Започна Перперикон 2009

От 22 юни до 30 юни е традиционният международен фестивал Перперикон.

Спектакълът "Арамии" на Нешка Робева даде старт на културната програма, която включва различни театрални и музикални прояви всеки ден. Специално участие във фестивала ще има и Йълдъз Ибрахимова, а на 28 гостите на събитието ще могат да видят "ОООО - Сънят на Гогол" – най-номинираното за Аскеер представление тази година, на Маргарита Младенова и Иван Добчев. В програмата е включен и филмът "Козелът" на реж. Георги Дюлгеров.

Фестивалът се провежда със съдействието на Министерството на културата и община Кърджали. Тази година се навършват 10 години от началото на археологическите разкопки на свещения град Перперикон. Перперикон 2009 е под патронажа на Георги Първанов. Той ще открие новия туристически информационен център.

На 27 юни ше бъдат раздадени традиционните награди Златен и Сребърен Перперикон - точно копие на златен пръстен с изображението на Птоломей II Филаделф, открит в Източните Родопи. Лауреати на наградата Златен Перперикон досега са били Харолд Пинтър, проф. Марко Семов, Светлин Русев, Стефан Данаилов, Йълдъз Ибрахимова, Антон Дончев.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини