8 °C

Поезия в конкурс "Усещане за любов"

ОП ,,Детски и младежки център“ Димитровград и Общински ученически парламент проведоха за шеста поредна година общински поетичен конкурс, посветен на един от най-вълнуващите дни от годината- 14-ти февруари - Денят на влюбените. За втора поредна година той бе озаглавен ,,Усещане за любов“.

В тазгодишното му издание взеха участие 28 талантливи поети от градовете: Димитровград, Кърджали, Плевен, Сандански, Омуртаг, Сопот, Меричлери, Хасково и дори от Москва, с общо 39 произведения.

Наградиха победителите от конкурса "Усещане за любов" - призведенията на победителите - 2019

Поетичният конкурс „Усещане за любов“ има за цел да стимулира творческите идеи и мисли на младите хора и да ги провокира в стихотворна реч да изразят отношението си към едно толкова силно и завладяващо чувство като любовта.
Участниците се състезаваха в 3 възрастови групи:

първа възрастова група – от 12 до 15 години;

втора възрастова група – от 15 до 18 години;

трета възрастова група – над 18 години.

В първа възрастова група получихме 8 стихотворения, във втора възрастова група - 9 стихотворения, а в трета са най- много – 22 стихотворения.
Авторските произведения оцени тричленно компетентно жури, което присъди следните места:

Първа възрастова група – 12-15год.:

I място - стихотворение „Усещане за любов”

Петя Иванова, гр. Димитровград, ОУ ”Алеко Константинов”

II място- стихотворение „Какво е любовта?”

Румяна Руменова, гр. Меричлери, ОУ,,Д.Н.Матевски“

II място- стихотворение ,,Прозрение“

Габриела Велева, гр.Димитровград, ОУ,,Пенчо Славейков“

III място – стихотворение ,,Усещане за любов“

Пламена Чавдарова, ОУ ,,Христо Ботев“, с. Крепост

III място- стихотворение ,,Любов“

Ваня Колева, гр. Димитровград, ОУ,,Алеко Константинов“

Втора възрастова група – 16-18год.:

I място- стихотворение „Какво наричаш красота?”

Микаела Димитров, гр. Димитровград ПМГ „Иван Вазов”

II място- стихотворение „Любовта не е”

Анна Пенчева, гр. Кърджали, ПГ по икономика „Алеко Константинов”

III място- стихотворение „Той”

Виктория Николова, гр. Димитровград ПЕГ,,Д-р Иван Богоров“

III място – стихотворение ,,Усещане за любов“

Славея Славчева, гр.Димитровград, ПМГ,,Иван Вазов“

Трета възрастова група – над 18год.:

I място- стихотворение.„Като на кино”

София Милева гр. Хасково 28г.

I място- стихотворение,,Веднъж сподели с приятел…“

Димитрина Тончева гр.Димитровград 48г.

II място- стихотворение.,,Привечер“

Петя Димитрова гр.Кърджали 52г.

II място- стихотворение ,,Сън“

Дилян Димитров – гр. Омуртаг 23г.

III място- стихотворение ,,Йожени“

Денис Олегов гр. Москва 21г.

III място – стихотворение ,,Босилково вино“

Асан Хаджипехливанов гр.Плевен 36г.

Определени са и специалните награди за конкурса:

Награда на Председателят на Общински съвет – Димитровград

стихотворение „Отпиване от извор”, Гюлшен Алиева, гр. Плевен 67г.

Награда на Градска библиотека „П. Пенев” - стихотворение „Другата”

Петя Димитрова, гр.Кърджали 52г.

