Екип от Общината обикаля възрастни и трудноподвижни граждани, за да им осигурява храна и лекарства

Изображение 1 от 4

  Екип от 3-ма служители на Община Димитровград обикаля, след заявка по домовете възрастни и трудноподвижни граждани, за да изпълнява техните поръчки за доставка на хранителни продукти и лекарства с цел да си останат у дома. Превантивната мярка за незаразяване на възрастните хора и с цел те да останат по домовете си, се изпълнява след заявка за помощ към телефон 0885622634, където се регистрират молбите на гражданите.

  В екипа има социален работник и медицинско лице, което мери температура и следи за симптоми на коварния коронавирус посетените в домовете им възръстни хора.

  Според екипа, посетените лица се страхуват за зравето си и за това търсят съдействие, за да не излизат от домовете си. Според ръководителя на екипа, вирусът ще отмине, но в много от хората ще остане страхът да излизат навън и да се срещат с други хора. Те получават средно по 4-5 обаждания, на които реагират и обгрижват хората. Повечето от поръчките към тях са за изпълняване на рецептурни книжки и рецепти за лекарства, коити се доставят в дома.

  Вчера екипът е успял да напазарува на възръстна жена и да й доставят продуктите за около 20 минути, след като са получили и разбиране от хората, чакащи на опашка пред квартален магазин и са били допуснати без да чакат. Медицинското лице дори е замерило и температурата на работещите в търговския обект, за да бъдат спокойни наредените хора, които са чакали обслужване.

  Екипът не доставя топла храна на хората, това се прави от социалния патронаж, те се занимават с хората, които не се обгрижват от други социални звена, уточнява ръководителя му.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Гр
   Гражданин
   3 0
   18:11, 19 мар 2020
   Няма как възрастните самотноживеещи и трудноподвижни да знаят от социалните мрежи, че се прави тази акция от общината. Да се постави (разлепи) във всички входове информацията и да бъде достъпна за тези хора, по този начин ще могат да се възползват и да знаят.

  Хороскоп за 03.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
  03 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
  03 апр 2020
  Последни новини