Джигити превърнаха новоремонтирания път за Чирпан в писта, жена е с опасност за живота

  След редица сигнали до медията ни, за неспазване на правилата за движение по новия асфалт на пътя между Димитровград и Чирпан, наш екип направи проверка. По време на предвижването от Димитровград до разклона за с. Великан, малко след гр. Меричлери, забелязахме редица нарушения, които се извършват в този участък от преминаващите шофьори по него.

  По-голяма част от шофьорите не спазваха знаците, указващи ограниченията в скоростта - нашият автомобил се движеше, спазвайки всички наложени правила по пътя, но бе изпреварван при всеки удобен случай. Освен превишената скорост, не се спазваше и пътната маркировка - множество от изпреварванията бяха на рискови участъци с ограничение на скоростта и непересечена линия на пътното платно. Единият от водачите, който грубо наруши правилата, влезе в кв. Черноконево с над 100 км. в час, преценено спрямо скоростта на автомобила, с които се придвижваше нашия екип. Самоувереният шофьор, който навлезе в димитровградския квартал с два пъти над разрешената скорост, си бе залепил и стикер на автомобила "ТИ ГОНИШ", но за съжаление не успяхме да фотографираме "състезателя", прелетял покрай нашия автомобил.

  След ремонта на пътя сме получавали редица сигнали, че правилата за ограниченията на скоростта не се спазват и се кара с високи и опасни скорости по пътя,осеян с завои и ограничения. Жители на кв. Черноконево са най-честите жалватели, че се нарушават правилата и се създава опасност за живущите в квартала и тези, предвижващи се до централната част на Димитровград.

  Друго впечетление ни направи, че голяма част от нарушаващите правилата автомобили са товарни, дори бяхме изпреварени и от автомобил на траурна агенция, който поради естеството на работа си, едва ли е имал спешен ангажимент, за да наруши ограниченията на скоростта и да навлезе в насрещното платно в участък, където това е забранено.

  Констатирахме и друг проблем по новия път - голям участък от него бе посипан с буци от пръст от излизащите от нивите покрай него селскостопански машини. Това, освен че предизвикваше вибрации и претръсване в автомобилите преминаващи по него, но в дъждовно време би бил опасен за преминаване, защото ще се превърне в хлъзгав участък и ще намали сцеплението на автомобилните гуми на пътя, което от своя страна би било предпоставка за изгубване на контрол върху управлението на автомобила.

  Като черно потвърждение на нашите наблюдения бе и катастрофа по този път, изпратила 44-годишна жена в болница с опасност за живота. ПТП-то е от вчера, 17.06.2020 г., около 11:40 ч., по новоремонтирания път от гр. Димитровград към гр. Чирпан, по който се е движил автомобил "Фолксваген", управляван от 26-годишен мъж. На мястото на инцидента са пристигнали екипи на РУ - Димитровград, екип на спешна медицинска помощ и пожарен автомобил с димитровградски огнеборци. Мястото на ПТП-то е на границата между двете общини (Димитровград и Чирпан), до разклона за село Великан, а водачът на вана е изгубил управление над автомобила, в следствие на което се блъснал в пътен знак и се преобърнал в отводнителен канал. Причината за катастрофата е движение с несъобразена скорост. 

  В следствие на настъпилото ПТП, тежко е пострадала возещата се на задна седалка в автомобила 44-годишна жена, която е получила фрактура на гръдния кош и прободен бял дроб. Пострадалата жена е откарана за лечение в УМБАЛ - Пловдив и е с опасност за живота.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Хм
   Хм
   5 -1
   07:36, 19 юни 2020
   Какво е "непересечена линия" ? Така ли няма кой да провери текста преди да се качи на сайта?! Дразнеща е неграмотността?? Докога?

  Хороскоп за 03.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
  03 мар 2021
  Последни новини