3 °C

Иво Димов предлага освобождаване от наеми на търговците-наематели на общински обекти

Да бъдат освободени от наем търговските обекти, чиято дейност се преустановява със заповедта на министъра на здравеопазването, предлага кметът на община Димитровград Иво Димов, наемите да бъдат приспаднати след датата на обявяването на извънредно положение в страната 13 март. На предплатилите за съответния период, сумите да бъдат приспаднати от следващото им плащане, е предложението на кмета на общината към Общинския съвет. В докладната на кмета е записано:

"Във връзка с въведеното ограничение и преустановяване на работата на обектите, подробно изброени в заповедта на министъра на здравеопазването, предлагам наемателите да бъдат освободени от заплащане на съответния наем за периода, през който обектите не работят, на основание заповедта на министъра на здравеопазването.", се казва в аргументите на кмета Иво Димов.

С това кмета на община Димитровград прави още една стъпка към споделената социална и икономическа тежест, която понася малкият и средният бизнес в резултат на кризата от въведените мерки за справяне с епидемията от COVID-19. По инициатива на Иво Димов, обявена през изтеклата седмица, се предвижда освобождаване от такси на търговците на Неделен и Автопазара в Димитровград. С настоящото предложение ще бъдат облекчени и обекти-наематели на общината като фитнес зали, кафенета, столове за обществено хранене, зъболекарски кабинети и други, които не могат да извършват дейност, поради въведените рестриктивни мерки за ограничаване на вируса.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Хх
  Ххх
  5 -6
  15:38, 16 мар 2020
  Хубавец!
 • 2
  Ди
  димо ивов
  12 0
  18:07, 16 мар 2020
  Кмете,земи да си озаптиш лигавото си зетче че днеска към 14ч,на излизане от село брод задръсти движението и засяка едно момиче което беше с малко дете и обидите му към нея бяха изключително вулгарни.някъде ще попадне не където трябва и после ще ви трябва инвалидна количка.беше един сопол ма сега рязко е възмажал,що ли не знам.
 • 3
  Ло
  ЛОКОМОТИВА
  10 0
  18:20, 16 мар 2020
  Нормално е келеша да е изнервен,пазара не работи чейнч-бюрото където дедо му направи нема оборот а сме свикнали да разполагаме.Аз ако съм на това момиче ще пусна една жалбичка в полицията и една в прокуратурата па да видим кон боб яде ли.
 • 4
  Sm
  Smirnoff
  8 0
  19:45, 16 мар 2020
  Не е случил "бабайта" !!!Тези години със засичане на пътя минаха....сега го изживява явно момчето ама дядо ще му цака лев ама няма и къде да го харчи всичко "заторенууу"
  • За
   Запознат
   7 0
   19:59, 16 мар 2020
   Дедо му един лев няма да цакне.Този е толкова стиснат че неможеш си представи,още не си е платил ремонта на предното наводнено ауди.Майстора си чака парите ма ша са друг път.
 • 5
  Гр
  Гражданин
  4 0
  20:04, 16 мар 2020
  Ауди не кара туко така всеки...пара значи бол...
 • 6
  То
  Топтанджия
  3 -2
  20:31, 16 мар 2020
  Моля, пишете по темата. Човека ще опрощава наемите вие сте тръгнали да плюете зетя му. Вече голяма работа че е засякъл и обидил някакво момиче. Всички знаем че това леке стана голям мъж откакто е зетя на кметя, ма някъде ще яде тукати тоя супол, най вероятно в Пловдив като отидат в новия апартамент, че там е никой.
  • На
   Наемател
   6 0
   21:16, 16 мар 2020
   То техният прийом със вожда му Б.Б , е те да опрощават , те да дават , но за сметка на народа.
 • 7
  Но
  Новобранеца
  6 0
  20:49, 16 мар 2020
  Не нужно Пловдив с това поведение може и тук да яде шутове!!!
 • 8
  Пи
  Писна ни
  6 0
  21:07, 16 мар 2020
  Какво си пишеш актив бе тъпанар , какво са виновни хората , че не си спазвате договора.
  Брей , кмета предлага да...... дъра, баръа. Не да не им взимаш наемите, ами плащай неустойки и загубите на хората.
  Хубавец ..? , червив от всякъде!

Хороскоп за 02.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
02 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
02 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
02 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
02 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
02 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
02 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
02 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
02 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
02 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
02 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
02 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
02 апр 2020
Последни новини