Спряха първото дело за лъжа на КПП в Хасково

С фалстарт тръгна първото дело за лъжа на КПП в Хасково. Пред Районния съд в областния град бе изправена 22-годишната Ваня Иванова.

Тя е обвинена за това, че на 19 април 2020 година е минала през полицейския пункт в парк „Кенана“ в посока Пловдив, представяйки декларация, че работи в хипермаркет в Града под тепетата. Полицейската справка показала, че младата жена е представила документ с невярно съдържание и няма неотложност на пътуването й.

По този повод днес в съда беше внесено споразумение за наказание от 10 месеца пробация, но то не беше одобрено от съдия Мартин Кючуков. Пред магистрата, Иванова заяви, че не знае в какво е обвинена. Освен това говореше несвързано. „Аз не съм болна от скарлатина, а вие ме съдите, че съм болна и съм заразила хора“, заяви тя.

Делото беше върнато на прокуратурата, тъй като съдът прецени, че не е морално да се одобри споразумението, щом жената не разбира в какво е обвинена.

Припомняме, че КПП-тата бяха организирани в областните градове от края на март до 6 май като превантивна мярка срещу разпространението на коронавируса в страната. През полицейските пунктове се допускаха само хора, пътуващи по неотложност, за което трябваше да представят декларация. От МВР обаче започнаха проверка на документацията, при което беше установено, че множество от пътуващите са вписали неверни данни.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Бе
    Бекяров
    22 -2
    17:13, 28 май 2020
    Продажно корумпирано правосъдие!
    • Ге
      Гешев
      5 -4
      09:37, 29 май 2020
      Корумпирана е майка ти, дето е пуснала на баща ти и те е заченала. Бекяров ти си утрепка!
      Защо да съдят жената за глупости?!
      Вашия Бог Бойко Борисов е за съдене и за затвора, а също така и неговия слуга палячото Мутафчийски.
      Плашиха народа за да вземат едни пари от ЕС. И сега ЕС и отпуща 15 милиарда евро! Мислиш ли, че нещо от тези пари ще стигне до теб или до обикновените хора?
  • 2
    11
    11111
    17 -8
    19:24, 28 май 2020
    декларациите нямат никаква законова стойност...мерките от ЩАБа са препоръчителни...а с цялата история...прибавихме десетки милиарди загуби и кредити...овцете обичат да бъдат ...стригани..
    • 11
      11111
      15 -7
      19:26, 28 май 2020
      тези които ще бързат с минусите-спокойно пускахме вирусоносители от терминала на летището по цялата страна...
    • До
      До Гешев
      3 0
      19:48, 29 май 2020
      Гешев, ти на кво се надяваш бе тъпунгер?... Да ти изсипят някакви пари пред вратата и да си ги харчиш на воля.... Типично за простака, мразещ всичко и всеки и най-вече,, БОКО'' и,, ГЕРБЕРАСТИТЕ'', които му откраднали всичко...
      Борисов крадял от "българския народ" - от кой народ краде бе, нали сте най-бедните и онеправданите?... Какво да ви краде, осраните гащи ли?.... Хем нямали нищо, щото били "бедни", хем пък ги и крадяли!...... Да не би да искаш да ни кажеш, че парите на немските данъкоплатци, с които се строят магистралите ни, ти принадлежат по някакво неведомо право?!!! Малоумно създание, ей богу!... Скот ръждядал - тъп, злобен, завистлив и вреслив.
  • 3
    22
    22222
    3 -7
    00:27, 29 май 2020
    Ти си тъпак, ето ти пет минуса от мен! Виж коментара
  • 4
    Ма
    Маймунския Кенан от Евъртън
    9 -2
    08:09, 29 май 2020
    Значи е луда и не може да бъде съдена според магистратите!
    Аз питам как е взела свидетелство за правоуправление на МПС!!!
    Не е ли мястото и в Болярово?
    Или пък се е явила дрогирана в съда.
    Съвет към магистратите - пратете я на тройна психологическа експертиза и след това гледайте делото.
  • 5
    Пе
    Петров
    1 -2
    10:28, 29 май 2020
    Защо така германците не организираха тия простотии "кпп"!? Може са по-глупави от Ганьо?? През цялото време в парковете можеше да се разхождат по двама... Ало, ганьовските "умници"!
  • 6
    До простите русофилски , комунистически тикви - идола ви Путин плашеше Русия и им наложи мерки, изолация и карантина на цяла Москва и пак се осраха с епидемията .... или там като има изолация може ...мълчите като пу..ки като не ви изнася ... що не ходите да ревете пред руското посолство , че в Москва има карантина ?
    В целия свят има мерки, само русофилските тикви против..... ама за мерките в Русия мълчат , продажните ку...ви
Последни новини