24 °C

„Как куклите оживяват” в благотворителна изложоба за детската безопасност на пътя

За пръв път в Димитровград малки и големи ще имат възможността да се потопят в богатия куклен свят, където времето е спряло като в чудна приказка, в която цари вечно детство.

Над 600 вида парцалени кукли от цял свят, събрани в личната колекция на Радка Тодева, ще бъдат изложени на благотворителна разпродажба в изложбената зала на Историческия музей. Всяка една от куклите е уникална, както на външен вид, така и със своята история. Всяка е изработена с изключително майсторство, отдаденост и внимание към детайла. Но най-важно от всичко – всяка кукла, изтъкана от човешка ръка, носи свой собствен дух и живее собствен живот.

Каузата, за която ще бъдат набирани средства, е детската безопасност на пътя. Желанието на организаторите от Inner Wheel клуб Димитровград е закупуването на 3D макети на детски фигури, които да бъдат поставени на възлови пешеходни пътеки в града, с цел повишаване вниманието на шофьорите и даването на предимство на пешеходците.

За това и „куклите оживяват”, защото по този начин, закупувайки кукла /или просто дарявайки средства/, всеки ще може да допринесе за съхранението на детската безопасност и така ценния човешки живот.

Откриването на изложбата е на 2 март 2020г. от 17,30ч. в изложбената зала на Историческия музей. Изложбата ще бъде експонирана до 2 април 2020г. Закупуването на кукла не е задължително основание за посещението на изложбата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини