9-годишната Ана-Мария от Димитровград с отличие "Дете на годината"

Изображение 1 от 3

    Отличието „Дете на годината” получи на церемония в столицата 9-годишната Ана-Мария от Димитровград, която обяви за продажба хамстерите си, за да помогне на своята 7-годишна съгражданка Михаела, която се бори със Сарком на Юинг и семейството набира средства за лечението. Второкласничката от ОУ „Пенчо Славейков” бе номинирана за наградата от директора на школото Снежана Ангелова и педагогическия съвет.

    За приза „Дете на годината” в 5 категории - спорт, академични постижения, изкуство, доброволчески и хуманитарни инициативи и иновативни проекти и технологии, бяха номинирани 43 деца от цялата страна. В състава на журито бяха най-успешният български гимнастик Йордан Йовчев, вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Петрова, актрисата Стефания Колева, театралният продуцент Кирил Кирилов, художникът Недко Солаков и бизнес дамата Кремена Домусчиева.

    „Дете на годината” е благотворителна инициатива на сдружение „Оренда”- неправителствена организация, чиято цел е подкрепа и развитие на децата в България.

    9-годишната Ана-Мария от Димитровград бе отличена в категория „Доброволчески и хуманитарни инициативи”. За церемонията тя облече тениска с надпис „Аз съм Михаела!”, подарена й за целта от инж.Диян Славчев с поръчение след това да бъде обявена за продажба в групата „Благотворителен базар за Михаела”.

    До момента по дарителската сметка на момиченцето са събрани 266 000 лв., а в интернет дарителската платформа helpkarma- €72 511.

    В Клиниката по детска онкохематолия на УМБАЛ „Св. Георги”-Пловдив вече са доставени и платени първите 4 флакона за имунотерапията, които са на стойност €63 219. Лекуващият екип на д-р Спасов започна прилагането им и Мишето се чувства добре. Добри са резултатите и от проведения ЯМР. На първо време целта е Михаела да бъде стабилизирана, защото в най-скоро време й предстои операция в Люнен, Германия, за която се очаква конкретната дата, съобщи майката на момиченцето Пепа. Семейството благодари на всички, съпричастни с каузата „Бъдеще за Михаела”, които помагат и даряват средства за лечението на детето.

    Дарителска сметка:

    УниКредит Булбанк, клон Димитровград

    BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45 в лева

    BIC UNCR BG SF

    Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини