Медсестра от село Крепост е с коронавирус

Вчера бе съобщено за още едно заразено с COVID-19 медицинско лице от екипа на иинфекциозното отделение към МБАЛ Хасково. Това е 51-годишна медицинска сестра, която живее в село Крепост, информират от община Димитровград.

Жената е настанена в инфекциозното отделение на хасковската болница и е в добро общо състояние. В селото живее със своя съпруг, който е поставен под карантина. За сега той не проявява признаци на инфекцията.

Системно в селото се извършва дезинфекция на публичните места – спирки, здравна служба, кметство, магазини. Организацията по извършването на тези дейности се осъществява от кмета на селото. Такъв е реда във всяко населено място в общината, съобщават от местната администрация.

Към този момент 113 са карантинираните в община Димитровград. От Общината напомнят, че това не са болни, а хора, които се наблюдават за симптоми. 

Великденските празници преминаха спокойно и нямаше масово посещение по църквите, за което от местната администрация благодарят на гражданите за отговорността и дисциплината в спазването на мерките за изолация.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини