Руски губернатор пожела война на всяко семейство, ветерани научиха за 40 август 1941 г. (видео)

В световния списък на чиновническата глупост има нов руски принос. Ветерани от войната с много ордени и на преклонна възраст на голям концерт в Оренбург изгледаха презентация за заслугите на областта за победата с всевъзможни грешки, а после губернатор пожела война на всяко семейство.

По специално те можаха да научат какво е станало на 40 август 1941 година. Руските медии предават тържественото честване 3 месеца преди датата на 75-годишнинатаа. В случая невъзможната дата е на 58-тата секунада във видеото на канала "Ехото на Москва в Оренбург", което е от канала на ОРТ, но след реакциите от страна на потребители било премахнато оттам

Концертът дава старт на честванията на годишнината, които ще продължат през цялата година. Но в речта си губернаторът нещо обърква, като казва "Ние бихме искали войната да засегне всяко семейство" (на 4:23 във видеото), което също не остана незабелязано от медиите. Лента.ру публикува фала със заглавие "Руски губернатор пожела война на всяко семейство".

Губернаторът също така споменава за най-високия показател герои на (глава от) населението в областта.

Но хората са гневни и заради ръкописните текстове на английски на всики слайдове. И сред тях потребители на телеграм канала Grubnero откриха имената на американските мормони Харолд Бенгам Лий, Дейвид Оман Маккей, Хауърд Уилям Хънтър.

Правителството на региона отговорило на медията, че на концерта е показана работна версия на видеото. Тя била публикувана в социалните мрежи от губернатора и скоро премахната заради възмущението на потребителите на мрежата. Грешките регионалната власт обяснява с факта, че видеото е било подготвено от пресслужбата, без да се отпускат допълнителни средства от бюджета.

Според изданието на концерта са били над 3500 души, включително ветерани, работници от тила, деца от войната, служители, духовници, общественици, жители на града и журналисти. Събитието било предавано на живо от ORT-Planet, но видеото впоследствие е изтрито.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ал
    Алкохолът не прощава..
    4 0
    07:56, 16 фев 2020
    Мизерията и нищетата докараха Русия до пълна разруха..... 130 млн. население е една четвърт от населението на ЕС...
    Величието на една държава не е размера на територията или населението (Индия, Русия, Китай) а как живеят хората там (Сингапур, Швейцария, Монако, Люксембург, и др). И в големите страни - Канада, Австралия, Германия, САЩ - които са магнит за мигранти от всякакав отенък. Боли ме сърцето за живущите в Евразия - то не беше крепостно право, болшевишки тормоз 100 години, ленинизъм - сталинизъм - колективизъм, та сега експорт на реваншизъм и биене в гърдите колко са велики... Но наистина са велики - по мазохизъм и способност да пакостят на цял свят с налудничави идеи и манипулации.
  • 2
    Ст
    Стара чанта
    1 0
    18:48, 16 фев 2020
    Колко века още ще са нужни на рашките, за да влезнат в час, да се видят къде са и да спрат с тези имперски мании ? Танкове и водка - това е богатата руска душевност !
Последни новини