3 °C

В димитровградската болница положението е спокойно, няма съмнения за хора с COVID-19

Изображение 1 от 4

  Във вътрешно отделение на димитровградската болница "Света Екатерина" няма необичаен увеличен прием на болни, страдащи от пневмония.

  България с първа жертва на коронавируса

  Пневмонията е тежкото проявление на новия вирус COVID-19, от който към днешна дата - 11 март, има 6-ма заразени в България и вече един починал. Във вътрешно отделение на димитровградската болница има 8 хоспитализирани пациента с диагноза пневмония, като нито един от тях не отговаря на критериите за потенциално заразен с Корона вируса COVID-19, ни информира пулмолога д-р Тодор Атанасов от местната болница.

  Всички случаи, за които има съмнение, че пневмонията може да бъде причинена от вирус, трябва да бъдат препращани към инфекциозното отделение в Хасково, където да бъдат под карантина. За момента в Димитровград няма случай на пневмония, която да не се повлиява на антибиотично лечение, което означава, че инфекциите са бактериални, ни информира д-р Атанасов.

  Препоръките на д-р Атанасов относно превенцията от вирусни заболявания са широко разпространените - добра лична хигиена (често миене на ръцете), спазване на дистанция с други хора, отбягване на струпване на хора на едно място и др.

  В здравното заведение се поддържа високо ниво на дезинфекция, като се обработват често повърхностите, до които хората имат достъп, с дезинфикциращи препарати. Персоналът на болница има осигурени лични предпазни средства, като маски за лице и санитарни ръкавици.

  Един със съмнение за коронавирус в Хасковското инфекциозно

  Симптомите при заразените с COVID-19 не са специфични, а проявлението им варира от пълно отсъствие на признаци до тежка пневмония и смърт. Към 20 февруари, на база на 55 924 лабораторни случая, типичните симптоми на заболяването включват: температура (87.9%), суха кашлица (67.7%), умора (38.1%), отделяне на храчки (33.4%), задух (18.6%), възпалено гърло (13.9%), главоболие (13.6%), болки в мускулите и ставите (14.8%), студени тръпки (11.4%), прилошаване и повръщане (5%), запушен нос (4.8%), диария (3.7%), кашлица с отделяне на кръв (0.9%), възпаление на очите (0.8%). Заразените обикновено развиват симптоми, включително по-леки дихателни проблеми и висока температура, средно 5-6 дни след заразяването (това означава среден инкубационен период от 5-6 дни, диапазон между 1 и 14 дни).

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Хх
   Ххх
   2 -1
   20:10, 11 мар 2020
   Имам всичко освен кръвта и повръщането. Какво е менюто?
   • Мм
    Мм
    1 0
    23:20, 11 мар 2020
    Обаждане на личния лекар ?
  • 2
   Dd
   dd
   2 0
   11:14, 12 мар 2020
   Колко са заплатите на медицинският персонал в болницата? Мизерните 950,които дори се облагат дават ли ги?

  Хороскоп за 02.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
  02 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
  02 апр 2020
  Последни новини