Иво Димов предлага освобождаване от наеми на търговците-наематели на общински обекти

Да бъдат освободени от наем търговските обекти, чиято дейност се преустановява със заповедта на министъра на здравеопазването, предлага кметът на община Димитровград Иво Димов, наемите да бъдат приспаднати след датата на обявяването на извънредно положение в страната 13 март. На предплатилите за съответния период, сумите да бъдат приспаднати от следващото им плащане, е предложението на кмета на общината към Общинския съвет. В докладната на кмета е записано:

"Във връзка с въведеното ограничение и преустановяване на работата на обектите, подробно изброени в заповедта на министъра на здравеопазването, предлагам наемателите да бъдат освободени от заплащане на съответния наем за периода, през който обектите не работят, на основание заповедта на министъра на здравеопазването.", се казва в аргументите на кмета Иво Димов.

С това кмета на община Димитровград прави още една стъпка към споделената социална и икономическа тежест, която понася малкият и средният бизнес в резултат на кризата от въведените мерки за справяне с епидемията от COVID-19. По инициатива на Иво Димов, обявена през изтеклата седмица, се предвижда освобождаване от такси на търговците на Неделен и Автопазара в Димитровград. С настоящото предложение ще бъдат облекчени и обекти-наематели на общината като фитнес зали, кафенета, столове за обществено хранене, зъболекарски кабинети и други, които не могат да извършват дейност, поради въведените рестриктивни мерки за ограничаване на вируса.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Хх
    Ххх
    5 -6
    15:38, 16 мар 2020
    Хубавец!
  • 2
    Ди
    димо ивов
    12 0
    18:07, 16 мар 2020
    Кмете,земи да си озаптиш лигавото си зетче че днеска към 14ч,на излизане от село брод задръсти движението и засяка едно момиче което беше с малко дете и обидите му към нея бяха изключително вулгарни.някъде ще попадне не където трябва и после ще ви трябва инвалидна количка.беше един сопол ма сега рязко е възмажал,що ли не знам.
  • 3
    Ло
    ЛОКОМОТИВА
    10 0
    18:20, 16 мар 2020
    Нормално е келеша да е изнервен,пазара не работи чейнч-бюрото където дедо му направи нема оборот а сме свикнали да разполагаме.Аз ако съм на това момиче ще пусна една жалбичка в полицията и една в прокуратурата па да видим кон боб яде ли.
  • 4
    Sm
    Smirnoff
    8 0
    19:45, 16 мар 2020
    Не е случил "бабайта" !!!Тези години със засичане на пътя минаха....сега го изживява явно момчето ама дядо ще му цака лев ама няма и къде да го харчи всичко "заторенууу"
    • За
      Запознат
      7 0
      19:59, 16 мар 2020
      Дедо му един лев няма да цакне.Този е толкова стиснат че неможеш си представи,още не си е платил ремонта на предното наводнено ауди.Майстора си чака парите ма ша са друг път.
  • 5
    Гр
    Гражданин
    4 0
    20:04, 16 мар 2020
    Ауди не кара туко така всеки...пара значи бол...
  • 6
    То
    Топтанджия
    3 -2
    20:31, 16 мар 2020
    Моля, пишете по темата. Човека ще опрощава наемите вие сте тръгнали да плюете зетя му. Вече голяма работа че е засякъл и обидил някакво момиче. Всички знаем че това леке стана голям мъж откакто е зетя на кметя, ма някъде ще яде тукати тоя супол, най вероятно в Пловдив като отидат в новия апартамент, че там е никой.
    • На
      Наемател
      6 0
      21:16, 16 мар 2020
      То техният прийом със вожда му Б.Б , е те да опрощават , те да дават , но за сметка на народа.
  • 7
    Но
    Новобранеца
    6 0
    20:49, 16 мар 2020
    Не нужно Пловдив с това поведение може и тук да яде шутове!!!
  • 8
    Пи
    Писна ни
    6 0
    21:07, 16 мар 2020
    Какво си пишеш актив бе тъпанар , какво са виновни хората , че не си спазвате договора.
    Брей , кмета предлага да...... дъра, баръа. Не да не им взимаш наемите, ами плащай неустойки и загубите на хората.
    Хубавец ..? , червив от всякъде!

Още новини

Последни новини