Вазовци отново класирани за пет национални олимпиади

Възпитаници на ПМГ „Иван Вазов“ за учебната 2019-2020 година са класирани за националните кръгове на  пет олимпиади. Резултатите бяха публикувани на официалния сайт на МОН  и оповестяват изключителната работа на образователната институция.

Четирима ученици са класирани за националния кръг на олимпиадата по английски език. Божидар Станчев от осми клас, който е възпитаник на г-н Живко Желев, Иван Димов от 10 клас, Валентина Стефанова и Константина Георгиева от 12 клас, които за поредна година подготвяни от г-жа Галина Караиванова, достигат най-високото ниво на тази олимпиада. Валентина Стефанова е приета и с пълна стипендия в Американския университет в Благоевград.

Трима ученици отиват на национален кръг на олимпиадата по  география и икономика. Дванайсетокласничката Гергана Гочева за пети път се класира за участие в най-престижното състезание. Деветокласникът Теодор  Казакова, втори в страната със 195 точки от 200, ще участва за втори път, а  за Емре Мустафов, също деветоласник, това е първо участие. Преподаватели на успешните  деца са г- н Ангел Кайряков, г- жа Живка Ненова  и г- жа Петя Желязова. 

За първи път в историята на гимназията има участник в Националната олимпиада по български език и литература във възрастова група 7 клас. Седмокласничката Стела Бинева ще участва в националния кръг и е единствен представител за всички възрастови групи от Хасковска област. Неин преподавател е г- жа Цанка Колева. Талантливото момиче отива и на националните кръгове на олимпиадите по физика и по астрономия, подготвена от преподавателя си г-жа Диляна Стойчева с активната помощ на директора на димитровградския планетариум Димитър Кокотанеков .  

Две втори места завоюваха и шестокласничките Валентина Иванова и Вероника Павлова на националното състезание по български език и литература „Любословие“. Тяхната подготовка протече под ръководството на опитния преподавател Ваня Маринчева.

Дори в условията на извънредно положение и дистанционна форма на образователниия процес,  учениците продължават да се подготвят за олимпиадите и състезанията.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини