28 °C

Базар Илиянци заработи, Общинският оперативен щаб обсъжда ситуацията за Неделен пазар

  От 2 месеца Неделен пазар в Димитровград не работи. Това бе разпоредено със заповед на кмета на Общината, по препоръка на Националния оперативен щаб и съгласно издадена заповед на Министъра на здравеопазването в началото на вече отпадналото извънредно положение.

  От днес, 14 май, другото голямо тържище на територията на страната - Стоков Базар Илиянци, отвори врати при специални правила за работа, информираха наши читатели. В столичния базар са отворени обектите, които не са на закрито и имат вход/изход навън, не са заработили само големите закрити пространства тип МОЛ. Отварянето на Илиянци бе обявено чрез фейсбук страницата на базара вчера, 13 май:

  Скъпи приятели,
  с радост Ви информираме, че от утре 14.05.2020г. /четвъртък/ всички търговски обекти, които са на откритата част на Стоков Базар Илиянци, ще бъдат ОТВОРЕНИ, при спазване на строги хиенни мерки.
   
  Потърсихме за коментар кмета на Общината Иво Димов, който заяви, че тази седмица Неделен пазар със сигурност няма да заработи, но ще направи съвещание с местния оперативен щаб по темата и ще се консултира с Националния щаб за техните препоръкии. Димов заяви, че от местните търговци се чуват противоречиви послания - от това, че искат да заработи пазара до други, които завяват, че се притесняват от пандемията и предпочитат да ограничат риска от зараза.
   
  При всички случаи с отварянето на Неделен пазар в града ще пристигнат доста хора от различни населени места, което ще създаде предпоставка за внасяне на заразата в Димитровград, който за момента няма установен случай на заразен с COVID-19. Вероятно за заработване на пазара ще трябва да се създадат строги противоепедимично правила, като еднопосочно движение, клиентите и търговците да си дезинфектират ръцете, да се носят задължително маски, да не се допуска опипване на стоките от клиентите и други.
   
  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (19)

  • 1
   Ре
   Рени
   15 -15
   11:45, 14 май 2020
   Това ще е тъпо заради шепа търгаши да вкараме болни и неболни в града и да изпоразят всички, че да се наложи да внасяме човали за трупове.
   • 90
    909
    9 -15
    11:58, 14 май 2020
    А ти от къде предлагаш да си купим дрехи? В Димитр... Виж коментара
   • Пе
    петрова
    13 -5
    13:46, 14 май 2020
    Рени, тогава и всичко във Вашия прекрасен град ще замре. Ще залинее. А за чувалите- къде го чу това и от кого ли?!
   • Ре
    Рени
    3 -8
    13:56, 14 май 2020
    909, защо са ви дрехи нали сме в социална излоция... Виж коментара
   • Тт
    Тт
    4 -4
    15:58, 14 май 2020
    Промити бални кратуни,кви чували кви 5лв..Вирус има или не отърване няма, ама вируса глад как ще оправим Рени ли си мрени ли си
   • Тт
    Тт
    4 -3
    16:03, 14 май 2020
    И още нещо по вашата " умна" логика хората които живеят в несебър примерно, те какво да правят като идват и от други държави даже
   • Ба
    Бай Хой(Кой)
    5 -1
    21:54, 14 май 2020
    Тези шепа търгаши вкарват под формата на такси около 4(четири)милиона лева в общината....иначе в Кауфлана няма коби....
  • 2
   ..
   ...
   12 -10
   12:27, 14 май 2020
   909 ти заради едни дрехи ли искаш да отворят скапания пазар? Хахах ми ходи си гола бе модерно е. Пълни глупости дано не го отворят не ни трябват хора от всякъде. Знам каква цигания става неделя на пазара, баш на финала когато има светлинка един човек да не е болен от нашия град пазим се толкова много и сега ако го отворят и айде до две седмици ще има многооо болни. Мислете малко ако изобщо имате мозък и не ходете по магазините на разходка само а само по нужда. Има вече отворени паркове забавлявайте се но внимателно!
   • Пе
    Петрова
    10 -6
    13:49, 14 май 2020
    Въобще имате ли тествани хора. Защото ако имате резултатите ще са други. Димитровград все още е в България. Така че- каквото за всички, това и за Вас. Иначе си стойте на края на света, изолирани и изоставени. Вероятно и близките Ви да не идват на гости.
   • Гр
    ГРАД НА МЕЧТИ
    7 -18
    14:24, 14 май 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 3
   На
   Наблюдател
   10 -6
   12:41, 14 май 2020
   Пазарът така е направен, че няма как да се регулира движението на хората в една посока - входове и изходи отвсякъде. Можеше да се помисли за модерен пазар/базар/, така че да е удобно за всички. Тези ламарини, тези сбутаници никак не отговарят на съвременните норми за пазари и търговия. Следователно, трябва да се мисли по проект, ако трябва и с европейски пари, така че тържището да стане удобно и естетично.
  • 4
   Ил
   Илия
   16 -8
   13:59, 14 май 2020
   Абе вие нормалнили сте, пазара трябва да заработи ние останахме без пари за хляб, как да оцеляваме?
   Таз зараза вече не е ясно колко е истинска и дали изобщо е опасна, пък и едва ли хората по пазара ще се целуват и плюят че да е прихваната, да сложат на входа някой да мери температура и толкоз
  • 5
   Ди
   Димитър
   9 -10
   14:20, 14 май 2020
   Досега се опазихме и няма случаи на коронавирус. Ако отворят пазара, всякакви и отвсякъде ще заприиждат. Ще пламнем! Откровено казано,категорично против съм това! Моля Общинска администрация много добре да обмисли ситуацията и запази здравето и живота на гражданите на Димитровград!
  • 6
   Ав
   Автор
   5 -10
   14:26, 14 май 2020
   Пазаруване онлайн! И продавача може да продава и к... Виж коментара
  • 7
   Кк
   Ккккк
   11 -3
   15:01, 14 май 2020
   Абе хора веднъж поне бъдете реалисти !Да кажем проблем е пазара,то какво правим с доставките до хранителните складове в града,доставките до кауфланд и лидл, зеленчуците да не се произвеждат в града. ВСИЧКИ ИДВАТ ОТ ТЪРЖИЩА НА ЕДРО.ПО-ЛОШОТО Е ,ЧЕ те пазаруват от там и го носят в нашия град и го продават на нас .Така риска е по -голям за нас ,отколкото да вземе от тук и да го занесе в неговия.Ако ни е страх няма да ходим там ,те хората не ми пречат на мен нека си продават.Гладни ли да останат.Представете си вие и вашето семейство да останете без доходи. Вариант е това,много е егоистично да се каже да не работи!!!
   • Ав
    Автор
    4 -4
    15:37, 14 май 2020
    В събота да работят масите с четни номера, а в неделя с нечетни номера, за да се спазва дистанция.
  • 8
   Й
   й
   0 -1
   19:39, 14 май 2020
   не пиши,възникна грешка,а виж,коментариите,по-горе,в които са писани неправилни грешни,думи.Или за едни може,за други не.
  • 9
   Ве
   Венци
   8 -8
   22:55, 14 май 2020
   Да не го отварят!
   Грешка ще бъде. Може чак след 1-2 месеца, защото още нищо не е минало. Надявам се разумът да надделее.
  • 10
   Яз
   яз
   9 -5
   09:28, 15 май 2020
   1-2 години няма да мине Бе мушмурок.....у дома ли ша са криеш....ако не са наемите който плащат търговците ша духате супата

