14 °C

Поезия в конкурс "Усещане за любов"

ОП ,,Детски и младежки център“ Димитровград и Общински ученически парламент проведоха за шеста поредна година общински поетичен конкурс, посветен на един от най-вълнуващите дни от годината- 14-ти февруари - Денят на влюбените. За втора поредна година той бе озаглавен ,,Усещане за любов“.

В тазгодишното му издание взеха участие 28 талантливи поети от градовете: Димитровград, Кърджали, Плевен, Сандански, Омуртаг, Сопот, Меричлери, Хасково и дори от Москва, с общо 39 произведения.

Наградиха победителите от конкурса "Усещане за любов" - призведенията на победителите - 2019

Поетичният конкурс „Усещане за любов“ има за цел да стимулира творческите идеи и мисли на младите хора и да ги провокира в стихотворна реч да изразят отношението си към едно толкова силно и завладяващо чувство като любовта.
Участниците се състезаваха в 3 възрастови групи:

първа възрастова група – от 12 до 15 години;

втора възрастова група – от 15 до 18 години;

трета възрастова група – над 18 години.

В първа възрастова група получихме 8 стихотворения, във втора възрастова група - 9 стихотворения, а в трета са най- много – 22 стихотворения.
Авторските произведения оцени тричленно компетентно жури, което присъди следните места:

Първа възрастова група – 12-15год.:

I място - стихотворение „Усещане за любов”

Петя Иванова, гр. Димитровград, ОУ ”Алеко Константинов”

II място- стихотворение „Какво е любовта?”

Румяна Руменова, гр. Меричлери, ОУ,,Д.Н.Матевски“

II място- стихотворение ,,Прозрение“

Габриела Велева, гр.Димитровград, ОУ,,Пенчо Славейков“

III място – стихотворение ,,Усещане за любов“

Пламена Чавдарова, ОУ ,,Христо Ботев“, с. Крепост

III място- стихотворение ,,Любов“

Ваня Колева, гр. Димитровград, ОУ,,Алеко Константинов“

Втора възрастова група – 16-18год.:

I място- стихотворение „Какво наричаш красота?”

Микаела Димитров, гр. Димитровград ПМГ „Иван Вазов”

II място- стихотворение „Любовта не е”

Анна Пенчева, гр. Кърджали, ПГ по икономика „Алеко Константинов”

III място- стихотворение „Той”

Виктория Николова, гр. Димитровград ПЕГ,,Д-р Иван Богоров“

III място – стихотворение ,,Усещане за любов“

Славея Славчева, гр.Димитровград, ПМГ,,Иван Вазов“

Трета възрастова група – над 18год.:

I място- стихотворение.„Като на кино”

София Милева гр. Хасково 28г.

I място- стихотворение,,Веднъж сподели с приятел…“

Димитрина Тончева гр.Димитровград 48г.

II място- стихотворение.,,Привечер“

Петя Димитрова гр.Кърджали 52г.

II място- стихотворение ,,Сън“

Дилян Димитров – гр. Омуртаг 23г.

III място- стихотворение ,,Йожени“

Денис Олегов гр. Москва 21г.

III място – стихотворение ,,Босилково вино“

Асан Хаджипехливанов гр.Плевен 36г.

Определени са и специалните награди за конкурса:

Награда на Председателят на Общински съвет – Димитровград

стихотворение „Отпиване от извор”, Гюлшен Алиева, гр. Плевен 67г.

Награда на Градска библиотека „П. Пенев” - стихотворение „Другата”

Петя Димитрова, гр.Кърджали 52г.

Награда на Клуб на дейците на културата в Димитровград

стихотворение „Любовна клетва“

Николай Стоянов, гр.Кърджали, СУ,,П.Р.Славейков“

Всеки класирал се участник в конкурса ще получи грамота, сувенир и право на публикация в сборник „Усещане за любов”, второ издание.
Официалното награждаване на победителите в конкурса традиционно ще се състои на 14 февруари 2020 г. от 15:00 ч. пред металното сърце на входа на парк „Марица” – „Символът на Любовта“ в Димитровград. Там наградените автори ще прочетат своите стихотворения.
Организаторите поздравяват всички участници и победителите в конкурса и им пожелават любовта да продължа да бъде вдъхновение за тях!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ал
  Ало
  1 -1
  16:58, 9 фев 2020
  Вие организаторите педофили ли сте или просто промотирате педофилията - какви са тези възрастови групи под 18 години. Единствената любов която трябва да усещат 12/16 годишните е любовта на родителите им което не е целта на измисления "празник" свети валентин
  • Ди
   Димитрина Тончева
   1 -1
   20:44, 9 фев 2020
   Имате проблем със значението на думите, както и с езиковите норми. Обърнете се към специалист в това отношение първо или поне питайте google. После мислете за организаторите. Искрено Ви съчувствам.
  • Ха
   Хаха
   1 0
   10:21, 11 фев 2020
   Дидка с п*тка плитка преди да съчувства на този и онзи да се прегледа в болярово, щото не е редно да промотира педофилия за деца под 17/18 г. Все още не сме приели джендърските конвенции, така че съобразявайте се с закона. Вие сте престъпници !
 • 2
  Шо
  Шок
  1 0
  10:23, 11 фев 2020
  Само за будали е измислен този празник, яко харчене на пари за плюшени мечета които след седмица ще пълнят кошовете за боклук. Аз да питам тея "влюбените" баламурници дето слагат катинари на това сърце, колко от вас са още заедно бе "валентинковци" ? Завинаги заедно = 2/3 месеца

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
25 фев 2021
Последни новини