Феновете на „Игра на тронове“ у нас с кръводарителско признание за „Кръв за трона“

    HBO България бе отличена за „Креативна кампания с най-много привлечени нови кръводарители“ за 2019  с активността „КРЪВ ЗА ТРОНА“ на годишната церемония по повод Световният ден на кръводарителя на Националния център по трансфузионна хематология и БЧК. Церемонията се случи днес, 12 юни и отличи 15 колектива, организации и личности със специален принос за насърчаването и провеждането на кръводарителски кампании в София и страната. Световният ден на кръводарителя се отбелязва на 14 юни и това е датата на която всяка година изразяваме благодарност към доброволните безвъзмездни кръводарители.

    „Това признание е за всички фенове на сериала „Игра на тронове“, които се включиха в кръводарителската ни кампания „КРЪВ ЗА ТРОНА“ през март миналата година. Благодарим им, че приеха каузата за своя. Надяваме се повече компании да се вдъхновят да открият своя начин за принос към доброволното безвъзмездно кръводаряване.“, сподели Димитър Нойков, регионален мениджър на HBO за България.

    Спрямо опита на НЦТХ, БЧК и търговския център Park Center Sofia, където се проведе кампанията на HBO март месец миналата година, активността е една от най-успешните по критериите висок процент млади (най-много 18-30 г) и даряващи за първи път хора. Припомняме, че за двата дни на изнесената активност по кръводаряване се явиха 150 човека, от които 130 успяха да дарят общо 58.5 литра кръв.
    Целта на кампанията „КРЪВ ЗА ТРОНА“ бе да популяризира редовното кръводаряване сред младите хора. Глобалната кампания на HBO, вдъхновена от сериала „Игра на тронове“, се проведе в рамките на един календарен месец в градове от 15 държави по света. Всяка държава можеше да адаптира концепцията, така да е най-удобно за феновете да се включат. Акцията в София имаше специална страница и Facebook събитие “КРЪВ ЗА ТРОНА“, от които бяха отправени и видео апели от актьори от сериала. За HBO България това е първа подобна активност и екипът у нас е признателен на феновете, които се вдъхновиха от сериала и се присъединиха към добрата кауза.

    Сред останалите наградени за активности през 2019, насърчаващи кръводаряването са:
    Специални награди:

    1. НВО България за креативната кампания „КРЪВ ЗА ТРОНА“ с голям привлечен брой млади и нови кръводарители, вдъхновена от последния сезон на сериала „Игра на тронове“ ;
    2. „КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ“ за най- успешно организираните кръводарителски кампании в социалните мрежи;
    3. СДРУЖЕНИЕ „СИЛИ ИМАМ ДА СЕ БОРЯ“ – партньор на НЦТХ за кръводаряването в малките населени места;
    За устойчиво партньорство:
    4. Национален център за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ)
    5. БУЛБИО-НЦЗПБ
    6. ФЕСТО ПРОИЗВОДСТВО ЕООД
    7. Национална електрическа компания ЕАД (НЕК EАД)
    8. СОФАРМА АД;
    9. УНИФАРМ АД;
    10. КАРГИЛ БЪЛГАРИЯ;
    11. БОЛНИЦА ЗА ЖЕНСКО ЗДРАВЕ “НАДЕЖДА“
    12. ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ- ДАНС;
    13. DХС TEHNOLOGI
    14. УЕБ ДИЗАЙН СТУДИО КИПО
    15. АДЖИБАДЕМ СИТИ КЛИНИК

    Нуждите от кръв нарастват непрекъснато, а тя се набавя единствено от кръводарители. Средно 100 човека е разликата между дневните доброволни кръводарители и нуждаещите се от кръвопреливане. Желаещите да даряват редовно безвъзмездно кръв могат да го направят всеки ден в работните часове на 29-те центъра на трансфузионната система в страната.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини