12 °C

В димитровградската болница положението е спокойно, няма съмнения за хора с COVID-19

Изображение 1 от 4

  Във вътрешно отделение на димитровградската болница "Света Екатерина" няма необичаен увеличен прием на болни, страдащи от пневмония.

  България с първа жертва на коронавируса

  Пневмонията е тежкото проявление на новия вирус COVID-19, от който към днешна дата - 11 март, има 6-ма заразени в България и вече един починал. Във вътрешно отделение на димитровградската болница има 8 хоспитализирани пациента с диагноза пневмония, като нито един от тях не отговаря на критериите за потенциално заразен с Корона вируса COVID-19, ни информира пулмолога д-р Тодор Атанасов от местната болница.

  Всички случаи, за които има съмнение, че пневмонията може да бъде причинена от вирус, трябва да бъдат препращани към инфекциозното отделение в Хасково, където да бъдат под карантина. За момента в Димитровград няма случай на пневмония, която да не се повлиява на антибиотично лечение, което означава, че инфекциите са бактериални, ни информира д-р Атанасов.

  Препоръките на д-р Атанасов относно превенцията от вирусни заболявания са широко разпространените - добра лична хигиена (често миене на ръцете), спазване на дистанция с други хора, отбягване на струпване на хора на едно място и др.

  В здравното заведение се поддържа високо ниво на дезинфекция, като се обработват често повърхностите, до които хората имат достъп, с дезинфикциращи препарати. Персоналът на болница има осигурени лични предпазни средства, като маски за лице и санитарни ръкавици.

  Един със съмнение за коронавирус в Хасковското инфекциозно

  Симптомите при заразените с COVID-19 не са специфични, а проявлението им варира от пълно отсъствие на признаци до тежка пневмония и смърт. Към 20 февруари, на база на 55 924 лабораторни случая, типичните симптоми на заболяването включват: температура (87.9%), суха кашлица (67.7%), умора (38.1%), отделяне на храчки (33.4%), задух (18.6%), възпалено гърло (13.9%), главоболие (13.6%), болки в мускулите и ставите (14.8%), студени тръпки (11.4%), прилошаване и повръщане (5%), запушен нос (4.8%), диария (3.7%), кашлица с отделяне на кръв (0.9%), възпаление на очите (0.8%). Заразените обикновено развиват симптоми, включително по-леки дихателни проблеми и висока температура, средно 5-6 дни след заразяването (това означава среден инкубационен период от 5-6 дни, диапазон между 1 и 14 дни).

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Хх
   Ххх
   2 -1
   20:10, 11 мар 2020
   Имам всичко освен кръвта и повръщането. Какво е менюто?
   • Мм
    Мм
    1 0
    23:20, 11 мар 2020
    Обаждане на личния лекар ?
  • 2
   Dd
   dd
   2 0
   11:14, 12 мар 2020
   Колко са заплатите на медицинският персонал в болницата? Мизерните 950,които дори се облагат дават ли ги?

  Хороскоп за 26.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
  26 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
  26 ное 2020
  Последни новини