Екоминистърът пита 4 големи компании за боклука от Италия. Преглед на печата

Заплахи.

"Дума":

ГЕРБ плашат президента с импийчмънт

ГЕРБ заплашиха президента Румен Радев с импийчмънт, след като той обяви, че снема доверието си от правителството. "Ще решим, защото имаме достатъчен брой депутати по волята на българските избиратели, дали да искаме импийчмънт или не. Можем да вкараме такава процедура, когато чуем тълкувателното решение на КС по искането на Гешев за имунитета на Радев", обяви гербаджията Георги Марков. По думите му държавният глава разделял нацията и казвал, че е президент "само на тези милиони, които не са гласували за ГЕРБ, а не на тези милиони, които 8 пъти на парламентарни избори избират ГЕРБ". Марков смята, че Борисов превъзхожда Радев, защото бил обичлив човек. "Той отиде и каза, че обича еднакво Меркел и антипода й Орбан. В Америка каза нещо нечувано, че обича и републиканците, и душманите им - демократите. Накара Вучич и Тачи да седнат на една маса", впусна се в хвалби към лидера си Марков.

От БСП констатираха, че ГЕРБ се дразнят от факта, че президентът е казал истината, а не, че е свалил доверието си от кабинета. "Правителството, подобно на онези мъдреци, които спокойно чакат до реката течението, седи и гледа реката, но реката пресъхна, напълни се с умряла риба. Хората останаха без вода, а въздухът, който дишат, ги вкарва в абсолютно порутените държавни и общински болници или в лъскавите и скъпи частни лечебни заведения", подчерта зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Крум Зарков.

Боклук.

"24 часа":

Екоминистърът пита 4 големи компании за боклука от Италия. При проблем - връщат го

Има нова организация на границата по море, за да се спре и върне италианският боклук.

"Разследващите органи ще кажат накъде са тръгнали отпадъците, които са различни от декларираните", обясни министърът на околната среда и водите Емил Димитров в сряда пред правителството.

Той е поискал среща с големите фирми, които преработват отпадъци в България. Това са три големи циментови завода, които са собственост на чуждестранни инвеститори - "Златна Панега цимент", "Девня цимент", "Холсим България", както и ТЕЦ "Брикел", който е на българския бизнесмен Христо Ковачки.

Министърът ще иска информация от кого са получили боклуците, как са транспортирани и по какъв маршрут.

Санкции.

"Сега":

САЩ санкционираха съдията, пуснал Малинов в Русия

Магистратът от Специализирания наказателен съд Андон Миталов се оказа лицето, за което вчера говори посланик Херо Мустафа

Първият санкциониран българин от САЩ заради корупция е съдията Андон Миталов, обявиха от Държавния департамент на САЩ. Същият магистрат освободи обвинения в шпионаж Николай Манилов да отиде в Русия, където беше награден от лично от президент Владимир Путин. Говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви за "Сега", че я "хващаме неподготвена" и тепърва държавното обвинение ще прецени дали да образува досъдебно производство по случая. В каченото на сайта на Държавния департамент съобщение на държавния секретар Майк Помпео се казва:

"Днес аз публично оповестявам името на съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов за участието му в сериозна корупция. В качеството си на длъжностно лице Миталов е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България.

Присъда.

"Монитор":

16 г. затвор за убиеца на рейнджърката Десислава

За 16 години в затвора заминава бившият командос Светослав Каменов, който на 29 ноември 2018г. счупи врата на рейнджърката Десислава Стоянова и скри трупа й в ракла. Каменов се призна за виновен пред окръжния съд в Пловдив, откъдето получи и присъдата за убийство, извършено с особена жестокост.

"Скрих тялото на Десислава в раклата на дивана, не с цел да го укрия, а да се запази, защото оная сграда не я обитавам често и я бяха нападнали плъхове и се сещате какво би се случило", заяви пред съда Каменов. Той призна, че е извършил убийстовото случайно, за което много съжалявал. Не се обадил на 112, защото можел да убие и полицаите. "Ако видя две млади полицайчета, които дори не знаят как да носят униформите си, можеше да ги вържа на възел и да стресираме цялото общество", призна още той. В обясненията си пред съдебния състав поясни, че военните ходели на мисии и че е виждал много кръв, убийства и жестокости.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини