12 °C

Суми влизат в дарителската сметка в подкрепа на димитровградската болница

В рамките на една седмица, в откритата дарителска кампания от община Димитровград за закупуване на апаратура и медикаменти за МБАЛ "Св. Екатерина", е събрана сумата от 11 500лв, информират от местната администрация.

От обявяването на кампанията в края на миналата седмица, като дарители са се отзовали само 2 фирми, едно частно лице и съветническата група на ГЕРБ от местния парламент. Явно каузата да подкрепим местната болница в подготовката и за очаквания пик на пандемията от COVID-19 не буди състрадателност в димитровградчани. Припомняме, че МБАЛ "Св. Екатерина" се подготвя за лечение на заболели от коварния вирус, но разполага само с два стари репираторни апарата, като очаква евентуално поне още едни от национална поръчка.

За момента пациентите, които са със съмнение, че са заразени с COVID-19, се транспортират в хасковското инфекциозно отделение, но когато то се напълни, димитровградчани и пациентите от общината ще бъдат приемани за лечение в МБАЛ "Св. Екатерина", където обособяват помещения на партерния етаж на болницата за провеждане лечението на пациентите.

Даренията са постъпили от:

- 7500лв. дарение от съветническата група на ПП ГЕРБ;
- 2000лв. дарение от г-н Петър Атанасов Петров;
- 1000лв. дарение от Ти Ви Груп ООД;
- 1000лв. дарение от СторИнвест АД.

Отново припомняме сметката на която може да се правят дарения:

Юробанк България АД
BG03BPBI79263165363501
BPBIBGSF
Община Димитровград
Основание за плащане: ДАРЕНИЕ ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУС

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Мд
  Мдаа
  8 -2
  13:52, 1 апр 2020
  Кмета лично да даде пример на димитровградчани! Защо се крие, мишка нещастна! Малко ли пари завлече от европроекти?!?
 • 2
  Ив
  Ивчо
  9 -2
  14:07, 1 апр 2020
  Кмета на Ямбол дари 3(три) свои заплати за болницата в града! Нашия се крие, ама призова: Дайте да дадете...
 • 3
  Dd
  dd
  6 -1
  19:07, 1 апр 2020
  Това е мощта на българският бизнес,Това е цъфтежа при ГЕРБ!
  Фирми даряват по 1000лв.Първо,защо се търсят дарения?Второ,персонала с какви заплати е?Колко от персонала в болницата е в пенсионна възраст?Трето,защо липса нов персонал,леркари,обурудвани отделения?
  Сега се отчита,че срвавнително високата смъртност за грип в Италия се дължи на два фактора.Мръсен въздух в Ломбардия и лошата здравна система след съкращаване на болници.Леглата за реанимация там от 50 000 са намалели на 20 000 за последните години.Праветс си изводи.Ако сега не се сетите,че болниците не са ООДта то ,като заболеете ще е късно.
 • 4
  Ам
  ами
  4 -1
  09:57, 2 апр 2020
  Ами 95-то димитровградски фирми с оборот от близо милиард къде са? И те ли по 1000. Но истината е , че капацитета на болницата е слаб. Без специалисти и отгоре на това е търговско дружество. Търговци. Докото не се промени това, здравната ни система няма да я бива.Всичко ще е на кантар. На времето, нашата болница беше за пример. Най-добрите специалисти от региона работеха в нея.Но...!

Хороскоп за 04.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
04 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
04 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
04 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
04 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
04 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
04 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
04 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
04 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
04 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
04 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
04 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
04 юни 2020
Последни новини