12 °C

Поезия в конкурс "Усещане за любов"

ОП ,,Детски и младежки център“ Димитровград и Общински ученически парламент проведоха за шеста поредна година общински поетичен конкурс, посветен на един от най-вълнуващите дни от годината- 14-ти февруари - Денят на влюбените. За втора поредна година той бе озаглавен ,,Усещане за любов“.

В тазгодишното му издание взеха участие 28 талантливи поети от градовете: Димитровград, Кърджали, Плевен, Сандански, Омуртаг, Сопот, Меричлери, Хасково и дори от Москва, с общо 39 произведения.

Наградиха победителите от конкурса "Усещане за любов" - призведенията на победителите - 2019

Поетичният конкурс „Усещане за любов“ има за цел да стимулира творческите идеи и мисли на младите хора и да ги провокира в стихотворна реч да изразят отношението си към едно толкова силно и завладяващо чувство като любовта.
Участниците се състезаваха в 3 възрастови групи:

първа възрастова група – от 12 до 15 години;

втора възрастова група – от 15 до 18 години;

трета възрастова група – над 18 години.

В първа възрастова група получихме 8 стихотворения, във втора възрастова група - 9 стихотворения, а в трета са най- много – 22 стихотворения.
Авторските произведения оцени тричленно компетентно жури, което присъди следните места:

Първа възрастова група – 12-15год.:

I място - стихотворение „Усещане за любов”

Петя Иванова, гр. Димитровград, ОУ ”Алеко Константинов”

II място- стихотворение „Какво е любовта?”

Румяна Руменова, гр. Меричлери, ОУ,,Д.Н.Матевски“

II място- стихотворение ,,Прозрение“

Габриела Велева, гр.Димитровград, ОУ,,Пенчо Славейков“

III място – стихотворение ,,Усещане за любов“

Пламена Чавдарова, ОУ ,,Христо Ботев“, с. Крепост

III място- стихотворение ,,Любов“

Ваня Колева, гр. Димитровград, ОУ,,Алеко Константинов“

Втора възрастова група – 16-18год.:

I място- стихотворение „Какво наричаш красота?”

Микаела Димитров, гр. Димитровград ПМГ „Иван Вазов”

II място- стихотворение „Любовта не е”

Анна Пенчева, гр. Кърджали, ПГ по икономика „Алеко Константинов”

III място- стихотворение „Той”

Виктория Николова, гр. Димитровград ПЕГ,,Д-р Иван Богоров“

III място – стихотворение ,,Усещане за любов“

Славея Славчева, гр.Димитровград, ПМГ,,Иван Вазов“

Трета възрастова група – над 18год.:

I място- стихотворение.„Като на кино”

София Милева гр. Хасково 28г.

I място- стихотворение,,Веднъж сподели с приятел…“

Димитрина Тончева гр.Димитровград 48г.

II място- стихотворение.,,Привечер“

Петя Димитрова гр.Кърджали 52г.

II място- стихотворение ,,Сън“

Дилян Димитров – гр. Омуртаг 23г.

III място- стихотворение ,,Йожени“

Денис Олегов гр. Москва 21г.

III място – стихотворение ,,Босилково вино“

Асан Хаджипехливанов гр.Плевен 36г.

Определени са и специалните награди за конкурса:

Награда на Председателят на Общински съвет – Димитровград

стихотворение „Отпиване от извор”, Гюлшен Алиева, гр. Плевен 67г.

Награда на Градска библиотека „П. Пенев” - стихотворение „Другата”

Петя Димитрова, гр.Кърджали 52г.

Награда на Клуб на дейците на културата в Димитровград

стихотворение „Любовна клетва“

Николай Стоянов, гр.Кърджали, СУ,,П.Р.Славейков“

Всеки класирал се участник в конкурса ще получи грамота, сувенир и право на публикация в сборник „Усещане за любов”, второ издание.
Официалното награждаване на победителите в конкурса традиционно ще се състои на 14 февруари 2020 г. от 15:00 ч. пред металното сърце на входа на парк „Марица” – „Символът на Любовта“ в Димитровград. Там наградените автори ще прочетат своите стихотворения.
Организаторите поздравяват всички участници и победителите в конкурса и им пожелават любовта да продължа да бъде вдъхновение за тях!

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ал
  Ало
  1 -1
  16:58, 9 фев 2020
  Вие организаторите педофили ли сте или просто промотирате педофилията - какви са тези възрастови групи под 18 години. Единствената любов която трябва да усещат 12/16 годишните е любовта на родителите им което не е целта на измисления "празник" свети валентин
  • Ди
   Димитрина Тончева
   1 -1
   20:44, 9 фев 2020
   Имате проблем със значението на думите, както и с езиковите норми. Обърнете се към специалист в това отношение първо или поне питайте google. После мислете за организаторите. Искрено Ви съчувствам.
  • Ха
   Хаха
   1 0
   10:21, 11 фев 2020
   Дидка с п*тка плитка преди да съчувства на този и онзи да се прегледа в болярово, щото не е редно да промотира педофилия за деца под 17/18 г. Все още не сме приели джендърските конвенции, така че съобразявайте се с закона. Вие сте престъпници !
 • 2
  Шо
  Шок
  1 0
  10:23, 11 фев 2020
  Само за будали е измислен този празник, яко харчене на пари за плюшени мечета които след седмица ще пълнят кошовете за боклук. Аз да питам тея "влюбените" баламурници дето слагат катинари на това сърце, колко от вас са още заедно бе "валентинковци" ? Завинаги заедно = 2/3 месеца

Хороскоп за 25.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
25 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
25 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
25 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
25 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
25 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
25 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
25 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
25 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
25 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
25 фев 2020
Последни новини