Иво Димов с призив за спазване на предписанията за разходки в парковете

Кметът на Димитровград, Иво Димов призова за спазване на предписанията за разходки в парковете.

"Вчера бе първият ден от разхлабването на мерките. За съжаление в края на деня много хора пренебрегнаха ограниченията и предписанията. Във времето, в което в парковете трябваше да има само деца до 12г. с родителите им или друг член на семейството /но не повече от двама/ и бременни жени, имаше много хора с кучета, млади хора без деца и възрастни над 65 години.

Събирането на толкова много хора от различни групи излага на опасност здравето на всички. Моля да се придържате към движението в парковете вдясно, за да има еднопосочност на потока при разходка. Заповедта на министъра на здравеопазването допуска единствено разходки в парковете, без сядане по пейки и в тревните площи, без достъп до детски и спортни площадки. Препоръката да не се докосвате до повърхности е с цел да не се пренася заразата", споделя кметът.

"От спазването на предписанията за безопасност и отстоянията между отделните семейства зависи дали тепърва заразата ще плъзне в общината или ще продължим да я контролираме. Разбирам желанието на всички да излязат навън без маски и да се движат свободно навсякъде, но засега това е неприложимо. За съжаление ние се намираме в условия на пандемия и досегашните навици и начинът ни на живот се определят от необходимостта да опазим здравето си и това на хората около нас.

Апелирам да спазвате предписанията за безопасност – носене на маска, спазване на дистанция, въздържане от пипането на различни повърхности. До сега се справихме заедно. Нека покажем, че можем да сме отговорни и при по-либералните мерки, за да може след време да нямаме подобни ограничения!", призовава Димов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини