0 °C

Обявиха грипна епидемия на територията на цяла България

Изображение 1 от 2

  От 6 март (петък) до 11 март (сряда), включително, грипна епидемия е обявена на територията на цялата страна.  Това гласи подписана от министъра на здравеопазването днес 05.03.2020г. заповед.

  Със заповедта се преустановят учебните занятия в училищата, детските и женските медицински консултации, профилактичните прегледи и имунизации, както и провеждането на планови операции и свижданията във всички лечебни заведения.

  Препоръчва се да бъдат преустановени както учебните занятия в университетите, така и масовите мероприятия, в това число спортни и културни.

  Препоръчва се детските градини да останат отворени при задължително изискване за медицински преглед на входа, както и при засилени мерки за почистване и дезинфекция в помещенията. По преценка на родителите и семействата децата може да не посещават детска градина в периода до 11 март.

  На регионалните здравни инспекции е възложено да уведомят областните управители, кметовете на общини и лечебните заведения в съответната административна област за въведените противоепидемични мерки. За създаването на необходимата организация по преустановяване на учебните занятия трябва да бъдат уведомени и регионалните управления на образованието.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Га
   Ганка
   7 -1
   23:08, 5 мар 2020
   Само да не стане пак малките келешчета,които майките им все реват за ваканция да не могат да си ги озъптят да си стоят в къщи,където им е мястото в грипна епидемия особено в очакване на covid-19,заради който всъщност е ваканцията!!!!!
  • 2
   Ло
   локомотива
   3 0
   19:23, 6 мар 2020
   А дали е грипна епидемия или нещо малко по различно със същите симптоми.Има грипна епидемия а ДИМИТРОВГРАДСКИЯ ПАЗАР си бачка.Само незнам защо кмета не взема мерки,или пак чака някой друг да му нареди понеже така е свикнал.
  Последни новини