12 °C

Иво Димов предлага освобождаване от наеми на търговците-наематели на общински обекти

Да бъдат освободени от наем търговските обекти, чиято дейност се преустановява със заповедта на министъра на здравеопазването, предлага кметът на община Димитровград Иво Димов, наемите да бъдат приспаднати след датата на обявяването на извънредно положение в страната 13 март. На предплатилите за съответния период, сумите да бъдат приспаднати от следващото им плащане, е предложението на кмета на общината към Общинския съвет. В докладната на кмета е записано:

"Във връзка с въведеното ограничение и преустановяване на работата на обектите, подробно изброени в заповедта на министъра на здравеопазването, предлагам наемателите да бъдат освободени от заплащане на съответния наем за периода, през който обектите не работят, на основание заповедта на министъра на здравеопазването.", се казва в аргументите на кмета Иво Димов.

С това кмета на община Димитровград прави още една стъпка към споделената социална и икономическа тежест, която понася малкият и средният бизнес в резултат на кризата от въведените мерки за справяне с епидемията от COVID-19. По инициатива на Иво Димов, обявена през изтеклата седмица, се предвижда освобождаване от такси на търговците на Неделен и Автопазара в Димитровград. С настоящото предложение ще бъдат облекчени и обекти-наематели на общината като фитнес зали, кафенета, столове за обществено хранене, зъболекарски кабинети и други, които не могат да извършват дейност, поради въведените рестриктивни мерки за ограничаване на вируса.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Хх
  Ххх
  5 -6
  15:38, 16 мар 2020
  Хубавец!
 • 2
  Ди
  димо ивов
  12 0
  18:07, 16 мар 2020
  Кмете,земи да си озаптиш лигавото си зетче че днеска към 14ч,на излизане от село брод задръсти движението и засяка едно момиче което беше с малко дете и обидите му към нея бяха изключително вулгарни.някъде ще попадне не където трябва и после ще ви трябва инвалидна количка.беше един сопол ма сега рязко е възмажал,що ли не знам.
 • 3
  Ло
  ЛОКОМОТИВА
  10 0
  18:20, 16 мар 2020
  Нормално е келеша да е изнервен,пазара не работи чейнч-бюрото където дедо му направи нема оборот а сме свикнали да разполагаме.Аз ако съм на това момиче ще пусна една жалбичка в полицията и една в прокуратурата па да видим кон боб яде ли.
 • 4
  Sm
  Smirnoff
  8 0
  19:45, 16 мар 2020
  Не е случил "бабайта" !!!Тези години със засичане на пътя минаха....сега го изживява явно момчето ама дядо ще му цака лев ама няма и къде да го харчи всичко "заторенууу"
  • За
   Запознат
   7 0
   19:59, 16 мар 2020
   Дедо му един лев няма да цакне.Този е толкова стиснат че неможеш си представи,още не си е платил ремонта на предното наводнено ауди.Майстора си чака парите ма ша са друг път.
 • 5
  Гр
  Гражданин
  4 0
  20:04, 16 мар 2020
  Ауди не кара туко така всеки...пара значи бол...
 • 6
  То
  Топтанджия
  3 -2
  20:31, 16 мар 2020
  Моля, пишете по темата. Човека ще опрощава наемите вие сте тръгнали да плюете зетя му. Вече голяма работа че е засякъл и обидил някакво момиче. Всички знаем че това леке стана голям мъж откакто е зетя на кметя, ма някъде ще яде тукати тоя супол, най вероятно в Пловдив като отидат в новия апартамент, че там е никой.
  • На
   Наемател
   6 0
   21:16, 16 мар 2020
   То техният прийом със вожда му Б.Б , е те да опрощават , те да дават , но за сметка на народа.
 • 7
  Но
  Новобранеца
  6 0
  20:49, 16 мар 2020
  Не нужно Пловдив с това поведение може и тук да яде шутове!!!
 • 8
  Пи
  Писна ни
  6 0
  21:07, 16 мар 2020
  Какво си пишеш актив бе тъпанар , какво са виновни хората , че не си спазвате договора.
  Брей , кмета предлага да...... дъра, баръа. Не да не им взимаш наемите, ами плащай неустойки и загубите на хората.
  Хубавец ..? , червив от всякъде!

Още новини

Хороскоп за 07.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
07 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
07 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
07 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
07 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
07 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
07 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
07 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
07 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
07 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
07 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
07 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
07 мар 2021
Последни новини