Суми влизат в дарителската сметка в подкрепа на димитровградската болница

В рамките на една седмица, в откритата дарителска кампания от община Димитровград за закупуване на апаратура и медикаменти за МБАЛ "Св. Екатерина", е събрана сумата от 11 500лв, информират от местната администрация.

От обявяването на кампанията в края на миналата седмица, като дарители са се отзовали само 2 фирми, едно частно лице и съветническата група на ГЕРБ от местния парламент. Явно каузата да подкрепим местната болница в подготовката и за очаквания пик на пандемията от COVID-19 не буди състрадателност в димитровградчани. Припомняме, че МБАЛ "Св. Екатерина" се подготвя за лечение на заболели от коварния вирус, но разполага само с два стари репираторни апарата, като очаква евентуално поне още едни от национална поръчка.

За момента пациентите, които са със съмнение, че са заразени с COVID-19, се транспортират в хасковското инфекциозно отделение, но когато то се напълни, димитровградчани и пациентите от общината ще бъдат приемани за лечение в МБАЛ "Св. Екатерина", където обособяват помещения на партерния етаж на болницата за провеждане лечението на пациентите.

Даренията са постъпили от:

- 7500лв. дарение от съветническата група на ПП ГЕРБ;
- 2000лв. дарение от г-н Петър Атанасов Петров;
- 1000лв. дарение от Ти Ви Груп ООД;
- 1000лв. дарение от СторИнвест АД.

Отново припомняме сметката на която може да се правят дарения:

Юробанк България АД
BG03BPBI79263165363501
BPBIBGSF
Община Димитровград
Основание за плащане: ДАРЕНИЕ ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУС

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Мд
    Мдаа
    8 -2
    13:52, 1 апр 2020
    Кмета лично да даде пример на димитровградчани! Защо се крие, мишка нещастна! Малко ли пари завлече от европроекти?!?
  • 2
    Ив
    Ивчо
    9 -2
    14:07, 1 апр 2020
    Кмета на Ямбол дари 3(три) свои заплати за болницата в града! Нашия се крие, ама призова: Дайте да дадете...
  • 3
    Dd
    dd
    6 -1
    19:07, 1 апр 2020
    Това е мощта на българският бизнес,Това е цъфтежа при ГЕРБ!
    Фирми даряват по 1000лв.Първо,защо се търсят дарения?Второ,персонала с какви заплати е?Колко от персонала в болницата е в пенсионна възраст?Трето,защо липса нов персонал,леркари,обурудвани отделения?
    Сега се отчита,че срвавнително високата смъртност за грип в Италия се дължи на два фактора.Мръсен въздух в Ломбардия и лошата здравна система след съкращаване на болници.Леглата за реанимация там от 50 000 са намалели на 20 000 за последните години.Праветс си изводи.Ако сега не се сетите,че болниците не са ООДта то ,като заболеете ще е късно.
  • 4
    Ам
    ами
    4 -1
    09:57, 2 апр 2020
    Ами 95-то димитровградски фирми с оборот от близо милиард къде са? И те ли по 1000. Но истината е , че капацитета на болницата е слаб. Без специалисти и отгоре на това е търговско дружество. Търговци. Докото не се промени това, здравната ни система няма да я бива.Всичко ще е на кантар. На времето, нашата болница беше за пример. Най-добрите специалисти от региона работеха в нея.Но...!
Последни новини