ако меринджейте в Химкомбината се откажат от комисионните и далаверите , могат да се построят няколко детски градини.......
 • 5
  Гл
  Гледам
  6 -1
  23:43, 5 фев 2020
  Като чета статията , Кмета предлага , като единствено решение за безплатни градини - отказ на всички съветници от месечната заплата , ами нека ГЕРБ внесат докладна и да видим тогаз...
 • 6
  Dd
  dd
  2 -2
  10:44, 7 фев 2020
  Ако ГЕРБ не беше внесло печалбата от тока на източените язовири в бюджета.....
  Ако ГЕРБ не бе платило 2 000 000 000 долара за нищо на Тръмп....
  Ако ГЕРБ не крадеше всяка държавна поръчка....
  Ако ГЕРБ не внасяше европейски и африкански боклуци...
  Ако гражданите махнат ГЕРБ и изберат някой читав?
 • 7
  Ма
  Мария Благоева
  1 0
  11:33, 7 фев 2020
  Видя се кой за какво е влезнал в местния парламент. На Калинка заплатата и малка, а Стоянка Йовова вземете да я назначете в пенсионерските клубове - не само да се играят карти, ами да им гледа на тях.
  А пък държавниците да си купят каруци, че да сме по представителни в света.
 • 8
  Ф
  ф
  0 0
  12:17, 9 фев 2020
  А на БКП/БСП,''акото''кога,ши публикувате,може би не щото е рядко.

Хороскоп за 29.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще ви се наложи да бъдете нащрек, тъй като работата ви подставя в ситуации, в който трябва да се действа бързо. Добре ще е ако не сте сами в начинанията си, а си осигурите подкрепата на човек, на когото можете да разчитате. Имате късмет в личен план, където успявате да постигнете нещо, към което отдавна се стремите. Не пропускайте шансовете си.
29 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настроението ви днес е чудесно и са налице всички предпоставки да се радвате на един страхотен ден. Работата ви върви по план, а и вие не давате възможност за погрешни стъпки. Радвате се на ползотворно сътрудничество с близък колега. Обърнете достатъчно внимание на човека до вас , така че да се почувства щастлив.
29 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще браните независимостта си, защитавайки интересите и правото си на личен избор. Не позволявайте чуждото мнение да влияе на настроението ви, работете върху задачите си старателно и отговорно. Това ще се отрази на възнаграждението ви, и колкото сте по-прецизни, толкова по-добре за финансите ви.
29 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Финансови и други интереси ще поставят някои от вас в условия да избирате между повече от една възможност. Няма да сте безразлични и към нечии нужди, очакванията към вас не свършват. Дайте си повече отдих и разнообразие в живота. Не се противете на онези, които с обич ще ви помогнат да се разтоварите от грижите ви.
29 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Можете да си позволите повече разточителство за близките ви, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. На път сте да задълбочите връзката си, но помислете за поведението си, като не изпадате в крайности. Общият ви път изисква компромиси, готови ли сте на тях? Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
29 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Независими и открити, ще ви бъде по-лесно да изразите мнение и вземете отношение по спорен въпрос. Ще реализирате намеренията си, още повече, че мотивацията ви е силна. С подкрепа на подходящите хора ще спазите срокове или по-точно ще се включите навреме в интересуващо ви начинание или друго, важно за вас събитие.
29 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приемете събитията, а ако имате забележки се стремете към промяна, но с конструктивни решения и мирни средства. Изчистете съзнанието си от всякаква агресивна мисъл, проявете доброто у себе си. Така ще повлияете и на други да се развиват в правилната посока. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период, пластовете се разместват.
29 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Разпределете силите си за да ви стигнат за всичко, с което ще се ангажирате днес. Това е гаранция за успешно приключване и на срочните задачи. Роднини ще ви създадат тревога със свой здравословен проблем. Потърсете съвет и помощ от специалисти, не предприемайте самолечение.
29 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Появата в живота ви на една личност ще събуди позабравени чувства. Приятели ще ви помогнат да осъзнаете пропуските с, но и да ги наваксате. Обърнете внимание на храната си. Полезно е да разнообразите менюто. Заложете на плодове и зеленчуци и по-малко на месо и мазнини.
29 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
От днешния ден може да зависи част от бъдещата ви работа. Подхождате със завидно спокойствие към всеки проблем около себе си. Уверени сте, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Постарайте се да сдържате емоциите си и да не показвате неодобрението си за неща, които не харесвате. Ще имате възможност за последна дума.
29 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Част от вас са обхванати от колебания относно бъдещата си работа и това заплашва да дисбалансира настоящите ви задължения. Затова се съсредоточете върху момента и не губете време за излишни притеснения. С течение на времето ще успеете да намерите най-подходящия за вас избор. Необвързаните от вас са обсебени от привлекателна и загадъчна личност.
29 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С нечия подкрепа ще направите правилния избор, доверявайки се на опита и знанията. Не пропускайте да отдадете заслуженото, изразявайки благодарността си по подходящ начин. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си. Запазете доброто си настроение и вечерта, очакват ви приятни емоции.
29 окт 2020
Последни новини