Община Димитровград раздава дезинфектанти на домоуправителите за дезинфекция на общите части

От днес кметът на община Димитровград Иво Димов разпореди да се осигуряват дезинфектанти на домоуправителите на многофамилните жилищни сгради за дезинфекция на общите части. Заявки от домоуправителите могат да се правят на телефон 0889 774226, при положение, че са създали необходимата организация за третиране на общите части. На следващият ден след получаване на заявката, служители на общината ще доставят на място заявеното количество. Общината ще извършва последващ контрол за изпълнението на дейностите.

Забранява се ползването и експлоатацията на кафе-автомати и вендинг машини. Собствениците трябва да ги изключат от ел. захранване към мрежата!

Писмо с предписания към банковите институции изпрати кметът на община Димитровград за предприемане на необходимите мерки за осигуряване на безопасност на обслужваните от тях банкомати.

Във връзка с писмо от министъра на транспорта се редуцират курсовете по общинската транспортна схема и линиите на градския транспорт. Разписанието ще бъде публикувано на сайта на общината и разпратено по медиите. На всички фирми за обществен траспорт е изпратено предписание за спазване от страна на пътниците на всички мерки за безопасност - предпазни маски, ръкавици, дезинфектант, отстояние между местата.

Напомняме, че със заповед на министъра на здравеопазването е забранено посещението на паркове, градини, спортни и детски площадки на открито. На нарушителите ще бъдат съставяни предупредителни протоколи от органите на реда и при повторно нарушение ще се образува наказателно производство.

Съгласно заповед на министъра на здравеопазването, не се позволява консумацията на място в магазините и заведенията по бензиностанциите.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ф
    ф
    5 -1
    18:22, 23 мар 2020
    Идете,да видите,ква навалица е пред,денонощния''Сердика'',на кафе-автомата.
  • 2
    Дг
    Дгд
    4 -2
    21:17, 23 мар 2020
    Блокирайте града! Въведете вечерен час!
    • Се
      сексманяк
      1 -2
      23:05, 23 мар 2020
      Е не така де,имам 2-3 бройки от селата,как ша ходя до тях
Последни новини