Джигити превърнаха новоремонтирания път за Чирпан в писта, жена е с опасност за живота

    След редица сигнали до медията ни, за неспазване на правилата за движение по новия асфалт на пътя между Димитровград и Чирпан, наш екип направи проверка. По време на предвижването от Димитровград до разклона за с. Великан, малко след гр. Меричлери, забелязахме редица нарушения, които се извършват в този участък от преминаващите шофьори по него.

    По-голяма част от шофьорите не спазваха знаците, указващи ограниченията в скоростта - нашият автомобил се движеше, спазвайки всички наложени правила по пътя, но бе изпреварван при всеки удобен случай. Освен превишената скорост, не се спазваше и пътната маркировка - множество от изпреварванията бяха на рискови участъци с ограничение на скоростта и непересечена линия на пътното платно. Единият от водачите, който грубо наруши правилата, влезе в кв. Черноконево с над 100 км. в час, преценено спрямо скоростта на автомобила, с които се придвижваше нашия екип. Самоувереният шофьор, който навлезе в димитровградския квартал с два пъти над разрешената скорост, си бе залепил и стикер на автомобила "ТИ ГОНИШ", но за съжаление не успяхме да фотографираме "състезателя", прелетял покрай нашия автомобил.

    След ремонта на пътя сме получавали редица сигнали, че правилата за ограниченията на скоростта не се спазват и се кара с високи и опасни скорости по пътя,осеян с завои и ограничения. Жители на кв. Черноконево са най-честите жалватели, че се нарушават правилата и се създава опасност за живущите в квартала и тези, предвижващи се до централната част на Димитровград.

    Друго впечетление ни направи, че голяма част от нарушаващите правилата автомобили са товарни, дори бяхме изпреварени и от автомобил на траурна агенция, който поради естеството на работа си, едва ли е имал спешен ангажимент, за да наруши ограниченията на скоростта и да навлезе в насрещното платно в участък, където това е забранено.

    Констатирахме и друг проблем по новия път - голям участък от него бе посипан с буци от пръст от излизащите от нивите покрай него селскостопански машини. Това, освен че предизвикваше вибрации и претръсване в автомобилите преминаващи по него, но в дъждовно време би бил опасен за преминаване, защото ще се превърне в хлъзгав участък и ще намали сцеплението на автомобилните гуми на пътя, което от своя страна би било предпоставка за изгубване на контрол върху управлението на автомобила.

    Като черно потвърждение на нашите наблюдения бе и катастрофа по този път, изпратила 44-годишна жена в болница с опасност за живота. ПТП-то е от вчера, 17.06.2020 г., около 11:40 ч., по новоремонтирания път от гр. Димитровград към гр. Чирпан, по който се е движил автомобил "Фолксваген", управляван от 26-годишен мъж. На мястото на инцидента са пристигнали екипи на РУ - Димитровград, екип на спешна медицинска помощ и пожарен автомобил с димитровградски огнеборци. Мястото на ПТП-то е на границата между двете общини (Димитровград и Чирпан), до разклона за село Великан, а водачът на вана е изгубил управление над автомобила, в следствие на което се блъснал в пътен знак и се преобърнал в отводнителен канал. Причината за катастрофата е движение с несъобразена скорост. 

    В следствие на настъпилото ПТП, тежко е пострадала возещата се на задна седалка в автомобила 44-годишна жена, която е получила фрактура на гръдния кош и прободен бял дроб. Пострадалата жена е откарана за лечение в УМБАЛ - Пловдив и е с опасност за живота.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Хм
      Хм
      6 -1
      07:36, 19 юни 2020
      Какво е "непересечена линия" ? Така ли няма кой да провери текста преди да се качи на сайта?! Дразнеща е неграмотността?? Докога?
    Последни новини