Община Димитровград: подавайте сигнали за съседи, завърнали се от чужбина, които не са се самоизолирали

Община Димитровград предприема мерки за всички, които се връщат от чужбина, да бъдат сложени под карантина независимо от коя държава се прибират, съобщават от администрацията на кмета Иво Димов.

Общинската администрация ще разчита и на гражданската активност за подаване на сигнали за подобни лица, които са на територията на общината, но не са се самоизолирали. Сигнали гражданите могат да подават на тел. 112 или на 0391/63321. Не се настройвате към вашите съседи, които се прибират от чужбина, но това е в интерес на всички и е само превантивна мярка, призовават още от Общината.

Съгласуван е с РЗИ и Полицията още по-стриктен контрол за спазване на карантината. На входните врати на всички адреси, където има хора под карантина ще бъдат сложени обявления “КАРАНТИНА - хората в този дом са под карантина”. Контролът за спазване на условията на картина ще бъде извършван от съвместни екипи на полицията и общината.

Продължава дезинфикцията на обществените пространства. За дезинфекция на частните сгради, включително входовете на жилищните блокове, домоуправителите е необходимо да организират дезинфекцията на дръжки на врати, перила, ключове на лампи, асансьори.

От Общината призовават всички да спазват препоръките на Националния оперативен щаб.

Със Заповед № РД-01-131/17.03.2020 г. се допълва част I от Заповед № РД-01-124/13.03.2020г., като се създава нова т. 9 със следния текст:

„9. Не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места.“

Всички стопански субекти продължават работата си при спазване на ограниченията и изискванията предвидени в Заповед № РД-01-124/13.03.2020г.

"Пазете се и спазвайте разпоредбите на властите. И това ще мине, но за да е по-бързо и безпроблемно, зависи от всички нас!", призовава кметът Иво Димов.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

