“Ситигаз” участва в подмяната на отоплителните уреди на твърдо гориво с алтернативно за по-чист въздух в Димитровград

    Стартира проектът за подобряване качеството на въздуха в Димитровград чрез подмяната на отоплителните уреди на твърдо гориво с алтернативни.

    Финансирането е по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020г.“

    С осигурените средства на всяко от одобрените домакинства ще бъде доставено и монтирано в избрано от тях жилище ново отоплително устройство - газов котел, както и до три радиатора или до три газови конвектора.

    За целта обаче хората, които желаят да използват възможността по Оперативната програма и да подменят печките си или уредите, които използват на твърдо гориво, със съвременни, е необходимо да направят няколко стъпки към това.

    Първата от тях е да заявят желанието си за присъединяване в офиса на „Ситигаз България“ ЕАД, който се намира в Димитровград на ул. „Цар Симеон“ № 5 /партерен етаж/. 

    Попълва се заявление-образец, което се окомплектова с копие от документ за собственост на жилището. 

    Освен на място в офиса, това може да стане и онлайн през сайта на „Ситигаз България“ на адрес:  www.citygas.bg , както и на имейл: dimitrovgrad@citygas.bg     

    От „Ситигаз България“ ЕАД уверяват, че ще бъде разгледан всеки пакет от документи и за всеки отделен одобрен случай ще бъде издадено становище-потвърждение за техническата възможност за присъединяването на имота към газоразпределителната мрежа на Димитровград.     

    Приемът на документи в офиса или онлайн ще започне от 07 май 2020г. 

    Повече информация потребителите, които желаят да използват възможността за подмяна на отоплителните си уреди на твърдо гориво с алтернативни, могат да получат и на телефон:

      0391/3 12 19 и 0894604993

    Видеа по темата

    Последни новини