13 °C

81 души от димитровградско под карантина, Общината получи първи дарения - моторни пръскачки, защитни маски и шлемове

Изображение 1 от 2

  81 човека от община Димитровград към момента са под карантина, съобщи кметът Иво Димов. Той подчертава, че това са хора, на които е наложено наблюдение, не означава, че са болни и призовава за съпричастност и разбиране.

  Първите си дарения е получила Община Димитровград вчера, информират още от местната администрация.

  Петър Дянков Делев е дарил 1200 маски за многократна употреба с изричната воля тези маски да достигнат до хората, които са най-уязвими - възрастните ни съграждани над 60-годишна възраст. Направена е организация и чрез общинските социални служби "Домашен социален патронаж", звено "Патронажна грижа", екипите, които доставят храни и лекарства на самотни възрастни хора по домовете, тези маски ще достигнат до възрастните наши съграждани, информира още кметът Димов.

  Хасковска фирма е дарила три моторни пръскачки Мега Тоолс 3WF-3, с които ще се извършва ежедневна дезинфекция на трудно достъпни зони в обществени пространства.

  Димитровградско шивашко предприятие започна пройзводството на защитни маски и стартира пройзводството на защитни шлемове, то ще дари 100бр. шлемове за предпазване на лице, на МБАЛ "Св. Екатерина", съобщават още от местната администрация.

  Получени са над 80 заявки от домоуправители за дезинфекция на общите части във вчерашния ден. Днес екип на Общината ще започне да ги разнася по места, а там, където са доставени, ще се слага стикер, за да следят живущите за изпълнението им, съобщават още от Общината.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ко
   кой ще обясни
   6 -1
   20:06, 24 мар 2020
   Защо след като на 20.03.20 под карантина бяха 24,а само след 4 дни станаха 81?
  • 2
   Г.
   Г.М
   7 -1
   20:35, 24 мар 2020
   Няма и да обяснят ,защото истината е друга не само тук но и навсякъде!
   Пазете се, така е дошло, че всеки според инстинкта си за самосъхранение трябва да действа , и да опази семейството си и близките си.
   Мобилизирате се и разчитайте само на себе си, да съхраните семейната клетка, жалко е но това е 90% от истината.
   Господ да е с нас и ни закриля !
  • 3
   Хх
   Ххх
   8 -1
   20:58, 24 мар 2020
   Таьи вечер нямаше контрол в Кауфланд. Вътре беше човек до човек. Имаше от тия пияните и брадатите от малцинствата които викаха силно и се кълчеха. Нямаше маски нито ръкавици. Не знам какво става вече! Ще пламнем!
  • 4
   До
   До 3
   6 -1
   08:29, 25 мар 2020
   То в Кауфланд имаше дезинфектант само първите 2-3 дни и количките не се дезинфектират всичко е толкова безотговорно.Те гледат само народ да има оборот да става. Научете се да ходите в кварталните си магазини.
  • 5
   Дг
   Дгд
   3 -1
   10:20, 25 мар 2020
   А полиция има винаги пред лидл и там вдичко е изрядно. Защо? Лидл е белия магазин ли? Или Кауфланд пак плащат на някого или земята където е магазина е на кмета или някой големец който лапа голямо наемче и са им дали свобода?

  Още новини

  Хороскоп за 26.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
  26 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
  26 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
  26 ное 2020
  Последни новини