6 °C

Община Димитровград: подавайте сигнали за съседи, завърнали се от чужбина, които не са се самоизолирали

Община Димитровград предприема мерки за всички, които се връщат от чужбина, да бъдат сложени под карантина независимо от коя държава се прибират, съобщават от администрацията на кмета Иво Димов.

Общинската администрация ще разчита и на гражданската активност за подаване на сигнали за подобни лица, които са на територията на общината, но не са се самоизолирали. Сигнали гражданите могат да подават на тел. 112 или на 0391/63321. Не се настройвате към вашите съседи, които се прибират от чужбина, но това е в интерес на всички и е само превантивна мярка, призовават още от Общината.

Съгласуван е с РЗИ и Полицията още по-стриктен контрол за спазване на карантината. На входните врати на всички адреси, където има хора под карантина ще бъдат сложени обявления “КАРАНТИНА - хората в този дом са под карантина”. Контролът за спазване на условията на картина ще бъде извършван от съвместни екипи на полицията и общината.

Продължава дезинфикцията на обществените пространства. За дезинфекция на частните сгради, включително входовете на жилищните блокове, домоуправителите е необходимо да организират дезинфекцията на дръжки на врати, перила, ключове на лампи, асансьори.

От Общината призовават всички да спазват препоръките на Националния оперативен щаб.

Със Заповед № РД-01-131/17.03.2020 г. се допълва част I от Заповед № РД-01-124/13.03.2020г., като се създава нова т. 9 със следния текст:

„9. Не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места.“

Всички стопански субекти продължават работата си при спазване на ограниченията и изискванията предвидени в Заповед № РД-01-124/13.03.2020г.

"Пазете се и спазвайте разпоредбите на властите. И това ще мине, но за да е по-бързо и безпроблемно, зависи от всички нас!", призовава кметът Иво Димов.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  Ра
  Рали
  5 -1
  12:43, 18 мар 2020
  Толкова трудно ли беше да кажете има ли или няма регистриран случай в Димитровград.
 • 2
  То
  топяч
  9 0
  15:11, 18 мар 2020
  кмете цяла вечер зеиш на камерите в града,поглеждай какво се случва на стадион минъор и на парк пеню пенев вечер пълно е с коли с младежи на групи,земи мерки нали си кмет.
 • 3
  Ив
  Иванов
  6 -5
  15:43, 18 мар 2020
  Значи ако на моя дом ми залепите лепенка с този надпис такова дело ще ви спретна че свят ще ви се завие.
 • 4
  До
  До общината
  4 -3
  16:30, 18 мар 2020
  Идете в язаки и там сложете лепенки и ще предотвратите наистина голяма беля.
 • 5
  Ко
  кофти
  8 -1
  19:45, 18 мар 2020
  Това и при Сталин го е имало.Хората се докладват едни други! Как го виждате да завържете хората и да прекратите стопанската активност.Ние ще си мъчлим пак и ще си умираме,но братята роми ще им писне и там контрол няма.
  Малко повече мисъл и без паника.
 • 6
  Нк
  НКВД
  4 -2
  20:07, 18 мар 2020
  Долна доносническа пасмина, знае се кои са доносниците.
 • 7
  Ве
  веско
  7 -2
  21:24, 18 мар 2020
  пълно затваряне на границите никои не ги е карал да ходят там. Сега като са там да си седят там
 • 8
  Ве
  Веско
  5 -3
  21:31, 18 мар 2020
  Аз съм бил в чужбина. там трябва да знаеш за какво отиваш. Повечето се правят на много работни а иначе са гола вода. когато се върнат в БГ всеки казва там е много добре, а иначе е много зле. Много са малко хората които наистина са направили нещо навън ама не искат да си признаят
 • 9
  Жъ
  жълтата лепенка
  5 -1
  22:48, 18 мар 2020
  Това със лепенките по домовете някаква тъпа шега ли е . Надявам се да е защото иначе е такава тъпотия че надминава и най-смелите ми фантазии за издрусали сливата съветници на този човек.
 • 10
  Гр
  Гражданин на България
  8 -2
  07:54, 19 мар 2020
  Завръщащите се от чужбина ги проверяват на границата с апарати за наличие на симптоми за коронавирус, ами ако в момента на преминаването тези симптоми не са изразени така, че да отразят апаратите , и са във съвсем начален стадий какво какво става , вдигаш бариерата и даваш право на убиец да зарази и убие десетки и стотици хора,като знаем вече как се разпространява.
  Аз лично мисля,че там се къса конеца. Не зная с точност колко дена е карантинния период,тоест от деня на проверката на границата "влизането в страната", колко дни трябва да минат до като се появят симптомите и през този период те да бъдат изолирани някъде. Сигурно това е трудно да се осъществи поради факта , че в момента се завръщат много наши сънародници. Иначе какво значи , че ще подпишеш някаква декларация и ще бъдеш уж контролиран и под наблюдение когато влезеш в страната и през времето на това наблюдение ти си осъществил един куп контакти, тоест си посял
  потенциална смърт. Ако ще е като на на война да е , тотални мерки и контрол.
  И НАЙ ВАЖНОТО ЗАЩО, ЗАЩОТО ЗАРАДИ ТЕХНИТЕ ПРАВА И СВОБОДА , НАРУШАВАТ ПРАВАТА И СВОБОДАТА НА ТЕЗИ КОИТО НЯМАТ НИКАКВА ВИНА .
  Нека се завръщат , те са наши сънародници - НО !
 • 11
  Гр
  Гражданин
  3 0
  08:05, 19 мар 2020
  Господин кметеее....... Вятър те вее на бял кон ,контрол и изолация на най много един километър от границата , а не от там да пропътуват стотици километри и си пристигне в населеното място и тогава да се вземат мерки - в противен случай отивай ти лично със твоята свита да ги посрещаш и настаняваш !
 • 12
  Xx
  Xxx
  4 -1
  09:06, 19 мар 2020
  Аз познавам завърнали се, които не спазват. Но няма да доноснича. Здрави са хората само ще им счупят психиката с лепенки. Едва ли не, ще им сложи кмета Еврейски звезди! Повечето е медийно създадена паника. Не вярвайте! Който може да работи, че парите ще свършат скоро!
 • 13
  Дг
  Дгд
  3 -1
  09:10, 19 мар 2020
  Въведете вечерен час!
  • Ni
   nikkei
   1 -1
   10:03, 19 мар 2020
   Само за такива като теб, мишко.
  • Дг
   Дгд
   2 0
   22:14, 19 мар 2020
   Тези младите боклуци наркоманчета само така ще ги стегнат
 • 14
  Ко
  кофти
  4 -2
  09:39, 19 мар 2020
  Поредното насъскване на българи срещу българи.Преди бяха лекари срещи шофъори и пенсионери,после комунисти анти комунисти,сега сестри срещу лекари,и новото,тези от чужбина с останалите.
  Аз не знам,кой е луд да си зареже живота в чужбина,където има работещи системи и да се завърне в България,където дори болници няма.Очевидно,тези са някакви екскурзианти.
  Генерала и ББ обаче са успели да ви паникъосат,което е тяхната цел,за да си прикрият некадърността.Новият антиКорона БГзакон е по същество ДИКТАТУРА.Вече разследват двама ЛЕКАРИ,които казаха истината,че тяхното отделение и специалности не са подходящи за инфекциозни болести.Ама истината в Бг не вирее.
  И другото,което се изпуска.Заразен не значи умрял!Заразен не значи непременно хоспитализиран.
  Умиращите са предимно над 70г. и с тежки други заболявания.
  Да ние в Бг сем уязвими,защото сме най болни,с най мръсен въздух,вода,храна.
  Ама кой е виновен?Ами вие българите,които сега ще докладвате.Ами така и така сте започнали,давайте докрай.
  Връщаме ДС,връщаме ТКЗСТо,национализираме всичко,правим здравеопазването безплатно....
  Испания вече национализира всики болници!
  Или докладвайте или мислете/действайте!

