6 °C

Екип от Общината обикаля възрастни и трудноподвижни граждани, за да им осигурява храна и лекарства

Изображение 1 от 4

  Екип от 3-ма служители на Община Димитровград обикаля, след заявка по домовете възрастни и трудноподвижни граждани, за да изпълнява техните поръчки за доставка на хранителни продукти и лекарства с цел да си останат у дома. Превантивната мярка за незаразяване на възрастните хора и с цел те да останат по домовете си, се изпълнява след заявка за помощ към телефон 0885622634, където се регистрират молбите на гражданите.

  В екипа има социален работник и медицинско лице, което мери температура и следи за симптоми на коварния коронавирус посетените в домовете им възръстни хора.

  Според екипа, посетените лица се страхуват за зравето си и за това търсят съдействие, за да не излизат от домовете си. Според ръководителя на екипа, вирусът ще отмине, но в много от хората ще остане страхът да излизат навън и да се срещат с други хора. Те получават средно по 4-5 обаждания, на които реагират и обгрижват хората. Повечето от поръчките към тях са за изпълняване на рецептурни книжки и рецепти за лекарства, коити се доставят в дома.

  Вчера екипът е успял да напазарува на възръстна жена и да й доставят продуктите за около 20 минути, след като са получили и разбиране от хората, чакащи на опашка пред квартален магазин и са били допуснати без да чакат. Медицинското лице дори е замерило и температурата на работещите в търговския обект, за да бъдат спокойни наредените хора, които са чакали обслужване.

  Екипът не доставя топла храна на хората, това се прави от социалния патронаж, те се занимават с хората, които не се обгрижват от други социални звена, уточнява ръководителя му.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Гр
   Гражданин
   3 0
   18:11, 19 мар 2020
   Няма как възрастните самотноживеещи и трудноподвижни да знаят от социалните мрежи, че се прави тази акция от общината. Да се постави (разлепи) във всички входове информацията и да бъде достъпна за тези хора, по този начин ще могат да се възползват и да знаят.

  Хороскоп за 25.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Професионалните си проблеми няма да успеете да решите в рамките на деня. Мислите повече за човек, с когото скоро сте се срещнали, но е добре да бъдете по-сдържани. Възможно е прекаленото ви внимание към него да ви изиграе лоша шега. Станете по-загрижени към здравето си и не рискувайте излишно.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въпреки че имате желанието да си починете най-вероятно днес ще бъдете толкова заети, колкото и през седмицата. Има доста неща, които трябва да довършите и едва ли ще сте спокойни, докато не го направите. Работа, свързана с дома ви дава възможност да проявите сръчността и въображението си. Не пропускайте предложение за нещо приятно през деня.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Налага се да се заемете по-активно с деловите си ангажименти. Тръпката от успеха ще ви завладее и вие просто ще бъдете във вихъра си. Вечерта са възможни разочарования от нелоялни познанства. Това са уроци, които вие трябва да приемете. Независимо от наранените ви чувства не губете присъствие на духа.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Съумейте да съчетаете действията си с тези на партньорите ви и ще успеете да осъществите намеренията си. Работата ще ви носи удовлетворение и придобивки. Решителните ви действия, говорещи за увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Събитията на деня ще са във ваша полза. Освободете се от мнителността си и запазете самообладание при взимането на важни решения. Интелектуалните ви дадености и постижения ви дават основателно самочувствие. Натоварването ви прави малко нервни, но умеете да отсявате важните моменти.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ви предлага прекрасни възможности, от които непременно трябва да се възползвате. Мислейки за лични проблеми може да пропуснете шанс, който очаквате отдавна. Вярвайте в себе си и късметът сам ще ви намери.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте склонни да рискувате и да действате без предварително да съгласувате постъпките си с хората, с които работите. Направете го, ако мислите, че това е най - разумният вариант. Имате пълна подкрепа от страна на вашия интимен партньор. На някои от вас предстои скорошно пътуване, свързано с работата ви.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За повечето от вас денят ще бъде интересен. Други ще допринесат за доброто ви настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата няма да ви създава проблеми, правите нещата с желание, и това ви носи активи. Обърнете внимание на духовните си потребности. Посетете място, за което чувате добри отзиви.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Податливи сте на внушения, приемайки ги като добронамерени, но скоро може да се убедите в противното. Във ваш интерес е днес да се дистанцирате от хора, които ви пречат да работите според собствените си разбирания. Предстоящо пътуване или друг ангажимент изискват подготовка, за да си спестите неудобства.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Опитвате различни способи да се справите с важни за вас въпроси днес. Ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие, тъй като в момента едва ли е подходящо да правите промени. Разчитайте на подкрепата на свой близък, който в решителен момент ще ви се притече на помощ. За предпочитане е да избягвате всякакви конфликтни ситуации днес.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не допускайте инерцията да ви води и да се превърне в двигател на ежедневието ви. Чувствате се безсилни, но ако успеете да се освободите от множеството условности, на които робувате, ще излезете от праволинейността. Опитайте се да разнообразите емоционалния си живот.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Много динамичен и интересен ден ви предстои Риби. Срещите с различни хора ви обогатяват и ви мотивират за работа. Не е изключено днес да получите добра новина, свързана с вашия бизнес. Помислете за физическата си форма.
  25 фев 2021
  Последни новини