9 обрани автомобила с разбити стъкла в Димитровград, потърпевш е и зам.-кмет на града

  Крадци разбиха поне 9 коли в Димитровград, като групата обиколила града, е вилняла в късните часове на нощта, разбираме от потършевши.

  Главната цел на обирджиите е била таксиметрови автомобили, които след разбиване на стъклата, са били претарашвани. Освен таксиметровите автомобили, с взлом крадците са проникнали и в товарен автомобил за разнос на вода и напитки. Единственият автомобил, който открихме в града със счупен прозорец, който не е бил служебен, бе на зам.-кмета Светослав Стойков, на който е счупено предно дясно стъкло. Г-н Стойков не съобщи да има липси от автомобила.

  Собственикът на потрошено такси на ул. Волгоград съобщи пред нашата медия, че от автомобила липсва таблет. Той уточни, че не държи пари в колата, но все още не е сигурен дали има други липси, защото чакаше криминалистите да направят оглед на местопрестъплението. Собственикът на автомобила каза, че този инцидент ще ги остави без доходи поне 2 дни, докато съумеят да намерят ново стъкло и то да бъде сменено. Трима души, работещи с автомобила, ще загубят дневните си доходи, докато той не бъде поправен, оплакаха се шофьорите на таксиметровия автомобил.

  Собстеникът на таксито бе изумен, че след като е бил счупен прозореца, престъпниците са влезли в автомобила вероятно през прозореца, защото по предните седалки имаше отпечатъци от обувки, което означава, че човек, малък на ръст, е стъпвал по тях.

  Други потърпевш по същата улица, е собственик на автомобил за разнос, който заяви, че от колата са задигнати флашка, 7-8 лева на дребни монети и брандиран фирмен елек на марката, която представлява. Неговата работа също е възпрепятствана, защото днес е имал да извършва междуградски пътувания.

  Слеващият разбит таксиметров автомобил, който открихме, бе на ул.Стефан Стамболов. Там бе счупено задното стъкло, но то не се е разпаднало защото е било облепено с фолио за затъмняване. Собственичката и сина й не забелязаха липси от претарашената кола, дори забелязаха, че пакети с чисто нови ръкавици все още седят в задната част на автомобила. Казаха, че са изкарали късмет, защото семейният им бизнес има още един автомобил, който е паркиран на същия паркинг и на него му се разминало, а евентуалната подмяна на неговото стъкло би струвало десетки пъти по-скъпо. Собствениците на автомобила заявиха, че от днес нататък ще трябва да отделят и пари за платен паркинг, за да защитят автомобилите си.

  От паркинга на Стефан Стамболов полицейски служители задържаха и евентуален заподозрян, който обикалял района на колело. По думите на свидетели, мъжът е бил криминално проявен.

  Полицията съобщава и за друг таксиметров автомобил, от който крадците са успели да задигнат по-голяма плячка - в справката на МВР се съобщава за откраднати 200 лева на монети от такси, намиращо се на ул.Захари Зограф.

  Потърпевшият собственик на таксиметров автомобил Стоян от бул. Раковски съжалва, че точно тази вечер не е направил редовния си курс за работещи в голямо предприятие в рамките на Димитровград и това му е коствало 200 лева разходи и време, в което няма да може да изкарва пари, за да се издържа семейството му.

  "Почти всяка сутрин в 3 часа забирам служители на едно от големите предприятия в града за да ги закарам по домовете си, но точнотази вечер реших да почивам. Пракингът пред блока е много добре осветен, но това не е спряло крадците да ми разбият прозореца на автомобила точно под прозорците на съседи, това ще ми костава поне 200 лева, 50 лева които са взети от колата и ще дам към 150 лева за нов прозорец", разкава Стоян.

  По думите на потърпевши, евентуално кражбите са били извършвани към 3 часа през нощта, а маршрутът на обирджиите е преминал през протежението на Димитровград - от бул.Стефан Стамболов през ул.Волгоградска, Захари Зограф, бул.Раковски чак след къговото на Тракия в посока Неохим.

