139 агенти на ДС напират за депутати. Най много в РЗС. ПРеглед на националния печат


„Дума":

Осем партии в 41-ото НС

Осем партии ще влязат в следващия парламент, според проучване на "Барометър инфо", огласено вчера. ГЕРБ би получила 26,85 на сто от гласовете, Коалиция за България - 18,50 на сто, ДПС - 12,43 процента. "Атака" има подкрепата на 9.61 процента от участвалите в изследването, Синята коалиция - 8,93 процента, НДСВ - 6,11 процента, ЛИДЕР - 6,06 на сто, "Ред, законност, справедливост" - 6,01 процента, обясни Николай Николов от социологическата агенция.

Мажоритарната битка в Благоевград ще бъде между Любен Татарски от ГЕРБ, Яне Янев от РЗС, Асен Златев от левицата и Ахмед Башев от ДПС. Във Варна основните претенденти според "Барометър инфо" щели да бъдат Красимир Петров от ГЕРБ, Димитър Камбуров от Синята коалиция, Димитър Карбов от "Атака" и Димитър Абаджиев от РЗС. В Русе се очертава напрегнато състезание между Пламен Нунев от ГЕРБ, Красимир Каракачанов (РЗС), Руденко Йорданов от Коалиция за България и Емел Етем от ДПС.



ДС.

„Труд":

139 агенти на ДС искат да са депутати

Комисията по досиетата огласи вчера имената на 139 агенти или щатни служители на бившата Държавна сигурност, които искат да станат депутати. Комисията е проверила за агентурно минало общо 3234 души. От всички кандидат-депутати 1163-ма не подлежат на проверка, защото са родени след 18 юни 1973 г.

Единствено сред кандидатите на "Синята коалиция" няма нито един с досие от Държавна сигурност, показва справка в имената.

Сред опозиционните сили с шанс да влязат в 41-вото Народно събрание най-много агенти на ДС има в листите на РЗС, в това число са и известните вече агенти Красимир Каракачанов (лидер на ВМРО) и заместникът му Бойко Ватев. По брой "ченгета" в листите в опозицията следват ЛИДЕР и "Новото време" - шестима.

От ГЕРБ пък излязоха познатите вече имена на агенти или служители на репресивния апарат на комунистическата партия - проф. Божидар Димитров и Павел Димитров. Сред кандидатите на Бойко Борисов обаче има и още трима души с досие, но на задни места в листите в страната.

Петима агенти изскочиха от листите на НДСВ и четирима - от "Атака".



Кремиковци.

„Стандарт":

Един кандидат да спасява "Кремиковци"

Само един план ще спасява "Кремиковци". Той бе внесен вчера в Софийския градски съд от синдика Цветан Банков и е подготвен от него и четиримата специалисти, поканени в комбината от облигационерите. Държателите на боновете се очертават като най-големия кредитор, ако се потвърди решението на съда за отмяна на държавната помощ от над 700 млн. лв. Очаква се обаче планът на облигационерите да бъде подкрепен от държавата на общото събрание на кредиторите. Той предвижда капитализиране на дълговете на комбината от страна на кредиторите. Планът за оздравяване е приложен към делото за фалита на комбината и съдът ще се произнесе дали той е допустим, казаха от СГС.

Двамата бивши собственици на завода - Прамод Митал и Валентин Захариев, са се отказали да внасят свой оздравителен план. Не беше ясно обаче дали той щеше да бъде допуснат от съда, тъй като по закон кредиторът трябва да притежава поне една трета от вземанията, за да може да внесе оздравителна програма.



Свински грип.

„Новинар":

Още две деца заболяха от свински грип

Нови два случая на болни от вируса А(H1N1) са потвърдени в България, съобщиха вчера от здравното министерство. Става дума за две деца на възраст 11 и 14 години, които са приети за лечение в болници в Пловдив и Сандански. Заразеното със свински грип момче от Сандански е роднина на мъжа, който от петък е на лечение в софийската инфекциозна болница. Детето вече приема тамифлу и състоянието му е стабилно, увериха от здравното министерство.



По-евтино.

„24 Часа":

Роумингът надолу от 1 юли

И трите мобилни оператора в България - „Глобул", „Вивател" и „Мобилтел" обвиха днес един след друг намаление на стандартните си роуминг тарифи.

Намалението е съгласно изискванията на Eвропейския роуминг регламент, който влиза в сила от 1 юли 2009 г.

Новите цени на Мобилтел за стандартната Eurotariff ще бъдат 1,009 лева. и 0,444 лева, съответно за изходящи и входящи повиквания в Европейски съюз и Лихтенщайн, Норвегия и Исландия. Кратките съобщения в рамките на ЕС ще се таксуват на цена от 0,252 лева.

От 1 юли клиентите на „Глобул" ще заплащат по 1, 008 лв. на минута изходящ разговор. Цената на минута входящ разговор при използване на роуминг в страните от Еврозоната е същата като на „Мобилтел" - 0, 444 лв. Цената на един изходящ SMS ще бъде 0, 25 лв., съобщиха от пресцентъра на оператора.

Най-ниски са цените на „Вивател". След намалението, клиентите на компанията ще водят изходящи разговори на цена от 99 стотинки на минута и ще заплащат по 43 стотинки на минута за входящи обаждания.




Източник: news-bg.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини