Екип от Общината обикаля възрастни и трудноподвижни граждани, за да им осигурява храна и лекарства

Изображение 1 от 4

    Екип от 3-ма служители на Община Димитровград обикаля, след заявка по домовете възрастни и трудноподвижни граждани, за да изпълнява техните поръчки за доставка на хранителни продукти и лекарства с цел да си останат у дома. Превантивната мярка за незаразяване на възрастните хора и с цел те да останат по домовете си, се изпълнява след заявка за помощ към телефон 0885622634, където се регистрират молбите на гражданите.

    В екипа има социален работник и медицинско лице, което мери температура и следи за симптоми на коварния коронавирус посетените в домовете им възръстни хора.

    Според екипа, посетените лица се страхуват за зравето си и за това търсят съдействие, за да не излизат от домовете си. Според ръководителя на екипа, вирусът ще отмине, но в много от хората ще остане страхът да излизат навън и да се срещат с други хора. Те получават средно по 4-5 обаждания, на които реагират и обгрижват хората. Повечето от поръчките към тях са за изпълняване на рецептурни книжки и рецепти за лекарства, коити се доставят в дома.

    Вчера екипът е успял да напазарува на възръстна жена и да й доставят продуктите за около 20 минути, след като са получили и разбиране от хората, чакащи на опашка пред квартален магазин и са били допуснати без да чакат. Медицинското лице дори е замерило и температурата на работещите в търговския обект, за да бъдат спокойни наредените хора, които са чакали обслужване.

    Екипът не доставя топла храна на хората, това се прави от социалния патронаж, те се занимават с хората, които не се обгрижват от други социални звена, уточнява ръководителя му.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      3 0
      18:11, 19 мар 2020
      Няма как възрастните самотноживеещи и трудноподвижни да знаят от социалните мрежи, че се прави тази акция от общината. Да се постави (разлепи) във всички входове информацията и да бъде достъпна за тези хора, по този начин ще могат да се възползват и да знаят.
    Последни новини