Пожарникарят Динко Тодоров бе отличен на церемонията „Пожарникар на годината”

Изображение 1 от 2

    Пожарникарят Динко Тодоров от РСПБЗН-Димитровград бе отличен на церемонията „Пожарникар на годината”, състояла се днес в столицата. Той стана подгласник в категорията „Пожарогасителна и спасителна дейност“ за младши изпълнителски длъжности, в която първи бе отличен колегата му от Габрово Цветан Косев. Връчените му отличия са грамота и статуетка.

    Младши експерт Динко Тодоров е на служба в димитровградската пожарна от 6 години. Наградата се връчва за заслугите му при ликвидиране на пожара в общежитието за социално слаби в Димитровград от миналата година. Отличието е и признание за добрата работа на димитровградската пожарна.

    Още 12 огнеборци и спасители получиха награди „Пожарникар на годината” днес. Тази година комплексен победител и носител на титлата пожарникар на годината стана Тошко Бързилов, дългогодишен ръководител на Националния оперативен център на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

    „Изключително съм развълнуван, че днес за 25–и пореден път награждаваме пожарникар на годината. Вашата работа е свързана с много рискове, ежедневно извършвате подвизи, спасявате човешки животи, имущество, противодействате на стихийните бедствия и  правите живота на гражданите по-сигурен и по-спокоен. Всички вие работите с чувство за дълг към гражданите, правите го с професионализъм, който притежавате, затова Ви благодаря сърдечно”, заяви на церемонията министър Младен Маринов. Той посочи, че ГДПБЗН е дирекцията в МВР, която се ползва с най-голямото доверие от гражданите, защото при всички бедствия и тежки ситуации се разчита на тях, всички очакваме да свършат професионалната си работа, свързана с риск за техния живот.

    Традиционният конкурс „Пожарникар на годината” има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия. Награди се връчват в четири раздела.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини