Семейството от с. Воден се прибрало от Нидерландия за да разчитат на здравната система в България

    В телефонен разговор Ташка и Наско, които са се прибрали в петък, 1-ви май в България от Нидерландия твърдят, че първите им тестове са взети на следващия ден след пристигането им на летището в София и все още не знаят резултатите. 

    Ташка сподели, че първите им тестове са взети в събота сутринта, на следващия ден след като са били настанени в софийска болница. Двойката от димитровградското село Воден, за които вчера съобщиха от областната управа, че са тествани и са с положителни резултати от бързите тестове за COVID-19, вече втори ден очакват да разберат дали са заразени с вируса. По думите на Ташка, в болничното заведение, където са настанени, нямало лаборатория, в която да се направят тестовете и те били изпратени в друга болница, но от събота сутрин се чакат резултатите, които все още не са им съобщени. Двамата воденци се чувстват добре и нямат температура и други усложнения, споделя още Ташка.

    В деня на полета на 1-ви май, часове преди излитането, Ташка се почувствала зле, като причината за неразположението й било високо кръвно, коментира жената, за което уведомила майка си, която на свой ред информирала и личната й лекарка, д-р Татяна Албанова, която в последствие информира и кризисния щаб в Общината. Задействал се механизма, по който семейството е било посрещнато на летището от екип на спешна помощ и откарано в столично лечебно заведение. "Тестове на летището не са ни вземани, само ни премериха температурата в самолета, където моята беше 38,4 градуса, а на мъжа ми 36 градуса, но почти всички в самолета бяха с висока температура и явно нещо термометъра не е работел добре", коментира Ташка. В последствие са били качени в линейка и откарани в болнично заведение, където са изолирани и все още очакват резултатите на своите проби.

    Попитахме Ташка, защо в ситуация на пандемия са предприели пътуване към дома си в България, при условие, че в Нидерландия разпространението на заразата е значително по-голямо (към момента в Нидерландия има доказани случаи на зараза при над 40 000 души и починали от вируса близо 5 000 души). Тя отговори, че там семейството е без осигуровки и няма кой да се погрижи за тях, ако се разболеят. Ташка сподели, че само за да викнат линейка, щяло да им коства 750 евро и не знае колко би излязло последващото лечение, за това са предпочели да се приберат в родната си България, за да могат да разчитат на здравната система тук.

    Ташка сподели, че след като ги изпишат от софийската болница, ще се приберат в село Воден, където имали къща, в която да останат под карантина, без да имат досег със семейството си.

    По-късно се очакват резултатите от PCR тестовете на двойката от димитровградското село, дали са пренесли заразата в България и дали има опасност тя да се разпространи в село Воден.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Хх
      Ххх
      15 -2
      13:32, 3 май 2020
      Ей това е! Какво да говорим...
    • 2
      Dd
      dd
      15 -5
      13:47, 3 май 2020
      Поредният ЕС расизъм!Защо Холандия държи работещи хора и то без осигуровка? И защо не признава нашите осигуровки?Нали сме в убавото ЕС?
      Вместо да обвинявате хората се замислете малко!
      Вкараха ни в ЕС с дискриминационни условия.След,като ни деиндустриализираха,хората логично обедняха т.е. стават роби в западна ЕС.Но западна ЕС не иска да поеме осигуряването т.е. нека тежат на бг здравната система.
      Сега в Англия нямало кой да прибира реколтата.Имало кампания британци да работят,но фермерите или ги отхвърляли или британците,като видели мизерията сами се отказвали.Още повече,че фермите забраняват идването с коли на работа т.е. трябва да спиш в мизерните фургони и да плащаш.Британеца не е българин и защитава правата си.В резултат Англия праща самолети да взимат румънци.
      Все повече българи осъзнават,че ЕС вреди на България.Сърбите уж бяха се засилили,но вече са доста разочаровани.Да не говорим за Англия,Италия,дори самата Германия.Във Финландия,Холандия,Франция има силни партии,които ако дойдат на власт при следващи избори обещават излизане от ЕС.
    • 3
      Йх
      Йххх
      24 -4
      14:06, 3 май 2020
      Кво да говорим отново мръсни м*н*а*и !!!!
      • Ro
        Rotterdam
        0 -5
        10:08, 4 май 2020
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
    • 4
      Гр
      грешник
      7 -1
      14:06, 3 май 2020
      колко струва един курс по правопис да го запишем този журналист че се изтормозих докато разбера смисъла на безумнодългите и без пунктоация подреждания на думи. щото това не са изречения нали виждате. пиша така щото той така ще ме разбере.
    • 5
      13
      1313
      3 -2
      17:34, 3 май 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 6
      Да
      Дамян
      9 -1
      19:10, 3 май 2020
      Колко точно трябва да заплатят тези хора, за да се включат в системата? И не е ли твърде малка тази сума за работещите в чужбина. Едно е да си безработен тук, в България и да внасяш ниски суми, за да си здравно осигурен , съвсем друго - да те изцедят в Нидерландия от бачкане, да се заразиш там и после - срещу никакви пари за тях , прибират се и отиват на основен ремонт в българска болница , че внасят и зараза.Ами да ги лекуват тези , които са ги докарали до това състояние.
    • 7
      Ми
      митко
      10 -1
      20:09, 3 май 2020
      тези със този тъмен цвят на кожата се мислят за недостъпни и разнасят заразата
    Последни новини