Спряха нелегален износ на близо 8 хил.защитни маски към Гърция

Изображение 1 от 3

     Първи опит за нелегално изнасяне на предпазни медицински маски  е предотвратен у нас.

    Става въпрос за 7850 медицински защитни  маски, които грък опитал да изнесе от страната ни през ГКПП „Капитан Петко войвода“.  Опитът му е  предотвратен в рамките на операция „Pangea“. Международната операция е под егидата на Интерпол и се провежда на територията на много страни членки на полицейската организация. Тя е насочена срещу нелегалния трансграничен трафик и търговия на лекарства, антивирусни препарати, ваксини, синтетични хормони, стероиди, хранителни добавки, медицински маски и други фармацевтични и медицински изделия.

    За нелегалната пратка тази сутрин съобщи премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министрески съвет и Националния щаб за коронавирус. Той обяви случая, като първият опит за спекула в рамките на кризата със заразата в световен мащаб. Заради този случай Борисов нареди „Максимум да се затегнат границите!“. Износът на лични предпазни средства от България беше забранен от Правителството в неделя, когато бяха потвърдени и първите случаи на заразени с коронавирус у нас.

    Нелегалната пратка е засечена  лек автомобил марка ,,Нисан” с гръцка регистрация на трасе изход от България. Шофьорът зад волана също е грък. При проверка на автомобила граничните полицаи открили маските в багажника.

    Медицинските изделия са без документ за произход. Те са иззети с протокол за извършена митническа проверка.

     Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Μα
      Μαζερυς
      13 -2
      14:26, 10 мар 2020
      Алоо, нали постоянно се тръби, че в ЕС имасвободно движение на капитали,стоки и хора!? Какво стана? Този грък изнасял незаконно...щото е самостоятелен...явно и тук има мафия, която "законно" изнася. Бъдете сигурни!!
    • 2
      Въ
      Въпрос
      10 0
      15:14, 10 мар 2020
      Турските Тираджии които носят вируса от Азия , КОГА ще ги спрете ?
    • 3
      No
      Nostradamus
      3 0
      18:55, 10 мар 2020
      Някой да дефинира понятието "незаконен износ на маски"! Ами имам си ги от 10 г., мои са, нося си ги с мен. Хванете ме за х**. Бах ти произвола. Приравниха маските на златото или дрогата. Бог да пази България!!!
    • 4
      Ти
      Тити
      1 0
      09:19, 11 мар 2020
      Ами да могат само мутраците да изнасят..
    Последни новини