9 °C

Димитровградчани подкрепиха с ръкопляскания медиците, борещи се с Коронавируса

Тази вече в 21:00 множество димитровградчани излязоха на балконите си и подкрепиха медиците, борещи се с пандемията от Коронавирус. 

От почти всички части на града получихме информация, че димитровградчани са ръкопляскали в подкрепа на борещите се с коварния вирус, изразявайки по този начин своята съпричасност и подкрепа. Това е втората вечер от стартирането на инициативата и все повече хора се включват в нея. Вероятно утре вечер и занапред ръкопляскащите димитровградчани ще се увеличават и ще се превърнат в една общност с една цел, да се преборим с вируса.

Да се надяваме, че след месец или два на балконите си ще излязат медиците и всички работещи в сферата на здравеопазването и ще ръкопляскат на всички останали, че сме удържали на рестрикциите и лишенията, които всички сме претърпяли в периода на противоепидимични мерки и сме успели да се спасим от заплахата. 

Тъжната действителност към момента в България е, че към 16 март има вече 62 доказани случая на заразени с коронавирус. В най-горещата точка на пандемията - Италия, има 3 233 нови случая и общо 27 980 заразени, новите починали за последното денонощие са 349 души. В Испания новите случаи са 1 440, а общо болните са 9 428; в Германия новите случаи са 1 428, а общо са 7 241.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Dd
  dd
  2 0
  08:34, 17 мар 2020
  Стига глупости!Вдигнете им заплатите!Направете болниците нормални,а не тези коптори!
 • 2
  Ра
  Рали
  1 0
  19:46, 17 мар 2020
  Може ли лекарите в нашия град да кажат със сигурност,че в Димитровград няма регистриран случай на коронавирус. И изобщо правят ли се тестове на рискови групи.
 • 3
  Й
  й
  2 0
  20:32, 17 мар 2020
  А кога,ще ръкопляскат,на нас,пенсионерите,преживявайки месеца,с200,300лв.

Хороскоп за 06.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
06 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
06 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
06 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
06 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
06 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
06 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
06 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
06 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
06 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
06 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
06 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
06 апр 2020
Последни новини