12 °C

Наградиха победителите в поетичния конкурс „Усещане за любов“

Изображение 1 от 3

  На официална церемония в деня на влюбените - Св. Валентин, бяха наградени победителите в конкурса „Усещане за любов“, организирания от Детския и младежки център и Община Димитровград.

  Събитието се проведе пред емблематичното Голямо сърце на входа на парк „Марица“ в Димитровград.,

  Участие в конкурса взеха 28 талантливи поети от градовете: Димитровград, Кърджали, Плевен, Сандански, Омуртаг, Сопот, Меричлери, Хасково и дори от Москва, с общо 39 произведения. Наградени бяха 18 участника, които рецитираха своите произведения пред събралата се публика. Мероприятието бе озвучено с изпълненията на младата певица Микаела Димитрова.

  Отличията на победителите в отделните категории връчиха зам-председателя на ОБС - Димитровград Юиян Семерджиев, директорът на ГБ „Пено Пенев“ Петко Каневски и председателят на комисията по кулутра в местния парламент Гроздан Грозев,  допънителни награди дадоха Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и Клуба на дейците на културата – Димитровград.

  Отличените в конкурса са:

  Първа възрастова група – 12-15год.:

  I място - стихотворение „Усещане за любов“ - Петя Иванова, гр. Димитровград, ОУ „Алеко Константинов”

  II място- стихотворение „Какво е любовта?”  - Румяна Руменова, гр. Меричлери, ОУ „Д.Н.Матевски“

  II място- стихотворение „Прозрение“ - Габриела Велева, гр.Димитровград, ОУ „Пенчо Славейков“

  III място – стихотворение „Усещане за любов“ - Пламена Чавдарова, ОУ „Христо Ботев“, с. Крепост

  III място- стихотворение „Любов“ - Ваня Колева, гр. Димитровград, ОУ „Алеко Константинов“

  Втора възрастова група – 16-18год.:

  I място- стихотворение „Какво наричаш красота?” - Микаела Димитров, гр. Димитровград ПМГ „Иван Вазов”

  II място- стихотворение „Любовта не е“ - Анна Пенчева, гр. Кърджали, ПГ по икономика „Алеко Константинов”

  III място- стихотворение „Той“ - Виктория Николова, гр. Димитровград ПЕГ „Д-р Иван Богоров“

  III място – стихотворение „Усещане за любов“ - Славея Славчева, гр.Димитровград, ПМГ „Иван Вазов“

  Трета възрастова група – над 18год.:

  I място- стихотворение „Като на кино“ - София Милева гр. Хасково 28г.

  I място- стихотворение „Веднъж сподели с приятел…“ - Димитрина Тончева гр.Димитровград 48г.

  II място- стихотворение „Привечер“ - Петя Димитрова гр.Кърджали 52г.

  II място- стихотворение „Сън“  - Дилян Димитров – гр. Омуртаг 23г.

  III място- стихотворение „Йожени“ - Денис Олегов гр. Москва 21г.

  III място – стихотворение „Босилково вино“ - Асан Хаджипехливанов гр.Плевен 36г.

  Раздаде бяха и специалните награди за конкурса:

  Награда на Председателят на Общински съвет – Димитровград - стихотворение „Отпиване от извор“, Гюлшен Алиева, гр. Плевен 67г.

  Награда на Градска библиотека „П. Пенев“ - стихотворение „Другата“ - Петя Димитрова, гр.Кърджали 52г.

  Награда на Клуб на дейците на културата в Димитровград - стихотворение „Любовна клетва“, Николай Стоянов, гр.Кърджали, СУ „П.Р.Славейков“

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ау
   Ау
   1 0
   20:49, 15 фев 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   См
   Смях
   1 0
   10:26, 16 фев 2020
   В цялата снимка само едно момче, браво браво това да се вижда и за напред. Повече да са като тая отзад с очилата. От година на година това ще е нормата !

  Хороскоп за 25.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
  25 фев 2020
  Последни новини