175 души под карантина в димитровградско

Към момента 175 човека са под карантина в община Димитровград, съобщават от местната администрация. Това са хора под 14-дневно наблюдение и се следят за поява на симптоми на заболяването. От Общината призовават  всички за спазване на карантината.  

Община Димитровград е направила поръчка на 20 броя антибактериални защитни облекла за многократна употреба за медиците в МБАЛ "Св.Екатерина". Облеклата са изработени от плат, третиран със сребърни йони и импрегниран срещу влага. Очаква се те да бъдат доставени още в понеделник.

От вчерашния ден има постъпили още 50 заявки от домоуправители за дезинфектант. Така броя на покритите входове в многофамилни жилищни сгради стават 250. Навсякъде, където се доставя дезинфектант, на входа екип от общината залепя съобщение, с което уведомява живеещите, за извършената доставка и предстоящо третиране на общите части.

За населените места по селата и гр.Меричлери са раздадени дезинфектанти на кметовете и кметските наместници. Чрез тях и възрастните хора там получиха дарените защитни маски. Също чрез тях възрастните хора от населените места поръчват доставка на храна и лекарства до дома.

Продължава да се извършва дезинфекция на улици, тротоари, детски площадки, пасарелката и други публични места. Дезинфекцията се прави по няколко пъти на ден.

Общината продължава да се грижи за осигуряване на защитни средства за службите, които са в ежедневна битка със заразата.

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Го
  Горски Извор
  7 0
  17:14, 28 мар 2020
  Парка до църквата в Г.Извор Димитровградско е пълен с младежи играещи карти. Пред магазина от сутрин до вечер се пие кафе на двете маси на кока кола има по шест седем човека заедно си бъбрят един до друг.Явно в селата не се отнасят сериозно, защото няма полиция. Хубаво е да се вземат от кметовете мерки и в малките населени места.
  • Ди
   Дидо
   0 0
   12:04, 29 мар 2020
   Тя държавата не се отнася сериозно!Тези дето се събират имаха ли симптоми,измери ли им температурата,записа ли им личните данни,даде ли ги на гестапо?
 • 2
  Да
  Дамян
  6 0
  19:51, 28 мар 2020
  Общината да даде информация от кои квартали са поставените под карантина,защото прави впечатление,че броят им непрекъснато нараства и то яко.
 • 3
  До
  До МВР
  5 -1
  20:19, 28 мар 2020
  Полицията да вземе мерки и да изпратят и по селста да санкционират тези които не спазват забраните да се посещават паркове и се събират на групи.
 • 4
  Хх
  Ххх
  4 0
  22:00, 28 мар 2020
  Тец-а пак гори боклук май. Въздуха в Димитровград е ужасен!
 • 5
  Дд
  дд
  4 -1
  12:17, 29 мар 2020
  Вчера слушам една австрийска професорка вирусоложка да обяснява т.нар. висока смъртност в У Хан и Ломбардия с изключително лошият въздух.И двете места са с близко ниво на финни прахови частици.В Китай,заради мръсният въздух, съществува т.нар. пекинско кихане.Това са малки,чести кихания,заради мръсният въздух,които достигат до 100 на минута.Т.е. процента на белодробните увреждания в тези райони е доста висок.
  Това може да обясни и ниската смъртност с съседните Германия и Швейцария.Т.е. има голпма логика да си седите у вас,а ако сте до транспортен възел или ТЕЦ с италиански боклук - чудесно.

  Целта,отново казвам, е друга.Скриване не кражби от бюджета.Разправа с медии и опозиция.Прибиране на едни пари от ЕС,който обаче се скри.Къде е Юнкер напоследък?
  Някаква немска община поискала помощ от Китайската КОМ партия.Писали им писмо,че нямат маски,дезинфектанти,доктори,апаратура.Защо не пишат на Ишиаса,на Бойко?
  Какво стана с ЕС ценностите?

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини