Община Димитровград организира доставка по домовете на лекарства, храни и продукти от първа необходимост за нуждаещи се

Община Димитровград организира доставка по домовете на лекарства, храни и продукти от първа необходимост за нуждаещите се, съобщават от общинската администрация.

На тел.: 0885 622634 всеки ден от 9 до 16 часа могат да се обаждат самотно живеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни, за да им се доставят необходимите храни и медикаменти.

Служителите от Социален патронаж към Общината, освен доставката на храна по домовете, ще поемат и доставката на лекарства.

Услугата ще се извършва от общински служители и при необходимост ще бъдат включени и сертифицирани доброволци на Община Димитровград.

Продуктите се закупуват със средствата на възрастните и трудно подвижните хора и по тяхна заявка.
От администрацията призовават заявките да подават само хора, които в този момент нямат на кого да разчитат.

Кметовете и кметските наместници в селата ще обобщават необходимостта от доставка на храни и лекарства и ще съобщават данните на длъжностното лице.
 
С цел гарантиране административното обслужване на гражданите, но при повишени мерки за сигурност: Общината също ще оптимизира своята дейност и ще приложи системата „хоум офис” за работа от дома на част от своите служители.

Гражданите, които имат въпроси към общинските служители, може да ползват публикуваните телефони на сайта на общината за връзка с експертите и обсъдят с тях спешността на тяхното идване в администрацията и възможността как да подадат исканията си за определени услуги по електронен път.

При възможност услугите на място ще се изпълняват експресно, за да не идват гражданите отново за получаване на готовите услуги в друг ден. Извършената услуга ще се таксува като стандартна, а не като експресна.
Телефони за връзка с експерти:
https://www.dimitrovgrad.bg/bg/obshtinski-tsentar-za-informatsiya-i-uslugi-na-grazhdanite

Продължава дезинфекцията на обществени места, спирки, детски площадки, болница и други, информират още от Общината.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    А
    А
    4 -1
    20:30, 15 мар 2020
    А безработните които сега още по трудно ще си намерят работа за тях няма ли да има безплатни лекарства и храна ? Или да почваме да крадем от сега ?
Последни новини