Затварят училища и детски градини в Димитровград до второ нареждане

От понеделник училищата, детските градини и детските ясли в община Димитровград няма да работят. Мерките се въвеждат от Общинският оперативен щаб в изпълнение на въведеното извънредното положение решено днес от Народното събрание на Република България с цел ограничаване разпространението на вируса COVID-19 и на основание заповед на Министъра на здравеопазването.

Днес следобед кметът на община Димитровград Иво Димов свика на спешно заседание щаба, на което се взеха следните решения:

- остават затворени клубовете на хората от третата възраст и читалищата; 

- продължава забраната за всички извън класни дейности - музикални, танцови, спортни, научни, технически и други;

- преустановяват работа на Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Дневен център за ранна интервенция на уврежданията, Център за обществена подкрепа. 

- затварят се всички общински спортни съоръжения, дворове на училища и детски градини, както и зали в образователните институции, в които се провеждат занимания на клубове и групи;

- затварят се театър, библиотека, художествена галерия, музей, кино и фитнес залите;

- Неделният и Автомобилният пазар няма да работят до 13.04.2020г.;

- разширява се обхвата на обществената дезинфекция по автобусни спирки и места с по-голяма концентрация на хора;

Със заповед на Министъра на здравеопазването на територията на цялата страна до 29 март се въвеждат следните противоепидимични мерки:

- Преустановяват се посещенията в увеселителните и игрални зали, дискотеки, барове, търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките, дрогерийте;

- Препоръчва се на работодателите, в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност, да въведат дистанционна форма на работа на служителите си. Когато това е невъзможно се препоръчват засилени противоепидемиологични мерки и дезинфекция.

Апелираме към всички да следват указанията на здравните институции:

1.Спазване на висока лична хигиена. Мийте си ръцете възможно най-често с дезинфектант на спиртна основа или с вода и сапун.

2.При симптоми като температура и кашлица се свържете по ТЕЛЕФОНА с личния лекар.

3.Въпроси относно COVID-19 можете да задавате на телефон: 02/807 87 57

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини