В димитровградската болница положението е спокойно, няма съмнения за хора с COVID-19

Изображение 1 от 4

    Във вътрешно отделение на димитровградската болница "Света Екатерина" няма необичаен увеличен прием на болни, страдащи от пневмония.

    България с първа жертва на коронавируса

    Пневмонията е тежкото проявление на новия вирус COVID-19, от който към днешна дата - 11 март, има 6-ма заразени в България и вече един починал. Във вътрешно отделение на димитровградската болница има 8 хоспитализирани пациента с диагноза пневмония, като нито един от тях не отговаря на критериите за потенциално заразен с Корона вируса COVID-19, ни информира пулмолога д-р Тодор Атанасов от местната болница.

    Всички случаи, за които има съмнение, че пневмонията може да бъде причинена от вирус, трябва да бъдат препращани към инфекциозното отделение в Хасково, където да бъдат под карантина. За момента в Димитровград няма случай на пневмония, която да не се повлиява на антибиотично лечение, което означава, че инфекциите са бактериални, ни информира д-р Атанасов.

    Препоръките на д-р Атанасов относно превенцията от вирусни заболявания са широко разпространените - добра лична хигиена (често миене на ръцете), спазване на дистанция с други хора, отбягване на струпване на хора на едно място и др.

    В здравното заведение се поддържа високо ниво на дезинфекция, като се обработват често повърхностите, до които хората имат достъп, с дезинфикциращи препарати. Персоналът на болница има осигурени лични предпазни средства, като маски за лице и санитарни ръкавици.

    Един със съмнение за коронавирус в Хасковското инфекциозно

    Симптомите при заразените с COVID-19 не са специфични, а проявлението им варира от пълно отсъствие на признаци до тежка пневмония и смърт. Към 20 февруари, на база на 55 924 лабораторни случая, типичните симптоми на заболяването включват: температура (87.9%), суха кашлица (67.7%), умора (38.1%), отделяне на храчки (33.4%), задух (18.6%), възпалено гърло (13.9%), главоболие (13.6%), болки в мускулите и ставите (14.8%), студени тръпки (11.4%), прилошаване и повръщане (5%), запушен нос (4.8%), диария (3.7%), кашлица с отделяне на кръв (0.9%), възпаление на очите (0.8%). Заразените обикновено развиват симптоми, включително по-леки дихателни проблеми и висока температура, средно 5-6 дни след заразяването (това означава среден инкубационен период от 5-6 дни, диапазон между 1 и 14 дни).

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Хх
      Ххх
      2 -1
      20:10, 11 мар 2020
      Имам всичко освен кръвта и повръщането. Какво е менюто?
      • Мм
        Мм
        1 0
        23:20, 11 мар 2020
        Обаждане на личния лекар ?
    • 2
      Dd
      dd
      2 0
      11:14, 12 мар 2020
      Колко са заплатите на медицинският персонал в болницата? Мизерните 950,които дори се облагат дават ли ги?
    Последни новини