21 °C

При какви условия общинските съветници от 2-рата по големина група биха се отказали от заплатите си?

На свикана пресконференция вчера, втората по големина съветническа група от местния Общински парламент „Движение ЗАЕДНО за промяна”, обявиха при какви условия биха се отказали от съветническите си заплати в полза на общинския бюджет.

Съветниците бяха провокирани на последната сесия на ОбС Димитровград, че ако се откажат от заплатите си, Общината ще може да осигури с тези средства безплатни детски градини за димитровградските деца.

Провокацията на кмета бе след предложението на коалицията за освобождаване на семейства с доход по-нисък от 2000 лева от такси за детските градини в Общината.

Общинските съветници от „Движение ЗАЕДНО за промяна” в местния парламент заявиха, че са готови да се откажат от възнагражденията си в полза на издръжката на детските градини, при положение че бъдат поставени при равни условия на финансиране с колегите си от парламентарно представените партии, защото те получават държавна издръжка от 8 лева на глас, а движението финансира своите инициативи от заплатите си, получавани от местната хазна като общински съветници.

Калинка Минева посочи, че за последния месец след всички удръжки, е получила заплата като общински съветник в размер на 487 лв. На фона на милиардите, които в края на всяка година правителството разпределя, според съветниците явно пари има, и по-разумно ще е издръжката на градините да се поеме от държавата, като премиера се откаже от покупката на нов самолет, например, коментират от движението.

Съветниците от коалицията не възнамеряват да внесат предложение в местния парламент за отпадане на заплатите на съветниците и прехвърлят топката, че е редно това да бъде сторено от най-голямата група, която е на ГЕРБ.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ра
  Рали
  3 -7
  13:22, 5 фев 2020
  Брех, таз Калинка.Въртя,сука и пак опря до самолет... Виж коментара
 • 2
  На
  Наблюдател
  9 0
  15:09, 5 фев 2020
  Ако не им се плаща, ще се разпаднат групите. Повечето са затова там! Пък и кой е длъжен да работи без пари! Сегашните управници не са нито Ботев, нито Левски, нито Бенковски...
 • 3
  Йо
  йокин
  7 -2
  15:54, 5 фев 2020
  А на последните двама,на снимката,от ляво на дясно,трябва,да им събираме помощи.
 • 4
  Di
  Dinka
  9 -2
  16:19, 5 фев 2020
  А пък ако меринджейте в Химкомбината се откажат от комисионните и далаверите , могат да се построят няколко детски градини.......
 • 5
  Гл
  Гледам
  6 -1
  23:43, 5 фев 2020
  Като чета статията , Кмета предлага , като единствено решение за безплатни градини - отказ на всички съветници от месечната заплата , ами нека ГЕРБ внесат докладна и да видим тогаз...
 • 6
  Dd
  dd
  2 -2
  10:44, 7 фев 2020
  Ако ГЕРБ не беше внесло печалбата от тока на източените язовири в бюджета.....
  Ако ГЕРБ не бе платило 2 000 000 000 долара за нищо на Тръмп....
  Ако ГЕРБ не крадеше всяка държавна поръчка....
  Ако ГЕРБ не внасяше европейски и африкански боклуци...
  Ако гражданите махнат ГЕРБ и изберат някой читав?
 • 7
  Ма
  Мария Благоева
  1 0
  11:33, 7 фев 2020
  Видя се кой за какво е влезнал в местния парламент. На Калинка заплатата и малка, а Стоянка Йовова вземете да я назначете в пенсионерските клубове - не само да се играят карти, ами да им гледа на тях.
  А пък държавниците да си купят каруци, че да сме по представителни в света.
 • 8
  Ф
  ф
  0 0
  12:17, 9 фев 2020
  А на БКП/БСП,''акото''кога,ши публикувате,може би не щото е рядко.

Хороскоп за 05.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
05 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
05 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
05 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
05 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
05 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
05 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
05 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
05 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
05 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
05 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
05 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
05 мар 2021
Последни новини