9 °C

81 души от димитровградско под карантина, Общината получи първи дарения - моторни пръскачки, защитни маски и шлемове

Изображение 1 от 2

  81 човека от община Димитровград към момента са под карантина, съобщи кметът Иво Димов. Той подчертава, че това са хора, на които е наложено наблюдение, не означава, че са болни и призовава за съпричастност и разбиране.

  Първите си дарения е получила Община Димитровград вчера, информират още от местната администрация.

  Петър Дянков Делев е дарил 1200 маски за многократна употреба с изричната воля тези маски да достигнат до хората, които са най-уязвими - възрастните ни съграждани над 60-годишна възраст. Направена е организация и чрез общинските социални служби "Домашен социален патронаж", звено "Патронажна грижа", екипите, които доставят храни и лекарства на самотни възрастни хора по домовете, тези маски ще достигнат до възрастните наши съграждани, информира още кметът Димов.

  Хасковска фирма е дарила три моторни пръскачки Мега Тоолс 3WF-3, с които ще се извършва ежедневна дезинфекция на трудно достъпни зони в обществени пространства.

  Димитровградско шивашко предприятие започна пройзводството на защитни маски и стартира пройзводството на защитни шлемове, то ще дари 100бр. шлемове за предпазване на лице, на МБАЛ "Св. Екатерина", съобщават още от местната администрация.

  Получени са над 80 заявки от домоуправители за дезинфекция на общите части във вчерашния ден. Днес екип на Общината ще започне да ги разнася по места, а там, където са доставени, ще се слага стикер, за да следят живущите за изпълнението им, съобщават още от Общината.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ко
   кой ще обясни
   6 -1
   20:06, 24 мар 2020
   Защо след като на 20.03.20 под карантина бяха 24,а само след 4 дни станаха 81?
  • 2
   Г.
   Г.М
   7 -1
   20:35, 24 мар 2020
   Няма и да обяснят ,защото истината е друга не само тук но и навсякъде!
   Пазете се, така е дошло, че всеки според инстинкта си за самосъхранение трябва да действа , и да опази семейството си и близките си.
   Мобилизирате се и разчитайте само на себе си, да съхраните семейната клетка, жалко е но това е 90% от истината.
   Господ да е с нас и ни закриля !
  • 3
   Хх
   Ххх
   8 -1
   20:58, 24 мар 2020
   Таьи вечер нямаше контрол в Кауфланд. Вътре беше човек до човек. Имаше от тия пияните и брадатите от малцинствата които викаха силно и се кълчеха. Нямаше маски нито ръкавици. Не знам какво става вече! Ще пламнем!
  • 4
   До
   До 3
   6 -1
   08:29, 25 мар 2020
   То в Кауфланд имаше дезинфектант само първите 2-3 дни и количките не се дезинфектират всичко е толкова безотговорно.Те гледат само народ да има оборот да става. Научете се да ходите в кварталните си магазини.
  • 5
   Дг
   Дгд
   3 -1
   10:20, 25 мар 2020
   А полиция има винаги пред лидл и там вдичко е изрядно. Защо? Лидл е белия магазин ли? Или Кауфланд пак плащат на някого или земята където е магазина е на кмета или някой големец който лапа голямо наемче и са им дали свобода?

  Хороскоп за 06.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
  06 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
  06 апр 2020
  Последни новини