12 °C

175 души под карантина в димитровградско

Към момента 175 човека са под карантина в община Димитровград, съобщават от местната администрация. Това са хора под 14-дневно наблюдение и се следят за поява на симптоми на заболяването. От Общината призовават  всички за спазване на карантината.  

Община Димитровград е направила поръчка на 20 броя антибактериални защитни облекла за многократна употреба за медиците в МБАЛ "Св.Екатерина". Облеклата са изработени от плат, третиран със сребърни йони и импрегниран срещу влага. Очаква се те да бъдат доставени още в понеделник.

От вчерашния ден има постъпили още 50 заявки от домоуправители за дезинфектант. Така броя на покритите входове в многофамилни жилищни сгради стават 250. Навсякъде, където се доставя дезинфектант, на входа екип от общината залепя съобщение, с което уведомява живеещите, за извършената доставка и предстоящо третиране на общите части.

За населените места по селата и гр.Меричлери са раздадени дезинфектанти на кметовете и кметските наместници. Чрез тях и възрастните хора там получиха дарените защитни маски. Също чрез тях възрастните хора от населените места поръчват доставка на храна и лекарства до дома.

Продължава да се извършва дезинфекция на улици, тротоари, детски площадки, пасарелката и други публични места. Дезинфекцията се прави по няколко пъти на ден.

Общината продължава да се грижи за осигуряване на защитни средства за службите, които са в ежедневна битка със заразата.

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Го
  Горски Извор
  7 0
  17:14, 28 мар 2020
  Парка до църквата в Г.Извор Димитровградско е пълен с младежи играещи карти. Пред магазина от сутрин до вечер се пие кафе на двете маси на кока кола има по шест седем човека заедно си бъбрят един до друг.Явно в селата не се отнасят сериозно, защото няма полиция. Хубаво е да се вземат от кметовете мерки и в малките населени места.
  • Ди
   Дидо
   0 0
   12:04, 29 мар 2020
   Тя държавата не се отнася сериозно!Тези дето се събират имаха ли симптоми,измери ли им температурата,записа ли им личните данни,даде ли ги на гестапо?
 • 2
  Да
  Дамян
  6 0
  19:51, 28 мар 2020
  Общината да даде информация от кои квартали са поставените под карантина,защото прави впечатление,че броят им непрекъснато нараства и то яко.
 • 3
  До
  До МВР
  5 -1
  20:19, 28 мар 2020
  Полицията да вземе мерки и да изпратят и по селста да санкционират тези които не спазват забраните да се посещават паркове и се събират на групи.
 • 4
  Хх
  Ххх
  4 0
  22:00, 28 мар 2020
  Тец-а пак гори боклук май. Въздуха в Димитровград е ужасен!
 • 5
  Дд
  дд
  4 -1
  12:17, 29 мар 2020
  Вчера слушам една австрийска професорка вирусоложка да обяснява т.нар. висока смъртност в У Хан и Ломбардия с изключително лошият въздух.И двете места са с близко ниво на финни прахови частици.В Китай,заради мръсният въздух, съществува т.нар. пекинско кихане.Това са малки,чести кихания,заради мръсният въздух,които достигат до 100 на минута.Т.е. процента на белодробните увреждания в тези райони е доста висок.
  Това може да обясни и ниската смъртност с съседните Германия и Швейцария.Т.е. има голпма логика да си седите у вас,а ако сте до транспортен възел или ТЕЦ с италиански боклук - чудесно.

  Целта,отново казвам, е друга.Скриване не кражби от бюджета.Разправа с медии и опозиция.Прибиране на едни пари от ЕС,който обаче се скри.Къде е Юнкер напоследък?
  Някаква немска община поискала помощ от Китайската КОМ партия.Писали им писмо,че нямат маски,дезинфектанти,доктори,апаратура.Защо не пишат на Ишиаса,на Бойко?
  Какво стана с ЕС ценностите?

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще ви се наложи да бъдете нащрек, тъй като работата ви подставя в ситуации, в който трябва да се действа бързо. Добре ще е ако не сте сами в начинанията си, а си осигурите подкрепата на човек, на когото можете да разчитате. Имате късмет в личен план, където успявате да постигнете нещо, към което отдавна се стремите. Не пропускайте шансовете си.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настроението ви днес е чудесно и са налице всички предпоставки да се радвате на един страхотен ден. Работата ви върви по план, а и вие не давате възможност за погрешни стъпки. Радвате се на ползотворно сътрудничество с близък колега. Обърнете достатъчно внимание на човека до вас , така че да се почувства щастлив.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще браните независимостта си, защитавайки интересите и правото си на личен избор. Не позволявайте чуждото мнение да влияе на настроението ви, работете върху задачите си старателно и отговорно. Това ще се отрази на възнаграждението ви, и колкото сте по-прецизни, толкова по-добре за финансите ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Финансови и други интереси ще поставят някои от вас в условия да избирате между повече от една възможност. Няма да сте безразлични и към нечии нужди, очакванията към вас не свършват. Дайте си повече отдих и разнообразие в живота. Не се противете на онези, които с обич ще ви помогнат да се разтоварите от грижите ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Можете да си позволите повече разточителство за близките ви, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. На път сте да задълбочите връзката си, но помислете за поведението си, като не изпадате в крайности. Общият ви път изисква компромиси, готови ли сте на тях? Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Независими и открити, ще ви бъде по-лесно да изразите мнение и вземете отношение по спорен въпрос. Ще реализирате намеренията си, още повече, че мотивацията ви е силна. С подкрепа на подходящите хора ще спазите срокове или по-точно ще се включите навреме в интересуващо ви начинание или друго, важно за вас събитие.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приемете събитията, а ако имате забележки се стремете към промяна, но с конструктивни решения и мирни средства. Изчистете съзнанието си от всякаква агресивна мисъл, проявете доброто у себе си. Така ще повлияете и на други да се развиват в правилната посока. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период, пластовете се разместват.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Разпределете силите си за да ви стигнат за всичко, с което ще се ангажирате днес. Това е гаранция за успешно приключване и на срочните задачи. Роднини ще ви създадат тревога със свой здравословен проблем. Потърсете съвет и помощ от специалисти, не предприемайте самолечение.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Появата в живота ви на една личност ще събуди позабравени чувства. Приятели ще ви помогнат да осъзнаете пропуските с, но и да ги наваксате. Обърнете внимание на храната си. Полезно е да разнообразите менюто. Заложете на плодове и зеленчуци и по-малко на месо и мазнини.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
От днешния ден може да зависи част от бъдещата ви работа. Подхождате със завидно спокойствие към всеки проблем около себе си. Уверени сте, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Постарайте се да сдържате емоциите си и да не показвате неодобрението си за неща, които не харесвате. Ще имате възможност за последна дума.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Част от вас са обхванати от колебания относно бъдещата си работа и това заплашва да дисбалансира настоящите ви задължения. Затова се съсредоточете върху момента и не губете време за излишни притеснения. С течение на времето ще успеете да намерите най-подходящия за вас избор. Необвързаните от вас са обсебени от привлекателна и загадъчна личност.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С нечия подкрепа ще направите правилния избор, доверявайки се на опита и знанията. Не пропускайте да отдадете заслуженото, изразявайки благодарността си по подходящ начин. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си. Запазете доброто си настроение и вечерта, очакват ви приятни емоции.
30 окт 2020
Последни новини