Прокуратурата: Георги Александров се е удавил, има и травми от падане

Детайли за разследването дадоха Ивайло Иванов и прокурор Владимир Чавдаров

От Варненската прокуратура са започнали досъдебно произвосдство за смъртта на журналиста Георги Александров, предава NOVA. Детайли за разследването дадоха главният секретар на МВР Ивайло Иванов и апелативният прокурор Владимир Чавдаров.

"Причината за смъртта е удавяне, сочат резултатите от извършената аутопсия. На лице са височинни травми по вътршните органи от падане от високо", обясни Чавдаров.

"Нашето професионално мнение е, че няма данни за нещо по-различно от хипотезите, които съобщи апелативния прокурор. Касае се за нещастен случай или самоубийство", обяви Ивайло Иванов.

"Не са открити никакви медицински находки и травми, причинени от насилие. Установено е наличие на 1,27 промила алкохол", добави Чавдаров.

Журналистът беше открит мъртъв във водите на Варненското езеро. Александров е намерен близо до мястото, където е скъсаната отходна тръба, която замърсява морето край града.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ne
    nelicha - нелича
    9 0
    22:29, 24 май 2020
    Ако , го няма лаптопа , или паметта му е истрита . Няма , как да е нещастен случей , или самоубийство .
  • 2
    Ис
    Истината
    6 0
    09:10, 25 май 2020
    Разбира се! Какво, да няма да кажат истината, че е убит, защото е бил неудобен!!! Много станаха ''случайните'' починали неудобни журналисти... Силва Зурлева, Милен Цветков, сега и Георги Александров...

Още новини

Последни новини