България официално уведоми Съвета на Европа за временното ограничение на част от правата на гражданите

България официално уведоми Съвета на Европа за обявеното на 13 март извънредно положение, приетия на 23 март Закон за мерките и действията по време на извънредното положение, както и за влезлите на 14 март в сила изменения в Закона за здравето, съобщиха от Министерството на външните работи.

"Мерките са предприети поради възникналата пандемия и свързаната с това абсолютна необходимост от защита на здравето на хората и ограничаване на разпространението на COVID-19", пише във вербалната нота, изпратена от Министерството на външните работи на България и подготвена от експертните екипи на Министерството на правосъдието и на Министерството на външните работи.

Страната ни информира, че временното ограничение на част от правата на гражданите и лицата, пребиваващи на територията на Република България, ще трае единствено до приключване на периода на извънредно положение.

Заявена е готовност, ако допълнително се установи необходимост от дерогация на част от разпоредбите на Конвенцията на Съвета на Европа за защита на правата на човека и основните свободи, да бъде уведомен Генералният секретариат на Съвета на Европа

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини