9 °C

Служители на "Язаки": Половината не са на работа днес, дадоха маски на някои

  Ден след протеста на служителите на "Язаки", работният процес продължава в завода. Днес преди обед десетки работещи бяха излезли на междинна почивка. През оградата на предприятието служители заявиха, че половината им колеги днес не са на работа. Те обаче не можаха да кажат каква е причината за това. "Искаме отпуски, но не ни пускат", настояваха повечето от насъбралите се днес служители. Те се притесняваха, че в завода, в който работят около 2500 души, може да плъзне коронавирус.

  Това бе поводът за вчерашния им протест, след който на проверка влязоха служители на Инспекцията по труда в Хасково, РЗИ, Областната дирекция по безопасност на храните и МВР. В резултат на инспекцията, ръководството на предприятието между Хасково и Димитровград е получило предписания за въвеждане на мерки срещу разпространението на заразата, както и за осигуряване на лични предпазни средства за служителите.

  Оказва се, че маски и ръкавици били дадени само на някои от служителите, или поне така заявиха насъбралите се хора днес. Сред излезлите навън обаче нямаше нито един с маска или ръкавици. Някои от тях казаха, че са получили, но не ги ползвали докато пушат и пият кафе.

  Каква обаче е реалната ситуация в завода  не е ясно. На посочените телефони за контакти не отговаря никой. Това предстои да изяснят контролните институции, откъдето се заканиха да извършат последващи проверки.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   АД
   А държавата къде е
   34 -5
   14:04, 18 мар 2020
   Завряна в кучески г-ъз. Демокрация е най- измислената дума. При толкова натрупани милиарди има ли наивник който да смята че управлението произлиза от народа -демокрация. Има ли такъв
  • 2
   Ст
   Ст.В.
   58 -5
   14:18, 18 мар 2020
   Как може такова безобразие!!!!Най -голямата зараза е там .Защо затвориха заведения ,а Язаки работи ?Трябва да затворят това място ,иначе всичко остава безсмислено !!!
  • 3
   Ек
   Екотрадекс 2
   51 -4
   14:23, 18 мар 2020
   Ей смях та смях уж закони разпоредби тези от Язаки правят каквото си искат ... Кметеееееее какво праеим работа работа и пак работа .... Областната управителка и тя кръгла нула само имитира дейност, пък заместника и даже под нулата това да не е в Загорка се мотаем наляво надясно ... Звъннете на Бойко Борисов той ще олрави нещата тцъ тцъ бащицата на нацията ....
  • 4
   Ед
   Един
   35 -3
   14:25, 18 мар 2020
   Сега трябва ръководството да накаже всички, които са получили предпазни средства и не ги използват.
  • 5
   Ки
   Кико
   33 -9
   14:38, 18 мар 2020
   Ей тва само бежанци там бе, от турската граница ли ги докарахте тия чернокожи мигранти.
   Ай леле майко и тия човекоподобни ще правят електро инсталация УЖАС
   • Ня
    Няма име
    19 -23
    16:15, 18 мар 2020
    Ако обичаш не обиждай хората които работят там. Виж коментара
   • Ин
    индианец
    18 0
    17:10, 18 мар 2020
    От Симеоновград сме, бате.
  • 6
   Ма
   манчо
   20 -1
   14:51, 18 мар 2020
   Аз наистина мислех.че са с маски.а те не били!!!!!!!!!!!!!!!!
   • Зе
    Зет
    5 -2
    18:11, 18 мар 2020
    А мен не видя ли?
    Твоя зет
  • 7
   Бл
   Блатния
   16 -3
   16:25, 18 мар 2020
   "Добре дошли в голямото семейство на Ядзаки"- както се казваше в една реклама за набиране не работници.
  • 8
   По
   Порчо
   35 0
   17:57, 18 мар 2020
   Бай Мангау не иска да работи. Той иска да му дават пари, без да работи.
   Сега като разбраха, че ще им дават 60% от заплатата без да работят, ако ги съкратят и започнаха с циганските номера! Уж искат предпазни средства, маски и т.н., а когато им ги дадат не ги слагат! Ех Адолф, Адолф...
   • Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 9
   Ху
   хуй
   2 0
   20:05, 18 мар 2020
   Божее то не е за смвх въобще работата ама извинявайте тези коментари дали им маски ище се спасяват смях
  • 10
   Яз
   Язък
   6 -1
   22:57, 18 мар 2020
   То свещената дума за тъмнокожите е Дай, та Дай. Каквото и да им се даде, те не го използват по предназначение, най-много да го продадат на пазара, откъдето да му паднат мангизи.Номерата им са безкрайни. Впрочем, между тях има и дисциплинирани, ако не съм се подвел, но те са рядкост. В купа сено да ги търсиш, такива. Язък за Язаки, мислех да кандидатствам за работа, но още се колебая, след случилото се.
  • 11
   Й
   й
   1 -1
   17:56, 19 мар 2020
   След епидемията,ще има работни места.

  Хороскоп за 06.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
  06 апр 2020
  Последни новини