Истанбул ще кандидатства за домакин на летните Олимпийски игри през 2032 година

Турският мегаполис Истанбул ще кандидатства за домакин на летните Олимпийски игри през 2032 година. Това съобщи вицепрезидентът на Националния олимпийски комитет Хасан Арат в интервю за Анадолската агенция.

Истанбул вече беше кандидат за организатор на лятна Олимпиада през 2020 година, но изборите тогава победата спечели Токио.

"Считам, че Турция не трябва да се отказва от амбициите си да бъде домакин на Олимпиада. Истанбул трябва да бъде сред кандидатите за организиране на летните Олимпийски игри през 2032 година, не бива да се отказваме от тази цел", заяви коментира Арат.

"Турция успешно се справя с пандемията от коронавирус, изпълнила е своите ангажименти за изграждане на инфраструктура по време на подготовката за кандидатстването за Игрите през 2020 година. Имаме пътища, метро, ново летище - строителството на всички обекти е завършено. Истанбул е готов и ще бъде кандидат, това решение вече е взето на държавно ниво", допълни той.

Олимпийските игри в Токио бяха пренасрочени с 12 месеца за 2021 година заради пандемията от коронавирус и ще се състоят от 23 юли до 8 август.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини