22 °C

9 обрани автомобила с разбити стъкла в Димитровград, потърпевш е и зам.-кмет на града

  Крадци разбиха поне 9 коли в Димитровград, като групата обиколила града, е вилняла в късните часове на нощта, разбираме от потършевши.

  Главната цел на обирджиите е била таксиметрови автомобили, които след разбиване на стъклата, са били претарашвани. Освен таксиметровите автомобили, с взлом крадците са проникнали и в товарен автомобил за разнос на вода и напитки. Единственият автомобил, който открихме в града със счупен прозорец, който не е бил служебен, бе на зам.-кмета Светослав Стойков, на който е счупено предно дясно стъкло. Г-н Стойков не съобщи да има липси от автомобила.

  Собственикът на потрошено такси на ул. Волгоград съобщи пред нашата медия, че от автомобила липсва таблет. Той уточни, че не държи пари в колата, но все още не е сигурен дали има други липси, защото чакаше криминалистите да направят оглед на местопрестъплението. Собственикът на автомобила каза, че този инцидент ще ги остави без доходи поне 2 дни, докато съумеят да намерят ново стъкло и то да бъде сменено. Трима души, работещи с автомобила, ще загубят дневните си доходи, докато той не бъде поправен, оплакаха се шофьорите на таксиметровия автомобил.

  Собстеникът на таксито бе изумен, че след като е бил счупен прозореца, престъпниците са влезли в автомобила вероятно през прозореца, защото по предните седалки имаше отпечатъци от обувки, което означава, че човек, малък на ръст, е стъпвал по тях.

  Други потърпевш по същата улица, е собственик на автомобил за разнос, който заяви, че от колата са задигнати флашка, 7-8 лева на дребни монети и брандиран фирмен елек на марката, която представлява. Неговата работа също е възпрепятствана, защото днес е имал да извършва междуградски пътувания.

  Слеващият разбит таксиметров автомобил, който открихме, бе на ул.Стефан Стамболов. Там бе счупено задното стъкло, но то не се е разпаднало защото е било облепено с фолио за затъмняване. Собственичката и сина й не забелязаха липси от претарашената кола, дори забелязаха, че пакети с чисто нови ръкавици все още седят в задната част на автомобила. Казаха, че са изкарали късмет, защото семейният им бизнес има още един автомобил, който е паркиран на същия паркинг и на него му се разминало, а евентуалната подмяна на неговото стъкло би струвало десетки пъти по-скъпо. Собствениците на автомобила заявиха, че от днес нататък ще трябва да отделят и пари за платен паркинг, за да защитят автомобилите си.

  От паркинга на Стефан Стамболов полицейски служители задържаха и евентуален заподозрян, който обикалял района на колело. По думите на свидетели, мъжът е бил криминално проявен.

  Полицията съобщава и за друг таксиметров автомобил, от който крадците са успели да задигнат по-голяма плячка - в справката на МВР се съобщава за откраднати 200 лева на монети от такси, намиращо се на ул.Захари Зограф.

  Потърпевшият собственик на таксиметров автомобил Стоян от бул. Раковски съжалва, че точно тази вечер не е направил редовния си курс за работещи в голямо предприятие в рамките на Димитровград и това му е коствало 200 лева разходи и време, в което няма да може да изкарва пари, за да се издържа семейството му.

  "Почти всяка сутрин в 3 часа забирам служители на едно от големите предприятия в града за да ги закарам по домовете си, но точнотази вечер реших да почивам. Пракингът пред блока е много добре осветен, но това не е спряло крадците да ми разбият прозореца на автомобила точно под прозорците на съседи, това ще ми костава поне 200 лева, 50 лева които са взети от колата и ще дам към 150 лева за нов прозорец", разкава Стоян.

  По думите на потърпевши, евентуално кражбите са били извършвани към 3 часа през нощта, а маршрутът на обирджиите е преминал през протежението на Димитровград - от бул.Стефан Стамболов през ул.Волгоградска, Захари Зограф, бул.Раковски чак след къговото на Тракия в посока Неохим.

  Полицията работи по случаите, търсят се записи от видое камери по целия маршрут на крадците.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ба
   Бакшиш
   7 -3
   14:24, 21 фев 2020
   Аз ги видях , две джуджета бяха , брутални ! Единия имаше пирсинг на тестиса.
   • За да се натегнат на Кюрдската Ханъма Херо Мустафа
    са сложили модерация на коментарите.
  • 2
   Хм
   Хм
   1 -2
   19:10, 21 фев 2020
   Глупак!!!!!!!
  • 3
   Ей
   Ей момчета
   2 -1
   20:06, 21 фев 2020
   като чупите следващия път стъклото на автомобила на някой мутра или бей ,
   пускайте вътре и по един коктейл Молотов :))

  Хороскоп за 08.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
  08 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
  08 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
  08 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
  08 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
  08 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
  08 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
  08 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
  08 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
  08 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
  08 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
  08 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
  08 май 2021
  Последни новини