Тревога в Сингапур след случаи на коронавирус, за които не може да се установи как са заразени (видео)

Изображение 1 от 2

    Сингапур повиши нивото на мерките срещу разпространението на коронавируса 2019nCoV, след като случаите в страната станаха 30 и за някои от тях не е установен контакт със заразен или пътуване до Китай. На 7 февруари министерството на здравеопазването потвърди три допълнителни случая на инфекция с новия коронавируси в Сингапур. 

    Проследяването на контактите по случай 29, обявен на 6 февруари, досега не е установило връзка с предишни случаи или история на пътуванията до континентален Китай.

    "Тъй като сега има няколко местни случая без връзки към предишни случаи или история на пътуванията до Китай, ние засилихме нашата оценка на риска от DORSCON Yellow до DORSCON Orange", пише здравното министерство в съобщение на сайта си.

    Наши съграждани, от години живеещи и работещи в Сингапур, съобщиха за Haskovo.NET , че разтревожени, хората бързат да се запасят с хранителни продукти, подготвяйки се да останат в изолация, за да избегнат заразяване. При подозрение за заразен мерките са сериозни и включват всичките му скорошни контакти. Изпратените ни снимки са от мол днес, скоро след обявяването на оранжево ниво на риск. Хората са предупредени да не консумират прясна храна и месо. Мнозина се подготвят да работят от вкъщи.

    Сред предписанията на тамошното здравно министерство е и дезинфекция на всички повърхности. "Мерките, които предприемаме, ще бъдат ефективни за ограничаване на разпространението на вируса, само ако хората също играят своята роля. 2019-nCoV се предава чрез контакт с капчици от заразени индивиди, пряко или косвено, чрез ръцете, които са влезли в контакт с тези капчици. Вирусът може да се предава и чрез повърхности, които са били замърсени с тези капчици."

    Допълнителните предпазни мерки, които влизат в сила от днес в Сингапур:

    Ограничаване на масови събития

    Организаторите на събития да отменят или отложат несъществени мащабни събития. Тези, които решат да продължат, трябва да вземат всички необходими предпазни мерки: температурен скрининг, връщане на хора с респираторни симптоми като кашлица или хрема и неразположени хора, да не присъстват участници, които са пътували до континентален Китай, да се изисква декларация за пътуване, ако е възможно, местата за провеждане на мероприятия да са проветрени и са оборудвани адекватно със съоръжения за миене на ръцете, да се увеличи честотата на почистване на често използвани зони, да се поддържайте регистрационен списък на участниците, ако е приложимо. Лица, които не са здрави, в отпуск или скоро са пътували до континентален Китай, не трябва да присъстват на подобни събития.

    Ежедневни здравни проверки на работното място

    Всички работодатели трябва да изискват от служителите си редовно да си мерят температурата и да проверяват дали имат респираторни симптоми като кашлица и хрема. Температурата трябва да се мери най-малко два пъти дневно и всеки, който има треска или неразположение трябва незабавно да напусне офиса си и да бъде прегледан от лекар. Бизнесът да планира как да комуникират служителите или да разделят работната сила на отделни екипи.

    Здравните заведения въвеждат температурен преглед и по-строг контрол на входните пунктове в болниците. Болниците ще настаняват пациенти с пневмония отделно от другите пациенти, за да се намали рискът от предаване.

    Училищата ще преустановят междуучилищните и външните дейности, националните училищни игри, учебни пътувания и лагери. Всички училища и учители също ще продължат да прилагат засилените мерки, като събрания, базирани в класни стаи, съвместни учебни дейности, базирани в училище, в по-малки групи и поетапни почивки.

    Предучилищните заведения и социалните услуги за възрастни хора ще ограничат броя на посетителите в техните помещения.

    "Най-ефективният метод за предотвратяване на предаването остава добрата лична хигиена - редовното миене на ръцете със сапун и вода и използването на дезинфекциращи средства за ръце, когато сапунът и водата са недостъпни. Трябва да избягваме да докосваме лицето си излишно и особено ако ръцете ни не са чисти", пишат здравните експерти.

    Като обща добра практика те съветват хората да не се ръкуват през този период, а да приемат алтернативни поздрави.

    Хората, които се разболяват, трябва да стоят вкъщи и да носят маска, ако трябва да излязат, например за да посетят лекар. По-специално, те трябва да избягват да влизат в близък и постоянен контакт с другите. Работещите, които попаднат на клиенти, които не са добре, трябва незабавно да посъветват клиентите да напуснат и да отидат на лекар.

    Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ак
      актуално инфо
      0 0
      18:49, 7 фев 2020
      Починалите от този вирус са вече над 500.
    Последни новини