30 °C

Поезия в конкурс "Усещане за любов"

ОП ,,Детски и младежки център“ Димитровград и Общински ученически парламент проведоха за шеста поредна година общински поетичен конкурс, посветен на един от най-вълнуващите дни от годината- 14-ти февруари - Денят на влюбените. За втора поредна година той бе озаглавен ,,Усещане за любов“.

В тазгодишното му издание взеха участие 28 талантливи поети от градовете: Димитровград, Кърджали, Плевен, Сандански, Омуртаг, Сопот, Меричлери, Хасково и дори от Москва, с общо 39 произведения.

Наградиха победителите от конкурса "Усещане за любов" - призведенията на победителите - 2019

Поетичният конкурс „Усещане за любов“ има за цел да стимулира творческите идеи и мисли на младите хора и да ги провокира в стихотворна реч да изразят отношението си към едно толкова силно и завладяващо чувство като любовта.
Участниците се състезаваха в 3 възрастови групи:

първа възрастова група – от 12 до 15 години;

втора възрастова група – от 15 до 18 години;

трета възрастова група – над 18 години.

В първа възрастова група получихме 8 стихотворения, във втора възрастова група - 9 стихотворения, а в трета са най- много – 22 стихотворения.
Авторските произведения оцени тричленно компетентно жури, което присъди следните места:

Първа възрастова група – 12-15год.:

I място - стихотворение „Усещане за любов”

Петя Иванова, гр. Димитровград, ОУ ”Алеко Константинов”

II място- стихотворение „Какво е любовта?”

Румяна Руменова, гр. Меричлери, ОУ,,Д.Н.Матевски“

II място- стихотворение ,,Прозрение“

Габриела Велева, гр.Димитровград, ОУ,,Пенчо Славейков“

III място – стихотворение ,,Усещане за любов“

Пламена Чавдарова, ОУ ,,Христо Ботев“, с. Крепост

III място- стихотворение ,,Любов“

Ваня Колева, гр. Димитровград, ОУ,,Алеко Константинов“

Втора възрастова група – 16-18год.:

I място- стихотворение „Какво наричаш красота?”

Микаела Димитров, гр. Димитровград ПМГ „Иван Вазов”

II място- стихотворение „Любовта не е”

Анна Пенчева, гр. Кърджали, ПГ по икономика „Алеко Константинов”

III място- стихотворение „Той”

Виктория Николова, гр. Димитровград ПЕГ,,Д-р Иван Богоров“

III място – стихотворение ,,Усещане за любов“

Славея Славчева, гр.Димитровград, ПМГ,,Иван Вазов“

Трета възрастова група – над 18год.:

I място- стихотворение.„Като на кино”

София Милева гр. Хасково 28г.

I място- стихотворение,,Веднъж сподели с приятел…“

Димитрина Тончева гр.Димитровград 48г.

II място- стихотворение.,,Привечер“

Петя Димитрова гр.Кърджали 52г.

II място- стихотворение ,,Сън“

Дилян Димитров – гр. Омуртаг 23г.

III място- стихотворение ,,Йожени“

Денис Олегов гр. Москва 21г.

III място – стихотворение ,,Босилково вино“

Асан Хаджипехливанов гр.Плевен 36г.

Определени са и специалните награди за конкурса:

Награда на Председателят на Общински съвет – Димитровград

стихотворение „Отпиване от извор”, Гюлшен Алиева, гр. Плевен 67г.

Награда на Градска библиотека „П. Пенев” - стихотворение „Другата”

Петя Димитрова, гр.Кърджали 52г.

Награда на Клуб на дейците на културата в Димитровград

стихотворение „Любовна клетва“

Николай Стоянов, гр.Кърджали, СУ,,П.Р.Славейков“

Всеки класирал се участник в конкурса ще получи грамота, сувенир и право на публикация в сборник „Усещане за любов”, второ издание.
Официалното награждаване на победителите в конкурса традиционно ще се състои на 14 февруари 2020 г. от 15:00 ч. пред металното сърце на входа на парк „Марица” – „Символът на Любовта“ в Димитровград. Там наградените автори ще прочетат своите стихотворения.
Организаторите поздравяват всички участници и победителите в конкурса и им пожелават любовта да продължа да бъде вдъхновение за тях!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ал
  Ало
  1 -1
  16:58, 9 фев 2020
  Вие организаторите педофили ли сте или просто промотирате педофилията - какви са тези възрастови групи под 18 години. Единствената любов която трябва да усещат 12/16 годишните е любовта на родителите им което не е целта на измисления "празник" свети валентин
  • Ди
   Димитрина Тончева
   1 -1
   20:44, 9 фев 2020
   Имате проблем със значението на думите, както и с езиковите норми. Обърнете се към специалист в това отношение първо или поне питайте google. После мислете за организаторите. Искрено Ви съчувствам.
  • Ха
   Хаха
   1 0
   10:21, 11 фев 2020
   Дидка с п*тка плитка преди да съчувства на този и онзи да се прегледа в болярово, щото не е редно да промотира педофилия за деца под 17/18 г. Все още не сме приели джендърските конвенции, така че съобразявайте се с закона. Вие сте престъпници !
 • 2
  Шо
  Шок
  1 0
  10:23, 11 фев 2020
  Само за будали е измислен този празник, яко харчене на пари за плюшени мечета които след седмица ще пълнят кошовете за боклук. Аз да питам тея "влюбените" баламурници дето слагат катинари на това сърце, колко от вас са още заедно бе "валентинковци" ? Завинаги заедно = 2/3 месеца

Хороскоп за 10.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
10 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
10 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
10 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
10 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
10 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
10 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
10 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
10 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
10 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
10 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
10 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
10 юли 2020
Последни новини