6 °C

Автопазарът заработи на пълни обороти, но без спазване на противоепидемичните мерки

  Автопазарът в Димитровград вече заработи от днес, като определеното работно време, с наредба на кмета на Общината, бе от 7 до 14 часа.

  Стотици търговци предлагаха стоките си, които бяха от автомобили през косачки, антични посуди и домашни животни, не липсваха и традиционните заведения с мекици и скара, а хиляди хора обикаляха по улиците на пазара. Това, което липсваше на пазара, бе спазването на противоепидемичните мерки и препоръките, спуснати от кмета на Общината. На пазара бе екзотика да видиш продавач с маска, а дезинфектантите бяха само за продан. А струпването на хора, което трябваше да се избягва, бе неизбежно поради голямото количество клиенти и зяпачи.

  Какви противоепидемични мерки трябва да спазват търговците на Неделен и Автопазар?
  На Неделния пазар също има много клиенти, но там търговците бяха до голяма степен дисциплинирани и работеха с предпазни средства, както и предоставяха дизенфиктанти за клиентите. 
   
  Мерките, които трябва да спазват търговците на двата известни пазара в Димитроград, са задължително носене на маска или предпазен шлем, задължителна дезинфекция на обектите, както и поставен на видно място дезинфектант за клиентите. Търговците трябва да следят и да предотвратяват струпването на клиенти пред и в обектите си.
   
  В района на автопазара бе затруднено движението, поради големия наплив от автомобили, а голяма част от собствениците им се сдобиха с фишове за непозволено паркиране покрай блоковете в района на тържището.
  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Df
   Df
   17 -24
   16:16, 31 май 2020
   Ей не се спряхте.Който го е страх да си стои в къщ... Виж коментара
   • Ss
    Ss
    22 -19
    16:57, 31 май 2020
    Тъпотия си ти, ако пламен заразата отново и ни затворят в къщи как ще се чувстваш
   • Df
    Df
    30 -19
    17:05, 31 май 2020
    Ще пламне кухата ти тиква, за 200болни си фалирахме държавата, гледай си щаба и се увий като мумия
   • Ам
    Аман
    5 -2
    11:25, 1 юни 2020
    Аман от знаещи и разбиращи, има правила и те трябва да се спазват за да функционира обществото!
  • 2
   Xo
   Xox
   29 -10
   17:12, 31 май 2020
   Трябва да забранят Автопазара. Най-голямата тоалетна на открито в страната. Продават само боклуци, а и никой не купува коли оттам. Само най- големите мошеници продават там.
   • Ба
    Бат Кольо
    1 -1
    19:07, 1 юни 2020
    Не купуват коли от там защото от години вече коли не се продават, що се отнася до боклуците, оставете хората да преценят, дали са боклуци или не, защото ако бяха боклуци, нямаше да идват толкова хора на пазара, а пък и като не ви харесва не ходете там.
  • 3
   Пъ
   Пълна сигания
   28 -2
   17:15, 31 май 2020
   Пълна цигания!
  • 4
   Дг
   Дгд
   27 -3
   17:19, 31 май 2020
   Съсипаха парк Марица и стадион Миньор. Да не говорим за природата. Срамота, Община Димитровград!
  • 5
   Ни
   Ниязи Ходжата
   3 -9
   20:15, 31 май 2020
   Елате на пазара за дрехи имам китайска стока от Гъ... Виж коментара
  • 6
   Кр
   красю от сот и жп
   2 0
   21:54, 1 юни 2020
   Ей тоа кметъ не са спря ве,уж спуртис макар и вечна резерва така ли не милее за спортните площатки на стадиона,не мое ли да спре тоа кенеф или да го премести другъде ама май не му стиска.

  Хороскоп за 07.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
  07 мар 2021
  Последни новини