  Хороскоп за 05.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  За много от вас денят се свързва с начало на проект или друга заетост, която ще ви носи доходи. Други ще задълбочат познанията си по въпрос, привличащ ги с перспектива за професионално развитие. Душевната ви нагласа ще ви подтикне към по-задълбочено общуване с подходящия човек и няма да съжалявате. Денят е подходящ и за лични занимания.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ангажименти от различен характер ще запълват времето и мислите ви днес. Гледайте на тях отговорно и обмислете възможните варианти за действие. Нетрадиционен подход също може да ви донесе успех. Интересна среща ще постави началото на нови предизвикателства, за каквито сте подготвени.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С настроение ще се заемете с подобряване организация на работното място. В тази връзка ще вземете и съответните решения, подобрявайки чрез тях ефективността на труда си. В семейството ще посрещате или изпращате някого. Ако заложите на самоподготовка, ще постигнете бърз напредък, предвид потенциала, който носите.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не допускайте липсата на пари да промени отношението ви към околния свят. Добри хора сте и направете така, че проблемите ви да не стават достояние на другите. Можете да се справите и ще го направите, като запазите достойнството си. Приключвайки започнат проект, ще подобрите финансите си и времето ще ви стигне за по-приятни занимания вечерта.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Навременните ви и правилни действия ще повишат авторитета и вярата в собствените ви сили и възможности. Смело атакувайте целите си, времето работи за вас. За сметка на деловата ви активност личния ви живот се нуждае от обновление. Покажете на партньора си, че очаквате от него конкретни действия, а не само приказки.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Вие ще сте водещи днес, но не давайте воля на началническите си пристрастия. Успеха ще бъде с вас, стига да овладеете емоциите си. Съсредоточете се и действайте разумно и предвидливо. Можете с лекота да си осигурите съмишленици, ако покажете, че имате какво да научите от тях.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Има с какво да изненадате хората, които обичате. Поканете ги на разходка сред природата, ще ви се отрази тонизиращо на всички, а вие ще се постараете да направите приятна атмосфера наоколо. Самостоятелният ви бизнес ще наложи по-забързано темпо, което ще се отрази на времето и нервите ви.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Със сигурност днес ще ви се наложи да поработите сериозно, за да осъществите намеренията си. Не се притеснявайте от конкурентна на вас дейност, имате реални шансове да постигнете блестящи резултати. Вашите близки ще ви подкрепят.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С деловото си отношение към проблемите ще предизвикате добри резултати, но и ще събудите нечии интерес към себе си. Няма да липсват условия за конфликти, защото и вашата чувствителност е изострена. По добре да бъдете кротки и да не се поддавате на провокациите. Финансови придобивки и романтичен флирт ще направят вечерта ви хубава.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Нечии съвет ще ви помогне да се справите по-леко с въпрос, който възприемате, като труден за решаване. Ще отбележите напредък в област, която изисква съобразителност, пъргава мисъл и навременни действия. Потърсете за себе си приятеля, с когото бихте се чувствали уютно и добре.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С приключването на проект, който ви струваше немалко сили и средства ще сложите край на един период в живота си и ще започнете нов. По-ведро ще гледате на нещата, защото сте усвоили уроците си. Ще привлечете вниманието на някой, когото харесвате и ще се радвате на взаимния си интерес.
  05 юни 2020
  Последни новини