15 °C

Автопазарът заработи на пълни обороти, но без спазване на противоепидемичните мерки

  Автопазарът в Димитровград вече заработи от днес, като определеното работно време, с наредба на кмета на Общината, бе от 7 до 14 часа.

  Стотици търговци предлагаха стоките си, които бяха от автомобили през косачки, антични посуди и домашни животни, не липсваха и традиционните заведения с мекици и скара, а хиляди хора обикаляха по улиците на пазара. Това, което липсваше на пазара, бе спазването на противоепидемичните мерки и препоръките, спуснати от кмета на Общината. На пазара бе екзотика да видиш продавач с маска, а дезинфектантите бяха само за продан. А струпването на хора, което трябваше да се избягва, бе неизбежно поради голямото количество клиенти и зяпачи.

  Какви противоепидемични мерки трябва да спазват търговците на Неделен и Автопазар?
  На Неделния пазар също има много клиенти, но там търговците бяха до голяма степен дисциплинирани и работеха с предпазни средства, както и предоставяха дизенфиктанти за клиентите. 
   
  Мерките, които трябва да спазват търговците на двата известни пазара в Димитроград, са задължително носене на маска или предпазен шлем, задължителна дезинфекция на обектите, както и поставен на видно място дезинфектант за клиентите. Търговците трябва да следят и да предотвратяват струпването на клиенти пред и в обектите си.
   
  В района на автопазара бе затруднено движението, поради големия наплив от автомобили, а голяма част от собствениците им се сдобиха с фишове за непозволено паркиране покрай блоковете в района на тържището.
  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Df
   Df
   17 -24
   16:16, 31 май 2020
   Ей не се спряхте.Който го е страх да си стои в къщ... Виж коментара
   • Ss
    Ss
    22 -19
    16:57, 31 май 2020
    Тъпотия си ти, ако пламен заразата отново и ни затворят в къщи как ще се чувстваш
   • Df
    Df
    30 -19
    17:05, 31 май 2020
    Ще пламне кухата ти тиква, за 200болни си фалирахме държавата, гледай си щаба и се увий като мумия
   • Ам
    Аман
    5 -2
    11:25, 1 юни 2020
    Аман от знаещи и разбиращи, има правила и те трябва да се спазват за да функционира обществото!
  • 2
   Xo
   Xox
   29 -10
   17:12, 31 май 2020
   Трябва да забранят Автопазара. Най-голямата тоалетна на открито в страната. Продават само боклуци, а и никой не купува коли оттам. Само най- големите мошеници продават там.
   • Ба
    Бат Кольо
    1 -1
    19:07, 1 юни 2020
    Не купуват коли от там защото от години вече коли не се продават, що се отнася до боклуците, оставете хората да преценят, дали са боклуци или не, защото ако бяха боклуци, нямаше да идват толкова хора на пазара, а пък и като не ви харесва не ходете там.
  • 3
   Пъ
   Пълна сигания
   28 -2
   17:15, 31 май 2020
   Пълна цигания!
  • 4
   Дг
   Дгд
   27 -3
   17:19, 31 май 2020
   Съсипаха парк Марица и стадион Миньор. Да не говорим за природата. Срамота, Община Димитровград!
  • 5
   Ни
   Ниязи Ходжата
   3 -9
   20:15, 31 май 2020
   Елате на пазара за дрехи имам китайска стока от Гъ... Виж коментара
  • 6
   Кр
   красю от сот и жп
   2 0
   21:54, 1 юни 2020
   Ей тоа кметъ не са спря ве,уж спуртис макар и вечна резерва така ли не милее за спортните площатки на стадиона,не мое ли да спре тоа кенеф или да го премести другъде ама май не му стиска.

  Хороскоп за 29.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще ви се наложи да бъдете нащрек, тъй като работата ви подставя в ситуации, в който трябва да се действа бързо. Добре ще е ако не сте сами в начинанията си, а си осигурите подкрепата на човек, на когото можете да разчитате. Имате късмет в личен план, където успявате да постигнете нещо, към което отдавна се стремите. Не пропускайте шансовете си.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Настроението ви днес е чудесно и са налице всички предпоставки да се радвате на един страхотен ден. Работата ви върви по план, а и вие не давате възможност за погрешни стъпки. Радвате се на ползотворно сътрудничество с близък колега. Обърнете достатъчно внимание на човека до вас , така че да се почувства щастлив.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще браните независимостта си, защитавайки интересите и правото си на личен избор. Не позволявайте чуждото мнение да влияе на настроението ви, работете върху задачите си старателно и отговорно. Това ще се отрази на възнаграждението ви, и колкото сте по-прецизни, толкова по-добре за финансите ви.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Финансови и други интереси ще поставят някои от вас в условия да избирате между повече от една възможност. Няма да сте безразлични и към нечии нужди, очакванията към вас не свършват. Дайте си повече отдих и разнообразие в живота. Не се противете на онези, които с обич ще ви помогнат да се разтоварите от грижите ви.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Можете да си позволите повече разточителство за близките ви, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. На път сте да задълбочите връзката си, но помислете за поведението си, като не изпадате в крайности. Общият ви път изисква компромиси, готови ли сте на тях? Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Независими и открити, ще ви бъде по-лесно да изразите мнение и вземете отношение по спорен въпрос. Ще реализирате намеренията си, още повече, че мотивацията ви е силна. С подкрепа на подходящите хора ще спазите срокове или по-точно ще се включите навреме в интересуващо ви начинание или друго, важно за вас събитие.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Приемете събитията, а ако имате забележки се стремете към промяна, но с конструктивни решения и мирни средства. Изчистете съзнанието си от всякаква агресивна мисъл, проявете доброто у себе си. Така ще повлияете и на други да се развиват в правилната посока. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период, пластовете се разместват.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Разпределете силите си за да ви стигнат за всичко, с което ще се ангажирате днес. Това е гаранция за успешно приключване и на срочните задачи. Роднини ще ви създадат тревога със свой здравословен проблем. Потърсете съвет и помощ от специалисти, не предприемайте самолечение.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Появата в живота ви на една личност ще събуди позабравени чувства. Приятели ще ви помогнат да осъзнаете пропуските с, но и да ги наваксате. Обърнете внимание на храната си. Полезно е да разнообразите менюто. Заложете на плодове и зеленчуци и по-малко на месо и мазнини.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  От днешния ден може да зависи част от бъдещата ви работа. Подхождате със завидно спокойствие към всеки проблем около себе си. Уверени сте, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Постарайте се да сдържате емоциите си и да не показвате неодобрението си за неща, които не харесвате. Ще имате възможност за последна дума.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Част от вас са обхванати от колебания относно бъдещата си работа и това заплашва да дисбалансира настоящите ви задължения. Затова се съсредоточете върху момента и не губете време за излишни притеснения. С течение на времето ще успеете да намерите най-подходящия за вас избор. Необвързаните от вас са обсебени от привлекателна и загадъчна личност.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С нечия подкрепа ще направите правилния избор, доверявайки се на опита и знанията. Не пропускайте да отдадете заслуженото, изразявайки благодарността си по подходящ начин. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си. Запазете доброто си настроение и вечерта, очакват ви приятни емоции.
  29 окт 2020
  Последни новини