31 °C

В димитровградската болница положението е спокойно, няма съмнения за хора с COVID-19

Изображение 1 от 4

  Във вътрешно отделение на димитровградската болница "Света Екатерина" няма необичаен увеличен прием на болни, страдащи от пневмония.

  България с първа жертва на коронавируса

  Пневмонията е тежкото проявление на новия вирус COVID-19, от който към днешна дата - 11 март, има 6-ма заразени в България и вече един починал. Във вътрешно отделение на димитровградската болница има 8 хоспитализирани пациента с диагноза пневмония, като нито един от тях не отговаря на критериите за потенциално заразен с Корона вируса COVID-19, ни информира пулмолога д-р Тодор Атанасов от местната болница.

  Всички случаи, за които има съмнение, че пневмонията може да бъде причинена от вирус, трябва да бъдат препращани към инфекциозното отделение в Хасково, където да бъдат под карантина. За момента в Димитровград няма случай на пневмония, която да не се повлиява на антибиотично лечение, което означава, че инфекциите са бактериални, ни информира д-р Атанасов.

  Препоръките на д-р Атанасов относно превенцията от вирусни заболявания са широко разпространените - добра лична хигиена (често миене на ръцете), спазване на дистанция с други хора, отбягване на струпване на хора на едно място и др.

  В здравното заведение се поддържа високо ниво на дезинфекция, като се обработват често повърхностите, до които хората имат достъп, с дезинфикциращи препарати. Персоналът на болница има осигурени лични предпазни средства, като маски за лице и санитарни ръкавици.

  Един със съмнение за коронавирус в Хасковското инфекциозно

  Симптомите при заразените с COVID-19 не са специфични, а проявлението им варира от пълно отсъствие на признаци до тежка пневмония и смърт. Към 20 февруари, на база на 55 924 лабораторни случая, типичните симптоми на заболяването включват: температура (87.9%), суха кашлица (67.7%), умора (38.1%), отделяне на храчки (33.4%), задух (18.6%), възпалено гърло (13.9%), главоболие (13.6%), болки в мускулите и ставите (14.8%), студени тръпки (11.4%), прилошаване и повръщане (5%), запушен нос (4.8%), диария (3.7%), кашлица с отделяне на кръв (0.9%), възпаление на очите (0.8%). Заразените обикновено развиват симптоми, включително по-леки дихателни проблеми и висока температура, средно 5-6 дни след заразяването (това означава среден инкубационен период от 5-6 дни, диапазон между 1 и 14 дни).

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Хх
   Ххх
   2 -1
   20:10, 11 мар 2020
   Имам всичко освен кръвта и повръщането. Какво е менюто?
   • Мм
    Мм
    1 0
    23:20, 11 мар 2020
    Обаждане на личния лекар ?
  • 2
   Dd
   dd
   2 0
   11:14, 12 мар 2020
   Колко са заплатите на медицинският персонал в болницата? Мизерните 950,които дори се облагат дават ли ги?

  Хороскоп за 15.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят е подходящ за разтоварване и почивка. Ако все пак ангажиментите ви притискат, постарайте се да се освободите поне вечерта. Ваши приятели са ви приготвили забавна изненада. Приемете всичко с чувство за хумор и не им се сърдете.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Близките ви изпитват затруднения, които може да разрешите. Не се колебайте да го направите, заслужили са това ваше внимание. Спокойствието, което внасяте ще бъде полезно. Наред с всичко случващо се имате да свършите и доста лични неща. Финансови пропуски могат да ви създадат напрежение, но ще ги преодолеете бързо.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ще успеете да постигнете съгласие с близките си по належащ въпрос. Хубавото в случая е, че окончателно ще успеете да разрешите споровете и то удовлетворително за всички. Имате нужда от повече физически натоварвания. Ще ви се отразят много тонизиращо и ще ви помогнат да се заредите с нови сили.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Нуждата ви от разнообразие ще ви изведе навън. Ако и околните мислят така, толкова по – добре. Ще се получи истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са нещо обтегнати, но можете да промените това, като станете по-нежни и любящи. В противен случай рискувате да не получите очакваното внимание.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Може би прекалено много се доверявате на обещание от ваш познат. Имайте предвид, че е много вероятно в последния момент той да бъде възпрепятстван. Задължително си осигурете резервен вариант. Денят не е подходящ за поемането на каквито и да било рискове. Колкото и да сте уверени в успеха си, изчакайте. Шансът да се натъкнете на непреодолими трудности е много голям.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Направете деня еднакво приятен за близките си хора. Екскурзия би ви се отразила чудесно, зареждайки ви с впечатления и емоции. Овациите ще са за вас. Нужна ви и повече енергия за предстоящата седмица. Делова среща ще стане причина за нова насока на интересите ви.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отегчени и уморени се нуждаете от повече време за размисъл и глътка отдих. В подкрепа на желанията си би било добре да разнообразите времето си със занимания, които ви успокояват и носят духовна наслада. Близките ви услужливо ще поемат част от работата ви по дома, за да не ви натоварват допълнително.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Любим човек ще ви помогне да се справите по-леко с проблемите ви днес и наведе на по-приятни мисли. Заедно ще планирате следващите дни, насищайки ги с пътувания и повече време за отдих. Многочасовата ви заетост през последните дни е причина за възникване на въпроси, чиито отговори се губят в пространството някъде около вас...
  15 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За вашето настроение и добро самочувствие е от особена важност средата в която общувате. Затова се погрижете за обкръжението си, подберете си хора сходни по интелект и чувство за хумор. Нуждаете се от разнообразие в интимния живот.
  15 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Добре се справяте в конфликтните ситуации днес. Няма да е чудно, ако се наложи да станете арбитър при спор. Приемете симпатията на околните без излишно да се главозамайвате. Подгответе се да приложите тази си дипломатичност и у дома, където нещата не са чак до там тихи и спокойни. Сигурно е, че носите успокоение на хората, с които общувате.
  15 авг 2020
  Последни новини