12 °C

Иво Димов предлага освобождаване от наеми на търговците-наематели на общински обекти

Да бъдат освободени от наем търговските обекти, чиято дейност се преустановява със заповедта на министъра на здравеопазването, предлага кметът на община Димитровград Иво Димов, наемите да бъдат приспаднати след датата на обявяването на извънредно положение в страната 13 март. На предплатилите за съответния период, сумите да бъдат приспаднати от следващото им плащане, е предложението на кмета на общината към Общинския съвет. В докладната на кмета е записано:

"Във връзка с въведеното ограничение и преустановяване на работата на обектите, подробно изброени в заповедта на министъра на здравеопазването, предлагам наемателите да бъдат освободени от заплащане на съответния наем за периода, през който обектите не работят, на основание заповедта на министъра на здравеопазването.", се казва в аргументите на кмета Иво Димов.

С това кмета на община Димитровград прави още една стъпка към споделената социална и икономическа тежест, която понася малкият и средният бизнес в резултат на кризата от въведените мерки за справяне с епидемията от COVID-19. По инициатива на Иво Димов, обявена през изтеклата седмица, се предвижда освобождаване от такси на търговците на Неделен и Автопазара в Димитровград. С настоящото предложение ще бъдат облекчени и обекти-наематели на общината като фитнес зали, кафенета, столове за обществено хранене, зъболекарски кабинети и други, които не могат да извършват дейност, поради въведените рестриктивни мерки за ограничаване на вируса.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Хх
  Ххх
  5 -6
  15:38, 16 мар 2020
  Хубавец!
 • 2
  Ди
  димо ивов
  12 0
  18:07, 16 мар 2020
  Кмете,земи да си озаптиш лигавото си зетче че днеска към 14ч,на излизане от село брод задръсти движението и засяка едно момиче което беше с малко дете и обидите му към нея бяха изключително вулгарни.някъде ще попадне не където трябва и после ще ви трябва инвалидна количка.беше един сопол ма сега рязко е възмажал,що ли не знам.
 • 3
  Ло
  ЛОКОМОТИВА
  10 0
  18:20, 16 мар 2020
  Нормално е келеша да е изнервен,пазара не работи чейнч-бюрото където дедо му направи нема оборот а сме свикнали да разполагаме.Аз ако съм на това момиче ще пусна една жалбичка в полицията и една в прокуратурата па да видим кон боб яде ли.
 • 4
  Sm
  Smirnoff
  8 0
  19:45, 16 мар 2020
  Не е случил "бабайта" !!!Тези години със засичане на пътя минаха....сега го изживява явно момчето ама дядо ще му цака лев ама няма и къде да го харчи всичко "заторенууу"
  • За
   Запознат
   7 0
   19:59, 16 мар 2020
   Дедо му един лев няма да цакне.Този е толкова стиснат че неможеш си представи,още не си е платил ремонта на предното наводнено ауди.Майстора си чака парите ма ша са друг път.
 • 5
  Гр
  Гражданин
  4 0
  20:04, 16 мар 2020
  Ауди не кара туко така всеки...пара значи бол...
 • 6
  То
  Топтанджия
  3 -2
  20:31, 16 мар 2020
  Моля, пишете по темата. Човека ще опрощава наемите вие сте тръгнали да плюете зетя му. Вече голяма работа че е засякъл и обидил някакво момиче. Всички знаем че това леке стана голям мъж откакто е зетя на кметя, ма някъде ще яде тукати тоя супол, най вероятно в Пловдив като отидат в новия апартамент, че там е никой.
  • На
   Наемател
   6 0
   21:16, 16 мар 2020
   То техният прийом със вожда му Б.Б , е те да опрощават , те да дават , но за сметка на народа.
 • 7
  Но
  Новобранеца
  6 0
  20:49, 16 мар 2020
  Не нужно Пловдив с това поведение може и тук да яде шутове!!!
 • 8
  Пи
  Писна ни
  6 0
  21:07, 16 мар 2020
  Какво си пишеш актив бе тъпанар , какво са виновни хората , че не си спазвате договора.
  Брей , кмета предлага да...... дъра, баръа. Не да не им взимаш наемите, ами плащай неустойки и загубите на хората.
  Хубавец ..? , червив от всякъде!

Хороскоп за 26.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
26 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
26 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
26 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
26 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
26 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
26 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
26 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
26 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
26 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
26 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
26 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
26 ное 2020
Последни новини