16 °C

Наградиха победителите в поетичния конкурс „Усещане за любов“

Изображение 1 от 3

  На официална церемония в деня на влюбените - Св. Валентин, бяха наградени победителите в конкурса „Усещане за любов“, организирания от Детския и младежки център и Община Димитровград.

  Събитието се проведе пред емблематичното Голямо сърце на входа на парк „Марица“ в Димитровград.,

  Участие в конкурса взеха 28 талантливи поети от градовете: Димитровград, Кърджали, Плевен, Сандански, Омуртаг, Сопот, Меричлери, Хасково и дори от Москва, с общо 39 произведения. Наградени бяха 18 участника, които рецитираха своите произведения пред събралата се публика. Мероприятието бе озвучено с изпълненията на младата певица Микаела Димитрова.

  Отличията на победителите в отделните категории връчиха зам-председателя на ОБС - Димитровград Юиян Семерджиев, директорът на ГБ „Пено Пенев“ Петко Каневски и председателят на комисията по кулутра в местния парламент Гроздан Грозев,  допънителни награди дадоха Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и Клуба на дейците на културата – Димитровград.

  Отличените в конкурса са:

  Първа възрастова група – 12-15год.:

  I място - стихотворение „Усещане за любов“ - Петя Иванова, гр. Димитровград, ОУ „Алеко Константинов”

  II място- стихотворение „Какво е любовта?”  - Румяна Руменова, гр. Меричлери, ОУ „Д.Н.Матевски“

  II място- стихотворение „Прозрение“ - Габриела Велева, гр.Димитровград, ОУ „Пенчо Славейков“

  III място – стихотворение „Усещане за любов“ - Пламена Чавдарова, ОУ „Христо Ботев“, с. Крепост

  III място- стихотворение „Любов“ - Ваня Колева, гр. Димитровград, ОУ „Алеко Константинов“

  Втора възрастова група – 16-18год.:

  I място- стихотворение „Какво наричаш красота?” - Микаела Димитров, гр. Димитровград ПМГ „Иван Вазов”

  II място- стихотворение „Любовта не е“ - Анна Пенчева, гр. Кърджали, ПГ по икономика „Алеко Константинов”

  III място- стихотворение „Той“ - Виктория Николова, гр. Димитровград ПЕГ „Д-р Иван Богоров“

  III място – стихотворение „Усещане за любов“ - Славея Славчева, гр.Димитровград, ПМГ „Иван Вазов“

  Трета възрастова група – над 18год.:

  I място- стихотворение „Като на кино“ - София Милева гр. Хасково 28г.

  I място- стихотворение „Веднъж сподели с приятел…“ - Димитрина Тончева гр.Димитровград 48г.

  II място- стихотворение „Привечер“ - Петя Димитрова гр.Кърджали 52г.

  II място- стихотворение „Сън“  - Дилян Димитров – гр. Омуртаг 23г.

  III място- стихотворение „Йожени“ - Денис Олегов гр. Москва 21г.

  III място – стихотворение „Босилково вино“ - Асан Хаджипехливанов гр.Плевен 36г.

  Раздаде бяха и специалните награди за конкурса:

  Награда на Председателят на Общински съвет – Димитровград - стихотворение „Отпиване от извор“, Гюлшен Алиева, гр. Плевен 67г.

  Награда на Градска библиотека „П. Пенев“ - стихотворение „Другата“ - Петя Димитрова, гр.Кърджали 52г.

  Награда на Клуб на дейците на културата в Димитровград - стихотворение „Любовна клетва“, Николай Стоянов, гр.Кърджали, СУ „П.Р.Славейков“

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ау
   Ау
   1 0
   20:49, 15 фев 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   См
   Смях
   1 0
   10:26, 16 фев 2020
   В цялата снимка само едно момче, браво браво това да се вижда и за напред. Повече да са като тая отзад с очилата. От година на година това ще е нормата !

  Хороскоп за 31.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Нуждаете се от глътка въздух и спокойствие, за това не се колебайте да оставите работата и да си починете днес. Близостта на природата ще ви зареди с енергия, както и да се забавлявате според нуждите си. Предстои да вземете решение по въпроси, касаещи и други хора. Финансовото ви състояние ще се подобри.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  През днешния ден неколкократно ще благодарите на късмета си. Наистина пред вас се откриват прекрасни шансове, които ще бъдат умело използвани от комбинативната ви мисъл. Отделете част от времето си за вашите близки, те имат нужда от вас.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Пренебрегвате нещо планирано днес, за да успеете да изпълните друг свой ангажименти и това ще внесе объркване в предварителните ви планове. Въпреки това ще съумеете да се ориентирате навреме кое е най-добре за вас и как трябва да го свършите. Добре ще е ако не пренебрегвайте съветите на околните, защото и другата гледна точка може да се окаже ценна за вас.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Променете виждането си по въпросите, които ви тревожат и ще откриете решение на проблемите. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С радост ще приемете подкрепата на някого, тя е важна и по други причини. Присъствието му ще ви окуражи и вдъхнови до степен да отключите скрити у себе си качества.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Времето няма да ви стигне за всичко, което предвиждате да свършите днес. Живейте спокойно, скоро ще получите това, за което се борите. Дайте си отговор на въпроса, защо постигате едно, а друго не, при положение, че сте еднакво отговорни. Може би още не е дошъл момента, не мислите ли?
  31 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Пътуванията са добра възможност да изчистите мислите и се заредите с нови впечатления. За удоволствие или работа, но във всички случаи с желание. Не сте застрашени от разочарования, за това добре обмислете детайлите и не избързвайте в решенията си. Оставете се усещанията да ви отведат на подходящото за случая място.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В чудесна форма сте. Няма причини да се отказвате от кратко пътуване или някаква друга промяна. Афинитетът ви към авантюри на работното място днес ще ви въвлече в забавна ситуация. Не подценявайте човека срещу вас. Не можете да сте сигурни какво се крие зад красивата външност.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес като че ли ще обръщате внимание единствено на грешките и на недостатъците на околните. Помислете, че и собствения ви характер не е лек и се опитайте да улесните близките си. Необходима ви е почивка, натрупало ви се е прекалено много раздразнение.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  За повечето от вас стоенето в къщи днес би било чиста загуба на време. Навън ви очакват интересни събития и разнообразие, за което отдавна копнеете. Не пренебрегвайте случайността, която ви е приготвила вълнуващи преживявания. Прекарвате ценни мигове със своя сърдечен партньор. Радвате се на споделени чувства.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мнозина от вас ще се занимават с интересна дейност. Въпросите, които не са ви ясни оставете за идващите дни. Посветете времето си на дома и близките ви. Направете деня им спокоен и весел. Спазете традицията и се докоснете до християнските символи на вярата.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Денят едва ли ще се различава с нещо особено, освен ако вие не се постараете да го направите интересен. Направете промени в дома си, които ще освежат обстановката така, както и настроението ви. Вечерта поканете приятели на вечеря, сготвена от вас.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Душата ви жадува за разнообразие и днес може би ще го откриете извън сферата на професионалните си ангажименти. Не прибързвайте с критичните си преценки за непознати. Ще ви потърсят за компетентен съвет и резултатът му може да повлияе положително на банковата ви сметка. Очакват ви вълнуващи предложения от хора, за чието съществуване вие отдавна сте забравили.
  31 окт 2020
  Последни новини