Механото и Дървото са победители в Общинското първенство по волейбол за ученици

    Днес бяха излъчени победителите в Общинското първенство по волейбол за ученици в Хасково.

    В състезанието при по-големите ученици - от 11 до 12 клас победители са възпитаниците на ПГМЕТ "Стойчо и Кица Марчеви", които надделяха над ПМГ "Акад. Боян Петканчин" в изключително оспорван финал с резултат 2:1. В първия гейм поведе тимът на Механото с 26:24 точки. Вторият гейм спечелиха учениците от Математическата гимназия с 25:18 точки, които имаха мощна агитка. Последва тайбрек, който също бе оспорван, но в крайна сметка с успех се поздрави тимът на Механото, ръководен от учителя по физическо възпитание и спорт Ангел Хаджиангелов.

    В шампионския тим играха Христо Матев, Александър Йорданов, Кристиян Каров, Денис Сашев, Пенко Марчев, Мирослав Лозков и Стенли Пеличев.

    Победителите получиха купа и грамота от старши експерта "Спортни дейности" в Община Хасково Деян Александров.

    На второ място се класира тимът на ПМГ с ръководител Велин Петров. На трето място е отборът на ПГДС "Цар Иван Асен II", който надделя с 2:0 гейма над ПГТАТ "Н. Й. Вапцаров".

    В състезанието при по-малките ученици - от 8 до 10 клас на първо място е тимът на ПГДС "Цар Иван Асен II", който се наложи с 2:0 над ПГТАТ "Н. Й. Вапцаров". На трето място е отборът на ПГМЕТ "Стойчо и Кица Марчеви", който надделя с 2:0 над ПМГ "Акад. Боян Петканчин".

    Победителите от двата финала днес ще играят в Областното първенство за ученици по волейбол, което ще се проведе в средата на март. В него ще участват победителите от ученическите първенства в общините в областта.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини