10 °C

Децата карат леко Covid-19, но са носители на коронавируса дълго

Децата, заразени с коронавирус, обикновено показват само леки симптоми на Covid-19. В същото време те сa скрити носители на инфекцията, дори и да нямат симптоми на болестта. Това съобщават китайски учени в прессъобщение на MedicalXpress.

Специалистите анализираха данни за 745 деца на възраст от два месеца до 15 години, които са имали близък контакт с пациенти с коронавирус или са членове на семейства, в които са регистрирани случаи на инфекция. От тях 10 деца (1,3 процента) са диагностицирани с коронавирус, като нито едно не е показало тежки симптоми. Седем са имали висока температура, но не повече от 39 градуса Целзий.

В някои случаи децата са имали болки в гърлото, кашлица и запушен нос, но не и мускулни болки и главоболие, от които страдат възрастните пациенти. Рентгенографията на гърдите не е показала признаци на пневмония при никое от децата.

Децата обаче могат да заразявят другите през по-дълъг период от време, отколкото се смяташе досега. Въпреки че назалните намазки и пробите от фаринкса показват отрицателен резултат за коронавирус, той е открит в изпражненията на децата дори 13 дни след изписването от болницата.

Новото проучване установява, че "може да има смисъл да се затворят училищата, тъй като не е ясно дали децата могат да го предадат на други хора в общността", казва д-р Робърт Глатер, лекар по спешна медицина в болница Lenox Hill в Ню Йорк.

По последни данни от 8:30 на 17 март, броят на смъртните случаи от коронавирус достига 7 154, общият брой на случаите на инфекция е 182 407, от които 79 433 души са оздравели.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Аа
  ааа
  0 -1
  10:31, 17 мар 2020
  слушайте биби. боко му се обади и оня каза няма проблем. да ходят на училище. само не могада разбера биби ли е премиер или оня с голямата кратуна

Хороскоп за 03.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
03 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
03 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
03 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
03 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
03 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
03 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
03 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
03 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
03 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
03 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
03 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
03 апр 2020

Случаен виц

Последни новини