13 °C

9 обрани автомобила с разбити стъкла в Димитровград, потърпевш е и зам.-кмет на града

  Крадци разбиха поне 9 коли в Димитровград, като групата обиколила града, е вилняла в късните часове на нощта, разбираме от потършевши.

  Главната цел на обирджиите е била таксиметрови автомобили, които след разбиване на стъклата, са били претарашвани. Освен таксиметровите автомобили, с взлом крадците са проникнали и в товарен автомобил за разнос на вода и напитки. Единственият автомобил, който открихме в града със счупен прозорец, който не е бил служебен, бе на зам.-кмета Светослав Стойков, на който е счупено предно дясно стъкло. Г-н Стойков не съобщи да има липси от автомобила.

  Собственикът на потрошено такси на ул. Волгоград съобщи пред нашата медия, че от автомобила липсва таблет. Той уточни, че не държи пари в колата, но все още не е сигурен дали има други липси, защото чакаше криминалистите да направят оглед на местопрестъплението. Собственикът на автомобила каза, че този инцидент ще ги остави без доходи поне 2 дни, докато съумеят да намерят ново стъкло и то да бъде сменено. Трима души, работещи с автомобила, ще загубят дневните си доходи, докато той не бъде поправен, оплакаха се шофьорите на таксиметровия автомобил.

  Собстеникът на таксито бе изумен, че след като е бил счупен прозореца, престъпниците са влезли в автомобила вероятно през прозореца, защото по предните седалки имаше отпечатъци от обувки, което означава, че човек, малък на ръст, е стъпвал по тях.

  Други потърпевш по същата улица, е собственик на автомобил за разнос, който заяви, че от колата са задигнати флашка, 7-8 лева на дребни монети и брандиран фирмен елек на марката, която представлява. Неговата работа също е възпрепятствана, защото днес е имал да извършва междуградски пътувания.

  Слеващият разбит таксиметров автомобил, който открихме, бе на ул.Стефан Стамболов. Там бе счупено задното стъкло, но то не се е разпаднало защото е било облепено с фолио за затъмняване. Собственичката и сина й не забелязаха липси от претарашената кола, дори забелязаха, че пакети с чисто нови ръкавици все още седят в задната част на автомобила. Казаха, че са изкарали късмет, защото семейният им бизнес има още един автомобил, който е паркиран на същия паркинг и на него му се разминало, а евентуалната подмяна на неговото стъкло би струвало десетки пъти по-скъпо. Собствениците на автомобила заявиха, че от днес нататък ще трябва да отделят и пари за платен паркинг, за да защитят автомобилите си.

  От паркинга на Стефан Стамболов полицейски служители задържаха и евентуален заподозрян, който обикалял района на колело. По думите на свидетели, мъжът е бил криминално проявен.

  Полицията съобщава и за друг таксиметров автомобил, от който крадците са успели да задигнат по-голяма плячка - в справката на МВР се съобщава за откраднати 200 лева на монети от такси, намиращо се на ул.Захари Зограф.

  Потърпевшият собственик на таксиметров автомобил Стоян от бул. Раковски съжалва, че точно тази вечер не е направил редовния си курс за работещи в голямо предприятие в рамките на Димитровград и това му е коствало 200 лева разходи и време, в което няма да може да изкарва пари, за да се издържа семейството му.

  "Почти всяка сутрин в 3 часа забирам служители на едно от големите предприятия в града за да ги закарам по домовете си, но точнотази вечер реших да почивам. Пракингът пред блока е много добре осветен, но това не е спряло крадците да ми разбият прозореца на автомобила точно под прозорците на съседи, това ще ми костава поне 200 лева, 50 лева които са взети от колата и ще дам към 150 лева за нов прозорец", разкава Стоян.

  По думите на потърпевши, евентуално кражбите са били извършвани към 3 часа през нощта, а маршрутът на обирджиите е преминал през протежението на Димитровград - от бул.Стефан Стамболов през ул.Волгоградска, Захари Зограф, бул.Раковски чак след къговото на Тракия в посока Неохим.

  Полицията работи по случаите, търсят се записи от видое камери по целия маршрут на крадците.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ба
   Бакшиш
   7 -3
   14:24, 21 фев 2020
   Аз ги видях , две джуджета бяха , брутални ! Единия имаше пирсинг на тестиса.
   • За да се натегнат на Кюрдската Ханъма Херо Мустафа
    са сложили модерация на коментарите.
  • 2
   Хм
   Хм
   1 -2
   19:10, 21 фев 2020
   Глупак!!!!!!!
  • 3
   Ей
   Ей момчета
   2 -1
   20:06, 21 фев 2020
   като чупите следващия път стъклото на автомобила на някой мутра или бей ,
   пускайте вътре и по един коктейл Молотов :))

  Хороскоп за 26.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
  26 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
  26 ное 2020
  Последни новини