С багер за над половин милион Община Димитровград ще се бори с наводненията

Изображение 1 от 6

    Община Димитровград се сдоби с колесен багер, с който ще се почистват речни корита, канали, крайпътни канавки и други места с цел превенция против наводнения.

    Многофункционалното превозно средство е с пълна гама оборудване, съобщават от местната администрация. Машината е закупена по проект, които е съвместна инициатива за резистентност на наводненията в трансграничния регион. Стойността на доставката с пълния комплект оборудване е 504 369.44 лв.

    Част от основното оборудване на машината включва хидравличен бързосменник, хидравличен чук, хидравличен мулчер за диаметър на растителност – минимум 200 mm, хидравличен дънерокопач със свредел, хидравлична виброплоча, накланяща се шкарпираща кофа, трапецовидна кофа за крайпътни канавки, две различни багерни кофи и други.

    Предназначението на багера и прикачния инвентар е насочено основно към почистване и корекция на речни корита, канали, крайпътни канавки, дерета, диги и др.

    Машината разполага с безплатна доживотна система за дистанционен мониторинг и контрол, GPS проследяване позицията на машината, защита от кражба и дистанционно блокиране на машината. Багерът е оборудван със система за пълна видимост около машината – 4 бр камери.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      ИС
      И сега
      1 0
      18:12, 15 юни 2020
      И сега като се започне едно чистене, всичко ще е като по мед и масло. Тази всемогъща машина като попадне в ръчичките на мазния гочев ще и разплаче машинарията. Не се виждат специалисти в общината за използването на тази машина. Всичко ще е на юруш и ще се отчитат фалшиви резултати. Всичко ще е да се бие кмета по гърдите. Вижте ни, но как ще се използва машината таво е важния момент. Ще се намери ли един който да разбира от отточния момент при повърхностни води. Преди държавата беше изградила канали и земеустроителни съоръжения, които се унищожиха. Не само коритата на реките. Трябва проследяване оттока след всеки язовир. Ще има ли капацитета общината да се грижи за всичко това.
    Последни новини