3 °C

Наградиха победителите в поетичния конкурс „Усещане за любов“

Изображение 1 от 3

  На официална церемония в деня на влюбените - Св. Валентин, бяха наградени победителите в конкурса „Усещане за любов“, организирания от Детския и младежки център и Община Димитровград.

  Събитието се проведе пред емблематичното Голямо сърце на входа на парк „Марица“ в Димитровград.,

  Участие в конкурса взеха 28 талантливи поети от градовете: Димитровград, Кърджали, Плевен, Сандански, Омуртаг, Сопот, Меричлери, Хасково и дори от Москва, с общо 39 произведения. Наградени бяха 18 участника, които рецитираха своите произведения пред събралата се публика. Мероприятието бе озвучено с изпълненията на младата певица Микаела Димитрова.

  Отличията на победителите в отделните категории връчиха зам-председателя на ОБС - Димитровград Юиян Семерджиев, директорът на ГБ „Пено Пенев“ Петко Каневски и председателят на комисията по кулутра в местния парламент Гроздан Грозев,  допънителни награди дадоха Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и Клуба на дейците на културата – Димитровград.

  Отличените в конкурса са:

  Първа възрастова група – 12-15год.:

  I място - стихотворение „Усещане за любов“ - Петя Иванова, гр. Димитровград, ОУ „Алеко Константинов”

  II място- стихотворение „Какво е любовта?”  - Румяна Руменова, гр. Меричлери, ОУ „Д.Н.Матевски“

  II място- стихотворение „Прозрение“ - Габриела Велева, гр.Димитровград, ОУ „Пенчо Славейков“

  III място – стихотворение „Усещане за любов“ - Пламена Чавдарова, ОУ „Христо Ботев“, с. Крепост

  III място- стихотворение „Любов“ - Ваня Колева, гр. Димитровград, ОУ „Алеко Константинов“

  Втора възрастова група – 16-18год.:

  I място- стихотворение „Какво наричаш красота?” - Микаела Димитров, гр. Димитровград ПМГ „Иван Вазов”

  II място- стихотворение „Любовта не е“ - Анна Пенчева, гр. Кърджали, ПГ по икономика „Алеко Константинов”

  III място- стихотворение „Той“ - Виктория Николова, гр. Димитровград ПЕГ „Д-р Иван Богоров“

  III място – стихотворение „Усещане за любов“ - Славея Славчева, гр.Димитровград, ПМГ „Иван Вазов“

  Трета възрастова група – над 18год.:

  I място- стихотворение „Като на кино“ - София Милева гр. Хасково 28г.

  I място- стихотворение „Веднъж сподели с приятел…“ - Димитрина Тончева гр.Димитровград 48г.

  II място- стихотворение „Привечер“ - Петя Димитрова гр.Кърджали 52г.

  II място- стихотворение „Сън“  - Дилян Димитров – гр. Омуртаг 23г.

  III място- стихотворение „Йожени“ - Денис Олегов гр. Москва 21г.

  III място – стихотворение „Босилково вино“ - Асан Хаджипехливанов гр.Плевен 36г.

  Раздаде бяха и специалните награди за конкурса:

  Награда на Председателят на Общински съвет – Димитровград - стихотворение „Отпиване от извор“, Гюлшен Алиева, гр. Плевен 67г.

  Награда на Градска библиотека „П. Пенев“ - стихотворение „Другата“ - Петя Димитрова, гр.Кърджали 52г.

  Награда на Клуб на дейците на културата в Димитровград - стихотворение „Любовна клетва“, Николай Стоянов, гр.Кърджали, СУ „П.Р.Славейков“

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ау
   Ау
   1 0
   20:49, 15 фев 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   См
   Смях
   1 0
   10:26, 16 фев 2020
   В цялата снимка само едно момче, браво браво това да се вижда и за напред. Повече да са като тая отзад с очилата. От година на година това ще е нормата !

  Хороскоп за 26.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
  26 фев 2021
  Последни новини