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалните си проблеми няма да успеете да решите в рамките на деня. Мислите повече за човек, с когото скоро сте се срещнали, но е добре да бъдете по-сдържани. Възможно е прекаленото ви внимание към него да ви изиграе лоша шега. Станете по-загрижени към здравето си и не рискувайте излишно.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въпреки че имате желанието да си починете най-вероятно днес ще бъдете толкова заети, колкото и през седмицата. Има доста неща, които трябва да довършите и едва ли ще сте спокойни, докато не го направите. Работа, свързана с дома ви дава възможност да проявите сръчността и въображението си. Не пропускайте предложение за нещо приятно през деня.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Налага се да се заемете по-активно с деловите си ангажименти. Тръпката от успеха ще ви завладее и вие просто ще бъдете във вихъра си. Вечерта са възможни разочарования от нелоялни познанства. Това са уроци, които вие трябва да приемете. Независимо от наранените ви чувства не губете присъствие на духа.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съумейте да съчетаете действията си с тези на партньорите ви и ще успеете да осъществите намеренията си. Работата ще ви носи удовлетворение и придобивки. Решителните ви действия, говорещи за увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Събитията на деня ще са във ваша полза. Освободете се от мнителността си и запазете самообладание при взимането на важни решения. Интелектуалните ви дадености и постижения ви дават основателно самочувствие. Натоварването ви прави малко нервни, но умеете да отсявате важните моменти.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ви предлага прекрасни възможности, от които непременно трябва да се възползвате. Мислейки за лични проблеми може да пропуснете шанс, който очаквате отдавна. Вярвайте в себе си и късметът сам ще ви намери.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте склонни да рискувате и да действате без предварително да съгласувате постъпките си с хората, с които работите. Направете го, ако мислите, че това е най - разумният вариант. Имате пълна подкрепа от страна на вашия интимен партньор. На някои от вас предстои скорошно пътуване, свързано с работата ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За повечето от вас денят ще бъде интересен. Други ще допринесат за доброто ви настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата няма да ви създава проблеми, правите нещата с желание, и това ви носи активи. Обърнете внимание на духовните си потребности. Посетете място, за което чувате добри отзиви.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Податливи сте на внушения, приемайки ги като добронамерени, но скоро може да се убедите в противното. Във ваш интерес е днес да се дистанцирате от хора, които ви пречат да работите според собствените си разбирания. Предстоящо пътуване или друг ангажимент изискват подготовка, за да си спестите неудобства.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Опитвате различни способи да се справите с важни за вас въпроси днес. Ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие, тъй като в момента едва ли е подходящо да правите промени. Разчитайте на подкрепата на свой близък, който в решителен момент ще ви се притече на помощ. За предпочитане е да избягвате всякакви конфликтни ситуации днес.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не допускайте инерцията да ви води и да се превърне в двигател на ежедневието ви. Чувствате се безсилни, но ако успеете да се освободите от множеството условности, на които робувате, ще излезете от праволинейността. Опитайте се да разнообразите емоционалния си живот.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Много динамичен и интересен ден ви предстои Риби. Срещите с различни хора ви обогатяват и ви мотивират за работа. Не е изключено днес да получите добра новина, свързана с вашия бизнес. Помислете за физическата си форма.
25 фев 2021
Последни новини