  • 1
    Ра
    Рали
    5 -1
    12:43, 18 мар 2020
    Толкова трудно ли беше да кажете има ли или няма регистриран случай в Димитровград.
  • 2
    То
    топяч
    9 0
    15:11, 18 мар 2020
    кмете цяла вечер зеиш на камерите в града,поглеждай какво се случва на стадион минъор и на парк пеню пенев вечер пълно е с коли с младежи на групи,земи мерки нали си кмет.
  • 3
    Ив
    Иванов
    6 -5
    15:43, 18 мар 2020
    Значи ако на моя дом ми залепите лепенка с този надпис такова дело ще ви спретна че свят ще ви се завие.
  • 4
    До
    До общината
    4 -3
    16:30, 18 мар 2020
    Идете в язаки и там сложете лепенки и ще предотвратите наистина голяма беля.
  • 5
    Ко
    кофти
    8 -1
    19:45, 18 мар 2020
    Това и при Сталин го е имало.Хората се докладват едни други! Как го виждате да завържете хората и да прекратите стопанската активност.Ние ще си мъчлим пак и ще си умираме,но братята роми ще им писне и там контрол няма.
    Малко повече мисъл и без паника.
  • 6
    Нк
    НКВД
    4 -2
    20:07, 18 мар 2020
    Долна доносническа пасмина, знае се кои са доносниците.
  • 7
    Ве
    веско
    7 -2
    21:24, 18 мар 2020
    пълно затваряне на границите никои не ги е карал да ходят там. Сега като са там да си седят там
  • 8
    Ве
    Веско
    5 -3
    21:31, 18 мар 2020
    Аз съм бил в чужбина. там трябва да знаеш за какво отиваш. Повечето се правят на много работни а иначе са гола вода. когато се върнат в БГ всеки казва там е много добре, а иначе е много зле. Много са малко хората които наистина са направили нещо навън ама не искат да си признаят
  • 9
    Жъ
    жълтата лепенка
    5 -1
    22:48, 18 мар 2020
    Това със лепенките по домовете някаква тъпа шега ли е . Надявам се да е защото иначе е такава тъпотия че надминава и най-смелите ми фантазии за издрусали сливата съветници на този човек.
  • 10
    Гр
    Гражданин на България
    8 -2
    07:54, 19 мар 2020
    Завръщащите се от чужбина ги проверяват на границата с апарати за наличие на симптоми за коронавирус, ами ако в момента на преминаването тези симптоми не са изразени така, че да отразят апаратите , и са във съвсем начален стадий какво какво става , вдигаш бариерата и даваш право на убиец да зарази и убие десетки и стотици хора,като знаем вече как се разпространява.
    Аз лично мисля,че там се къса конеца. Не зная с точност колко дена е карантинния период,тоест от деня на проверката на границата "влизането в страната", колко дни трябва да минат до като се появят симптомите и през този период те да бъдат изолирани някъде. Сигурно това е трудно да се осъществи поради факта , че в момента се завръщат много наши сънародници. Иначе какво значи , че ще подпишеш някаква декларация и ще бъдеш уж контролиран и под наблюдение когато влезеш в страната и през времето на това наблюдение ти си осъществил един куп контакти, тоест си посял
    потенциална смърт. Ако ще е като на на война да е , тотални мерки и контрол.
    И НАЙ ВАЖНОТО ЗАЩО, ЗАЩОТО ЗАРАДИ ТЕХНИТЕ ПРАВА И СВОБОДА , НАРУШАВАТ ПРАВАТА И СВОБОДАТА НА ТЕЗИ КОИТО НЯМАТ НИКАКВА ВИНА .
    Нека се завръщат , те са наши сънародници - НО !
  • 11
    Гр
    Гражданин
    3 0
    08:05, 19 мар 2020
    Господин кметеее....... Вятър те вее на бял кон ,контрол и изолация на най много един километър от границата , а не от там да пропътуват стотици километри и си пристигне в населеното място и тогава да се вземат мерки - в противен случай отивай ти лично със твоята свита да ги посрещаш и настаняваш !
  • 12
    Xx
    Xxx
    4 -1
    09:06, 19 мар 2020
    Аз познавам завърнали се, които не спазват. Но няма да доноснича. Здрави са хората само ще им счупят психиката с лепенки. Едва ли не, ще им сложи кмета Еврейски звезди! Повечето е медийно създадена паника. Не вярвайте! Който може да работи, че парите ще свършат скоро!
  • 13
    Дг
    Дгд
    3 -1
    09:10, 19 мар 2020
    Въведете вечерен час!
    • Ni
      nikkei
      1 -1
      10:03, 19 мар 2020
      Само за такива като теб, мишко.
    • Дг
      Дгд
      2 0
      22:14, 19 мар 2020
      Тези младите боклуци наркоманчета само така ще ги стегнат
  • 14
    Ко
    кофти
    4 -2
    09:39, 19 мар 2020
    Поредното насъскване на българи срещу българи.Преди бяха лекари срещи шофъори и пенсионери,после комунисти анти комунисти,сега сестри срещу лекари,и новото,тези от чужбина с останалите.
    Аз не знам,кой е луд да си зареже живота в чужбина,където има работещи системи и да се завърне в България,където дори болници няма.Очевидно,тези са някакви екскурзианти.
    Генерала и ББ обаче са успели да ви паникъосат,което е тяхната цел,за да си прикрият некадърността.Новият антиКорона БГзакон е по същество ДИКТАТУРА.Вече разследват двама ЛЕКАРИ,които казаха истината,че тяхното отделение и специалности не са подходящи за инфекциозни болести.Ама истината в Бг не вирее.
    И другото,което се изпуска.Заразен не значи умрял!Заразен не значи непременно хоспитализиран.
    Умиращите са предимно над 70г. и с тежки други заболявания.
    Да ние в Бг сем уязвими,защото сме най болни,с най мръсен въздух,вода,храна.
    Ама кой е виновен?Ами вие българите,които сега ще докладвате.Ами така и така сте започнали,давайте докрай.
    Връщаме ДС,връщаме ТКЗСТо,национализираме всичко,правим здравеопазването безплатно....
    Испания вече национализира всики болници!
    Или докладвайте или мислете/действайте!
Последни новини