11 °C

Един фотограф на свободна практика по време на извънредно положение в Димитровград

  Как се отразява извънредното положение и социалната изолация на живота на един фотограф на свободна практика?

  Евгения Тотева, или по-позната в Димитровград като Евга, сподели с нас какво се случва с нея след 13 март, от когато е обявено извънредното положение в старната. Майката на 2 момчета на 15 и 20 години остава без доходи, защото всички предварителни служебни ангажименти отпадат мигновенно, поради забраната за масови мероприятия. Димитровградчанката споделя, че май месец и е бил запълнен до дупка от поръчки за фотоалбуми и заснемане на мероприятия, като абитурентски балове, завършване на ученици и детски градини. На практика самоосигуряващата се фотографка, която се грижи сама за двете си момчета, остава без препитание, което я принуждава да замрази фирмата си, за намали разходите. Тя не открива държавна програма за подкрепа, по каквато и да е мярка, обявена от правителството, по която да бъде подпомогната по време на кризата.

  Ситуацията я принуждава да потърси друга работа, за може да се грижи за семейството си и да погасява задълженията си като кредити, комунални услуги и прехрана. Човекът на изкуството, който до момента е разчитал на своя талант, усет и професионализъм в създаването на спомени от щастливите мигове на хората, намира работа в хранителна верига на половин работен ден, а доходите са достатъчни за покриване поне на кредита, който изплаща. Вероятно Евга ще може поне да се възползва от мерките на правителството, относно банковите кредити и да успе е да замрази поне задълженията си към банката, но това не е спасението.

  В тази ситуация фотографът започва да забелязва нещата около себе си, да заснема ежедневно порастването на цветята на балкона си, както и да проследява с обектива си движението на звездите по нощното небе. Започва да претворява минали събития и да създава клипове и фотоси от нов поглед и различно  усещане - усещане на изолация, в което вижда динамиката на птичките от терасата си, събуждането на природата, но от балкона. Творците, чиято работа е свързана с хора и събития, започват на линеят от липсата живот около тях, това са хора които имат нужда да бъдат между хора, но уви - пандемията ни затвори по домовете ни.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ли
   Лили
   4 0
   09:37, 18 апр 2020
   Съжалявам за Евгения, много е талантлива, нейните снимки винаги много са ни радвали

  Още новини

  Хороскоп за 21.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
  21 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
  21 окт 2020
  Последни новини