22 °C

Кметът Иво Димов се среща с министри и АПИ за състоянието на ВиК и ремонта на пътя към Стара Загора

Днес, кметът на община Димитровград Иво Димов ще се срещне в София със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Темите, които кметът ще обсъжда с зам.министър Нанков са за състоянието на ВиК и оптимизирането на водоподаването за нуждите на индустриалната зона в землището на село Крепост.

С представители на Агенция пътна инфраструктура Иво Димов ще коментира и дейностите по ремонта и реконструкцията на международен път I-5. Лошото състояние на отсечката от републиканската пътна мрежа в участъка от моста на река Марица до границите на общината с област Стара Загора е многократно поставян въпрос от кмета на Димитровград пред АПИ и МРРБ.

През есента започва ремонт на пътя Димитровград – Стара Загора?

За ремонта на републиканския път І-5 между Димитровград и Стара Загора се предвижда индикативната стойност на обекта да възлиза на 7 098 180 лева.

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Ам
  Ами хайде де
  0 0
  12:11, 19 фев 2020
  Кога ще го почват? Нали беше есента. Сма коя есен не казаха
 • 2
  Гр
  гражданин
  4 -2
  13:12, 19 фев 2020
  Редакцията, не укривайте и не защитавайте кмета. Плаща ли Ви. За това сме на 119 място. Станахте като другата редакция Общински пазари!
  • От
   От редакцията
   3 0
   14:15, 19 фев 2020
   Бихте ли ни уточнили какво смятате, че укриваме и по какъв начин защитаваме кмета. Ако имате иформация, която искате да споделите с нас го направете на редакционния email dimitrovgrad@bgvesti.net
  • Дг
   Дгд
   2 0
   14:05, 20 фев 2020
   По изборите не се спряхте да го рекламирате и също не сте достатъчно критични към Община Димитровград за налудничавите им проекти и недостатъчната прозрачност на това как се харчат парите на данъкоплатците. И не спирайте със статиите за малкото кръгово до Язаки!
  • От
   От редакцията
   2 0
   18:57, 20 фев 2020
   ДГД, гражданин, по време на изборите всяка медия дава равни права на всички ПП и кандидати да представят своите идеи и да се опитат да убедят гласоподавателите да си дадът гласа за тях. В най-долната част на сайта има линк "Местни избори 2019" там са публикувани правилата и отчетите от изминалите избори, няма нищо скрито покрито по време на предизборната кампания, може да разгледате. А за критиката към когото и да било се стараем да сме максимално обективни и с материалите които правим за Вас читателите да ви дадем възможност да извадите собствените си изводи, кое е правилно и кое не е не целим да Ви убедим в нашата гледна точка. И както ви писах в по горния коментар, ние сме готови да дадем думата на всеки да изрази своето мнение по актуални за обществото теми.
  • Дг
   Дгд
   1 0
   10:24, 21 фев 2020
   Благодаря за отговора. Наистина поне ни оставяте да си кажем какво ни е нАсърце. Да но олекне. А ония все пак си крадат - но нека да се дава гласност - младите да знаят.
 • 3
  Бр
  Браво на кмета
  4 0
  13:26, 19 фев 2020
  Чак сега кмета се усети, че нещо не е наред с В и К-то. Самият той не спази Генералният план на В и К за община Димитровград, като построи неправомерно водопровода до гр. Меричлери. Еднолично назначи управител-монтажник / с купено удостоверение/, за да приеме този водопровод. Ама двамата много си приличат. Лика - прилика. Двама купувачи на документи и лъжат държавата. По Генералният план трябваше да се построи ПС западно от кв. Черноконево, където има два сондажа с 40 л./сек. и щеше да реши проблемите за вода на нас. места по левия бряг на р. Марица. Кметът забрави за гръмките си обещания да измести водопровода в района Каолин. Сегашният управител е разрешил площадката на Каолин да е над водопроводите за вода снабдяващи Димитровград. Тука е уместно намесата на прокуратурата и това изместване да стане за сметка на управителя, а не да се търсят инвестици за сметка на Димитровградчани.
 • 4
  Пъ
  пътуващ
  0 0
  13:54, 19 фев 2020
  От цялата страна за мен в Димитровград е най-трагичен пътя.На другите избори повече смелост,повече кандидати за важните за града постове.А иначе служебна кола и сте си добре.
 • 5
  До
  до Браво на кмета
  0 0
  14:28, 19 фев 2020
  От днес Главният прокурор е разпоредил проверка на всички ВиК.Сигнали се подават до комисията по водно регулиране.
 • 6
  Из
  извинявам се
  0 0
  14:35, 19 фев 2020
  Комисията по енергийно и водно регулиране.
 • 7
  Гр
  гражданин
  1 0
  17:17, 19 фев 2020
  Написах текст който не показахте.

Още новини

Хороскоп за 13.06.2021

Последни новини