Награда на Клуб на дейците на културата в Димитровград

стихотворение „Любовна клетва“

Николай Стоянов, гр.Кърджали, СУ,,П.Р.Славейков“

Всеки класирал се участник в конкурса ще получи грамота, сувенир и право на публикация в сборник „Усещане за любов”, второ издание.
Официалното награждаване на победителите в конкурса традиционно ще се състои на 14 февруари 2020 г. от 15:00 ч. пред металното сърце на входа на парк „Марица” – „Символът на Любовта“ в Димитровград. Там наградените автори ще прочетат своите стихотворения.
Организаторите поздравяват всички участници и победителите в конкурса и им пожелават любовта да продължа да бъде вдъхновение за тях!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ал
  Ало
  1 -1
  16:58, 9 фев 2020
  Вие организаторите педофили ли сте или просто промотирате педофилията - какви са тези възрастови групи под 18 години. Единствената любов която трябва да усещат 12/16 годишните е любовта на родителите им което не е целта на измисления "празник" свети валентин
  • Ди
   Димитрина Тончева
   1 -1
   20:44, 9 фев 2020
   Имате проблем със значението на думите, както и с езиковите норми. Обърнете се към специалист в това отношение първо или поне питайте google. После мислете за организаторите. Искрено Ви съчувствам.
  • Ха
   Хаха
   1 0
   10:21, 11 фев 2020
   Дидка с п*тка плитка преди да съчувства на този и онзи да се прегледа в болярово, щото не е редно да промотира педофилия за деца под 17/18 г. Все още не сме приели джендърските конвенции, така че съобразявайте се с закона. Вие сте престъпници !
 • 2
  Шо
  Шок
  1 0
  10:23, 11 фев 2020
  Само за будали е измислен този празник, яко харчене на пари за плюшени мечета които след седмица ще пълнят кошовете за боклук. Аз да питам тея "влюбените" баламурници дето слагат катинари на това сърце, колко от вас са още заедно бе "валентинковци" ? Завинаги заедно = 2/3 месеца

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Нуждаете се от глътка въздух и спокойствие, за това не се колебайте да оставите работата и да си починете днес. Близостта на природата ще ви зареди с енергия, както и да се забавлявате според нуждите си. Предстои да вземете решение по въпроси, касаещи и други хора. Финансовото ви състояние ще се подобри.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
През днешния ден неколкократно ще благодарите на късмета си. Наистина пред вас се откриват прекрасни шансове, които ще бъдат умело използвани от комбинативната ви мисъл. Отделете част от времето си за вашите близки, те имат нужда от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пренебрегвате нещо планирано днес, за да успеете да изпълните друг свой ангажименти и това ще внесе объркване в предварителните ви планове. Въпреки това ще съумеете да се ориентирате навреме кое е най-добре за вас и как трябва да го свършите. Добре ще е ако не пренебрегвайте съветите на околните, защото и другата гледна точка може да се окаже ценна за вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Променете виждането си по въпросите, които ви тревожат и ще откриете решение на проблемите. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С радост ще приемете подкрепата на някого, тя е важна и по други причини. Присъствието му ще ви окуражи и вдъхнови до степен да отключите скрити у себе си качества.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Времето няма да ви стигне за всичко, което предвиждате да свършите днес. Живейте спокойно, скоро ще получите това, за което се борите. Дайте си отговор на въпроса, защо постигате едно, а друго не, при положение, че сте еднакво отговорни. Може би още не е дошъл момента, не мислите ли?
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Пътуванията са добра възможност да изчистите мислите и се заредите с нови впечатления. За удоволствие или работа, но във всички случаи с желание. Не сте застрашени от разочарования, за това добре обмислете детайлите и не избързвайте в решенията си. Оставете се усещанията да ви отведат на подходящото за случая място.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В чудесна форма сте. Няма причини да се отказвате от кратко пътуване или някаква друга промяна. Афинитетът ви към авантюри на работното място днес ще ви въвлече в забавна ситуация. Не подценявайте човека срещу вас. Не можете да сте сигурни какво се крие зад красивата външност.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес като че ли ще обръщате внимание единствено на грешките и на недостатъците на околните. Помислете, че и собствения ви характер не е лек и се опитайте да улесните близките си. Необходима ви е почивка, натрупало ви се е прекалено много раздразнение.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За повечето от вас стоенето в къщи днес би било чиста загуба на време. Навън ви очакват интересни събития и разнообразие, за което отдавна копнеете. Не пренебрегвайте случайността, която ви е приготвила вълнуващи преживявания. Прекарвате ценни мигове със своя сърдечен партньор. Радвате се на споделени чувства.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще се занимават с интересна дейност. Въпросите, които не са ви ясни оставете за идващите дни. Посветете времето си на дома и близките ви. Направете деня им спокоен и весел. Спазете традицията и се докоснете до християнските символи на вярата.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят едва ли ще се различава с нещо особено, освен ако вие не се постараете да го направите интересен. Направете промени в дома си, които ще освежат обстановката така, както и настроението ви. Вечерта поканете приятели на вечеря, сготвена от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Душата ви жадува за разнообразие и днес може би ще го откриете извън сферата на професионалните си ангажименти. Не прибързвайте с критичните си преценки за непознати. Ще ви потърсят за компетентен съвет и резултатът му може да повлияе положително на банковата ви сметка. Очакват ви вълнуващи предложения от хора, за чието съществуване вие отдавна сте забравили.
31 окт 2020
Последни новини