33 °C

Наградиха победителите в поетичния конкурс „Усещане за любов“

Изображение 1 от 3

  На официална церемония в деня на влюбените - Св. Валентин, бяха наградени победителите в конкурса „Усещане за любов“, организирания от Детския и младежки център и Община Димитровград.

  Събитието се проведе пред емблематичното Голямо сърце на входа на парк „Марица“ в Димитровград.,

  Участие в конкурса взеха 28 талантливи поети от градовете: Димитровград, Кърджали, Плевен, Сандански, Омуртаг, Сопот, Меричлери, Хасково и дори от Москва, с общо 39 произведения. Наградени бяха 18 участника, които рецитираха своите произведения пред събралата се публика. Мероприятието бе озвучено с изпълненията на младата певица Микаела Димитрова.

  Отличията на победителите в отделните категории връчиха зам-председателя на ОБС - Димитровград Юиян Семерджиев, директорът на ГБ „Пено Пенев“ Петко Каневски и председателят на комисията по кулутра в местния парламент Гроздан Грозев,  допънителни награди дадоха Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и Клуба на дейците на културата – Димитровград.

  Отличените в конкурса са:

  Първа възрастова група – 12-15год.:

  I място - стихотворение „Усещане за любов“ - Петя Иванова, гр. Димитровград, ОУ „Алеко Константинов”

  II място- стихотворение „Какво е любовта?”  - Румяна Руменова, гр. Меричлери, ОУ „Д.Н.Матевски“

  II място- стихотворение „Прозрение“ - Габриела Велева, гр.Димитровград, ОУ „Пенчо Славейков“

  III място – стихотворение „Усещане за любов“ - Пламена Чавдарова, ОУ „Христо Ботев“, с. Крепост

  III място- стихотворение „Любов“ - Ваня Колева, гр. Димитровград, ОУ „Алеко Константинов“

  Втора възрастова група – 16-18год.:

  I място- стихотворение „Какво наричаш красота?” - Микаела Димитров, гр. Димитровград ПМГ „Иван Вазов”

  II място- стихотворение „Любовта не е“ - Анна Пенчева, гр. Кърджали, ПГ по икономика „Алеко Константинов”

  III място- стихотворение „Той“ - Виктория Николова, гр. Димитровград ПЕГ „Д-р Иван Богоров“

  III място – стихотворение „Усещане за любов“ - Славея Славчева, гр.Димитровград, ПМГ „Иван Вазов“

  Трета възрастова група – над 18год.:

  I място- стихотворение „Като на кино“ - София Милева гр. Хасково 28г.

  I място- стихотворение „Веднъж сподели с приятел…“ - Димитрина Тончева гр.Димитровград 48г.

  II място- стихотворение „Привечер“ - Петя Димитрова гр.Кърджали 52г.

  II място- стихотворение „Сън“  - Дилян Димитров – гр. Омуртаг 23г.

  III място- стихотворение „Йожени“ - Денис Олегов гр. Москва 21г.

  III място – стихотворение „Босилково вино“ - Асан Хаджипехливанов гр.Плевен 36г.

  Раздаде бяха и специалните награди за конкурса:

  Награда на Председателят на Общински съвет – Димитровград - стихотворение „Отпиване от извор“, Гюлшен Алиева, гр. Плевен 67г.

  Награда на Градска библиотека „П. Пенев“ - стихотворение „Другата“ - Петя Димитрова, гр.Кърджали 52г.

  Награда на Клуб на дейците на културата в Димитровград - стихотворение „Любовна клетва“, Николай Стоянов, гр.Кърджали, СУ „П.Р.Славейков“

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ау
   Ау
   1 0
   20:49, 15 фев 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   См
   Смях
   1 0
   10:26, 16 фев 2020
   В цялата снимка само едно момче, браво браво това да се вижда и за напред. Повече да са като тая отзад с очилата. От година на година това ще е нормата !

  Хороскоп за 12.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
  12 юли 2020
  Последни новини