Приемът на заявления за подмяна на печките на твърдо гориво ще започне през месец май

Допълнителна и разяснителна информация предоставя Община Димитровград на своите граждани във връзка с изпълнението на Проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Димитровград чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление“.

Дейностите по Проекта са разделени на два етапа. В момента тече изпълнение на Етап 1, който е със срок на действие на 7 месеца. Дейностите, които се осъществяват през този етап, са следните:

Дейност 1. Провеждане на разяснителна кампания сред населението в община Димитровград;

Дейност 2. Проучване на нагласите на населението, използващо дърва и въглища за отопление;

Дейност 3. Провеждане на анализи и изготвяне на обща визия за подхода за подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво;

Дейност 4. Разработване на механизъм за осигуряване на приоритетно насочване на инвестициите в санирани сгради;

Дейност 5: Изготвяне на Механизъм, отчитащ приходи от предаването на заменените отоплителни устройства; 

Дейност 6. Обследване на място чрез посещения в обектите и изготвяне на анализи;

Дейност 7. Разработване на средни/пределни цени за единица продукт за различните алтернативни форми за отопление;

Дейност 8. Изготвяне на документации за обществени поръчки;

Дейност 9. Изготвяне на предложение за параметрите на Етап 2 от проекта.

Телефонният номер, публикуван на сайта на Общината и в съобщението до медиите, е с цел предоставяне на допълнителна информация на жителите на Димитровград и е елемент от разяснителната кампания, проучването на нагласите и провеждане на анализ за изготвяне на общата визия за подхода за подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво и свързването с експертите, които отговарят на въпросите не е по същество кандидатстване за подмяна. Предстои масова информационна кампания за възможностите и реда за кандидатстване. След нейното провеждане, се очаква към средата на месец май да стартира приема на заявления за подмяна на отоплителните инсталации на твърдо гориво, като тази дейност съгласно сроковете в проекта ще продължи около един месец. 

След приключване на изпълнението на всички дейности от Етап 1, цялата проектна документация и докладите за изпълнението ще се предоставят в Министерството на околната среда и водите за одобрение и започване на изпълнение на Етап 2 от проекта – дейностите по фактическата подмяна на отоплителните инсталации на твърдо гориво.  

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини