Базар Илиянци заработи, Общинският оперативен щаб обсъжда ситуацията за Неделен пазар

    От 2 месеца Неделен пазар в Димитровград не работи. Това бе разпоредено със заповед на кмета на Общината, по препоръка на Националния оперативен щаб и съгласно издадена заповед на Министъра на здравеопазването в началото на вече отпадналото извънредно положение.

    От днес, 14 май, другото голямо тържище на територията на страната - Стоков Базар Илиянци, отвори врати при специални правила за работа, информираха наши читатели. В столичния базар са отворени обектите, които не са на закрито и имат вход/изход навън, не са заработили само големите закрити пространства тип МОЛ. Отварянето на Илиянци бе обявено чрез фейсбук страницата на базара вчера, 13 май:

    Скъпи приятели,
    с радост Ви информираме, че от утре 14.05.2020г. /четвъртък/ всички търговски обекти, които са на откритата част на Стоков Базар Илиянци, ще бъдат ОТВОРЕНИ, при спазване на строги хиенни мерки.
     
    Потърсихме за коментар кмета на Общината Иво Димов, който заяви, че тази седмица Неделен пазар със сигурност няма да заработи, но ще направи съвещание с местния оперативен щаб по темата и ще се консултира с Националния щаб за техните препоръкии. Димов заяви, че от местните търговци се чуват противоречиви послания - от това, че искат да заработи пазара до други, които завяват, че се притесняват от пандемията и предпочитат да ограничат риска от зараза.
     
    При всички случаи с отварянето на Неделен пазар в града ще пристигнат доста хора от различни населени места, което ще създаде предпоставка за внасяне на заразата в Димитровград, който за момента няма установен случай на заразен с COVID-19. Вероятно за заработване на пазара ще трябва да се създадат строги противоепедимично правила, като еднопосочно движение, клиентите и търговците да си дезинфектират ръцете, да се носят задължително маски, да не се допуска опипване на стоките от клиентите и други.
     
    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (19)

    • 1
      Ре
      Рени
      15 -15
      11:45, 14 май 2020
      Това ще е тъпо заради шепа търгаши да вкараме болни и неболни в града и да изпоразят всички, че да се наложи да внасяме човали за трупове.
      • 90
        909
        9 -15
        11:58, 14 май 2020
        А ти от къде предлагаш да си купим дрехи? В Димитр... Виж коментара
      • Пе
        петрова
        13 -5
        13:46, 14 май 2020
        Рени, тогава и всичко във Вашия прекрасен град ще замре. Ще залинее. А за чувалите- къде го чу това и от кого ли?!
      • Ре
        Рени
        3 -8
        13:56, 14 май 2020
        909, защо са ви дрехи нали сме в социална излоция... Виж коментара
      • Тт
        Тт
        4 -4
        15:58, 14 май 2020
        Промити бални кратуни,кви чували кви 5лв..Вирус има или не отърване няма, ама вируса глад как ще оправим Рени ли си мрени ли си
      • Тт
        Тт
        4 -3
        16:03, 14 май 2020
        И още нещо по вашата " умна" логика хората които живеят в несебър примерно, те какво да правят като идват и от други държави даже
      • Ба
        Бай Хой(Кой)
        5 -1
        21:54, 14 май 2020
        Тези шепа търгаши вкарват под формата на такси около 4(четири)милиона лева в общината....иначе в Кауфлана няма коби....
    • 2
      ..
      ...
      12 -10
      12:27, 14 май 2020
      909 ти заради едни дрехи ли искаш да отворят скапания пазар? Хахах ми ходи си гола бе модерно е. Пълни глупости дано не го отворят не ни трябват хора от всякъде. Знам каква цигания става неделя на пазара, баш на финала когато има светлинка един човек да не е болен от нашия град пазим се толкова много и сега ако го отворят и айде до две седмици ще има многооо болни. Мислете малко ако изобщо имате мозък и не ходете по магазините на разходка само а само по нужда. Има вече отворени паркове забавлявайте се но внимателно!
      • Пе
        Петрова
        10 -6
        13:49, 14 май 2020
        Въобще имате ли тествани хора. Защото ако имате резултатите ще са други. Димитровград все още е в България. Така че- каквото за всички, това и за Вас. Иначе си стойте на края на света, изолирани и изоставени. Вероятно и близките Ви да не идват на гости.
      • Гр
        ГРАД НА МЕЧТИ
        7 -18
        14:24, 14 май 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 3
      На
      Наблюдател
      10 -6
      12:41, 14 май 2020
      Пазарът така е направен, че няма как да се регулира движението на хората в една посока - входове и изходи отвсякъде. Можеше да се помисли за модерен пазар/базар/, така че да е удобно за всички. Тези ламарини, тези сбутаници никак не отговарят на съвременните норми за пазари и търговия. Следователно, трябва да се мисли по проект, ако трябва и с европейски пари, така че тържището да стане удобно и естетично.
    • 4
      Ил
      Илия
      16 -8
      13:59, 14 май 2020
      Абе вие нормалнили сте, пазара трябва да заработи ние останахме без пари за хляб, как да оцеляваме?
      Таз зараза вече не е ясно колко е истинска и дали изобщо е опасна, пък и едва ли хората по пазара ще се целуват и плюят че да е прихваната, да сложат на входа някой да мери температура и толкоз
    • 5
      Ди
      Димитър
      9 -10
      14:20, 14 май 2020
      Досега се опазихме и няма случаи на коронавирус. Ако отворят пазара, всякакви и отвсякъде ще заприиждат. Ще пламнем! Откровено казано,категорично против съм това! Моля Общинска администрация много добре да обмисли ситуацията и запази здравето и живота на гражданите на Димитровград!
    • 6
      Ав
      Автор
      5 -10
      14:26, 14 май 2020
      Пазаруване онлайн! И продавача може да продава и к... Виж коментара
    • 7
      Кк
      Ккккк
      11 -3
      15:01, 14 май 2020
      Абе хора веднъж поне бъдете реалисти !Да кажем проблем е пазара,то какво правим с доставките до хранителните складове в града,доставките до кауфланд и лидл, зеленчуците да не се произвеждат в града. ВСИЧКИ ИДВАТ ОТ ТЪРЖИЩА НА ЕДРО.ПО-ЛОШОТО Е ,ЧЕ те пазаруват от там и го носят в нашия град и го продават на нас .Така риска е по -голям за нас ,отколкото да вземе от тук и да го занесе в неговия.Ако ни е страх няма да ходим там ,те хората не ми пречат на мен нека си продават.Гладни ли да останат.Представете си вие и вашето семейство да останете без доходи. Вариант е това,много е егоистично да се каже да не работи!!!
      • Ав
        Автор
        4 -4
        15:37, 14 май 2020
        В събота да работят масите с четни номера, а в неделя с нечетни номера, за да се спазва дистанция.
    • 8
      Й
      й
      0 -1
      19:39, 14 май 2020
      не пиши,възникна грешка,а виж,коментариите,по-горе,в които са писани неправилни грешни,думи.Или за едни може,за други не.
    • 9
      Ве
      Венци
      8 -8
      22:55, 14 май 2020
      Да не го отварят!
      Грешка ще бъде. Може чак след 1-2 месеца, защото още нищо не е минало. Надявам се разумът да надделее.
    • 10
      Яз
      яз
      9 -5
      09:28, 15 май 2020
      1-2 години няма да мине Бе мушмурок.....у дома ли ша са криеш....ако не са наемите който плащат търговците ша духате супата
    Последни новини