1 °C

Суми влизат в дарителската сметка в подкрепа на димитровградската болница

В рамките на една седмица, в откритата дарителска кампания от община Димитровград за закупуване на апаратура и медикаменти за МБАЛ "Св. Екатерина", е събрана сумата от 11 500лв, информират от местната администрация.

От обявяването на кампанията в края на миналата седмица, като дарители са се отзовали само 2 фирми, едно частно лице и съветническата група на ГЕРБ от местния парламент. Явно каузата да подкрепим местната болница в подготовката и за очаквания пик на пандемията от COVID-19 не буди състрадателност в димитровградчани. Припомняме, че МБАЛ "Св. Екатерина" се подготвя за лечение на заболели от коварния вирус, но разполага само с два стари репираторни апарата, като очаква евентуално поне още едни от национална поръчка.

За момента пациентите, които са със съмнение, че са заразени с COVID-19, се транспортират в хасковското инфекциозно отделение, но когато то се напълни, димитровградчани и пациентите от общината ще бъдат приемани за лечение в МБАЛ "Св. Екатерина", където обособяват помещения на партерния етаж на болницата за провеждане лечението на пациентите.

Даренията са постъпили от:

- 7500лв. дарение от съветническата група на ПП ГЕРБ;
- 2000лв. дарение от г-н Петър Атанасов Петров;
- 1000лв. дарение от Ти Ви Груп ООД;
- 1000лв. дарение от СторИнвест АД.

Отново припомняме сметката на която може да се правят дарения:

Юробанк България АД
BG03BPBI79263165363501
BPBIBGSF
Община Димитровград
Основание за плащане: ДАРЕНИЕ ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУС

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Мд
  Мдаа
  8 -2
  13:52, 1 апр 2020
  Кмета лично да даде пример на димитровградчани! Защо се крие, мишка нещастна! Малко ли пари завлече от европроекти?!?
 • 2
  Ив
  Ивчо
  9 -2
  14:07, 1 апр 2020
  Кмета на Ямбол дари 3(три) свои заплати за болницата в града! Нашия се крие, ама призова: Дайте да дадете...
 • 3
  Dd
  dd
  6 -1
  19:07, 1 апр 2020
  Това е мощта на българският бизнес,Това е цъфтежа при ГЕРБ!
  Фирми даряват по 1000лв.Първо,защо се търсят дарения?Второ,персонала с какви заплати е?Колко от персонала в болницата е в пенсионна възраст?Трето,защо липса нов персонал,леркари,обурудвани отделения?
  Сега се отчита,че срвавнително високата смъртност за грип в Италия се дължи на два фактора.Мръсен въздух в Ломбардия и лошата здравна система след съкращаване на болници.Леглата за реанимация там от 50 000 са намалели на 20 000 за последните години.Праветс си изводи.Ако сега не се сетите,че болниците не са ООДта то ,като заболеете ще е късно.
 • 4
  Ам
  ами
  4 -1
  09:57, 2 апр 2020
  Ами 95-то димитровградски фирми с оборот от близо милиард къде са? И те ли по 1000. Но истината е , че капацитета на болницата е слаб. Без специалисти и отгоре на това е търговско дружество. Търговци. Докото не се промени това, здравната ни система няма да я бива.Всичко ще е на кантар. На времето, нашата болница беше за пример. Най-добрите специалисти от региона работеха в нея.Но...!

Хороскоп за 23.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
23 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
23 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
23 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
23 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
23 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
23 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
23 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
23 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
23 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
23 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
23 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
23 яну 2021
Последни новини