  Полицията работи по случаите, търсят се записи от видое камери по целия маршрут на крадците.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ба
   Бакшиш
   7 -3
   14:24, 21 фев 2020
   Аз ги видях , две джуджета бяха , брутални ! Единия имаше пирсинг на тестиса.
   • За да се натегнат на Кюрдската Ханъма Херо Мустафа
    са сложили модерация на коментарите.
  • 2
   Хм
   Хм
   1 -2
   19:10, 21 фев 2020
   Глупак!!!!!!!
  • 3
   Ей
   Ей момчета
   2 -1
   20:06, 21 фев 2020
   като чупите следващия път стъклото на автомобила на някой мутра или бей ,
   пускайте вътре и по един коктейл Молотов :))

  Хороскоп за 03.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Срещате неочаквани трудности в работата си. Грешки на ваши колеги усложняват задачата ви и ви създават допълнителни ангажименти. Това обаче едва ли ще се отрази на доброто ви настроение, което днес изглежда непоклатимо. Инвестирани неотдавна средства ви носят първите дивиденти. Перспективите в тази насока са много добри.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е днес да се почувствате неуверени в някое свое действие, но не бива да позволявате това да диктува поведението ви. Добре ще е ако споделите притесненията си със свой близък и чуете и неговото мнение. В личен план сте доволни от отношението към вас. Не изпитвате трудности в общуването си с различни хора, което ви прави доста популярни на място на което попадате.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добри възможности се откриват пред онези от вас, които си търсят работа. Вашите способности ще бъдат достойно оценени и това значително ще повиши самочувствието ви. Трябва повече да вярвате в себе си и в късмета си.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса, одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  В общуването си с другите създавате приятна атмосфера. Ще се справите с предизвикателствата на работното място, каквито и да са те. Не поставяйте под съмнение факт, в който вече сте се убедили. Служебен разговор ще подобри настроението ви и ще направи бъдещето да изглежда по-добро.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Динамиката на деня ще повиши емоционалната ви възбудимост, което може да се отрази неблагоприятно на отношенията и работата ви днес. Запазете добрия тон и аргументирано излагайте тезата си, от това ще зависят успехите ви. Модерното ви мислене и излъчване допълнително ще благоприятстват изявите ви.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще споделите намеренията на човек от обкръжението си и заедно ще се насладите на компанията си. Сродната ви енергия ще направи и повече, възможно е успешно сътрудничество, нова любов или друго хубаво изживяване. Отпуснете се и мислете позитивно. Бизнесмените ще се поздравят с финансови придобивки.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Настоятелно ще занимавате околните с личните си вълнения. Повечето от тях са въображаеми, затова не се учудвайте, ако околните не разбират за какво говорите. Ще бъдете полезни на близък, който има проблем, и вие бихте могли да му бъдете полезни. Покупка на ново жилище или отдаване под наем ще обсебят вниманието на някои от вас.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес се посветете на нещата, в които сте силни и ще спечелите. Имате всички предпоставки за успех, както и за прозорливо вникване в бъдещите си реализации. Включете в работата си и хора, на които разчитате и може да им се доверите. Заедно ще постигнете по-бързо напредък.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промените на работното място могат да събудят у вас различни чувства. Учете се от всичко и не спестявайте добри думи за хората около себе си. Фактите ще бъдат по-силни от всеки опит да омаловажат приноса ви към конкретно събитие и ще ви помогнат да осъзнаете по-добре мястото си.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Прекалено много прибързвате в действията си днес, което може да въвлече в погрешна посока. Ако навреме се осъзнаете и започнете да се вслушвате в съветите на околните, едва ли ще има нещо, което да ви притесни. Налага ви се да се борите с твърдоглавието на ваш роднина, но в крайна сметка с много такт и разбиране ще успеете да се справите.
  03 апр 2020
  Последни новини