Иво Димов: през 2020 година Димитровград може да се гордее със своите десетки примери за граждани с висок морал и ценности

Кметът на Димитровград разпространи свое изявление, по повод ежегодните номинации за „Почетен гражданин на Димитровград”, „Деец на културата” и „Учител на годината”:

"Всяка година Димитровград отличава заслужили граждани с най-високото отличие „Почетен гражданин на Димитровград” като признание и пример за обществено значими дейности към местната общност.

В историята на нашия град редица личности са получавали признанието, които са за заслуги към обществото ни, за постижения и принос към развитието на града, за постижения в областта на обществено-политическия, научния, стопанския, културния и спортен живот, за популяризиране името на града, за благотворителна дейност и дарителство, за проявен изключителен героизъм.

2020 година изправи човечеството пред изпитания от разразилата се световна пандемия от COVID-19. В световен план кризата отне човешки животи и доведе до огромни икономически и социални последици.

Община Димитровград предприе редица превантивни мерки за ограничаването на заразата, но всички тези усилия щяха да бъдат напразни без разбирането и подкрепата на местната общност и проявената гражданска отговорност. Много са примерите за човешка солидарност и съпричастност в тази ситуация, в която едни наши съграждани помагаха на други, за да се справим всички заедно с тежкото бреме.

Цялата мобилизация и съпричастност на хората в общината показа, че сме солидарни като общество и имаме стабилни ценности.

Като кмет на община Димитровград мисля, че е важно да оценим високо проявената гражданската отговорност на нашите съграждани.

Да се преклоним пред работата на медиците, които се грижат за здравето ни и работят в рискова среда.

Да адмирираме работата на всички учители, които преодоляват всеки ден нови и нови трудности, но отстояват мисията си да образоват децата ни.

Да поздравим полицаите, пожарникарите и доброволците за смелостта, която проявяват всекидневно, излагайки на риск собствения си живот в непосредствения контакт със заразата.

Да изразим уважението си към всеки един наш съгражданин, който осъзнава своята отговорност и се опитва да опази здравето на хората около себе си.

Всички те са пример за цялото ни общество. Всички те са достойни граждани и заслужават отличието и моралното ни признание.

Затова тази година не мога да персонализирам с конкретни имена предложенията за „Почетен гражданин на Димитровград”, „Деец на културата” и „Учител на годината”.

През 2020 година Димитровград може да се гордее със своите десетки примери за граждани с висок морал и ценности. Всички те са около нас и заслужават нашето признание!"

ИВО ДИМОВ

Кмет на Община Димитровград

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ха
    Хахо
    2 -7
    22:13, 14 май 2020
    Красив мъж! Виж коментара
  • 2
    Ма
    мастикаджия
    6 -1
    11:24, 15 май 2020
    Мисията невъзможна ,щото там няма граждани.Селяни и това е.
    • Об
      Облак ???
      4 -1
      22:31, 15 май 2020
      И най големия селянин е тоя !
  • 3
    До
    Добромир
    5 -2
    12:42, 15 май 2020
    Нашият град трябва да служи за пример на цяла България. Иначе лоши хора има на всякъде, просто трябва да бъдат заменени с добри и да не им се позволява са вредят.
  • 4
    По
    Поздрав
    1 -4
    22:39, 15 май 2020
    Гордеем се с теб ! Ти си нашата гордост.
    И тебе поздравяваме !
  • 5
    Гр
    Гражданин
    5 -1
    08:34, 16 май 2020
    Докога ще помествате мутри от хунтата. Освен това този е и дискриминатор. Как така реши само уредниците на пенсионерските клубове в селата да си пуснат неплатена отпуска, а останалите общински служители не. Това е дискриминация. Не се мисли за хората. С какво ще живеят ? Освен това са на половин щат. Най- бедните винаги обират пешкира. Лицимерието е пред Вас уважаеми граждани на общината. Хем Ви омайват, хем Ви дискриминират. Отгоре на това се гордеете с този. Какви ценности имате, не правите ли разлика между човещината и действията на нечовеците.

Още новини

Последни новини